Prosjačenje....

U 90% slučajeva kad dam prosjaku pare on krene sa pričom "Pa, dobro šta ja sad da kupim za te pare...":dash:, to me redovno iznervira, kao da ja mogu da ponesem svaki dan 300, 400 dinara, da podelim usput. Pre neki dan zamalo da mi dete od 4,5 godina uzme i novčanik iz torbe, dok mi je "objašnjavalo"...
Sa druge strane, razumem i njih, vidi da npr piješ kafu, a on je gladan i računa "može i više da mi da sad kad sam u muci"... Kad vidim decu prosjake koji te opsuju, jer si im malo dao, pretpostavljam da su preslikali model od roditelja ili gazde, koji njih tim istim rečima časte jer nisu donela dovoljno...
Odgledala sam "Slumdog Millionaire", katastrofa koliko su gazde surove prema njima:sad2: Mislim, još i na svu bedu u kojoj je, osakatiti zdravo dete, da bi zaradilo:sad2: Nije ni njima lako, puno njih neće da radi, ali i oni koji hoće, skoro svako će radije uzeti neku čistačicu koju poznaje, nego potpuno nepoznatu osobu...
Bilo bi dobro kad bi gazdama posao učinili neprofitabilnim, tako što niko ne bi davao, ali šta posle? Prosjaci bi opet bili nezbrinuti, izašli bi ponovo na ulicu i gazde bi se vratile u posao. A mala je verovatnoća da država sve prosjake može da zbrine:confused:

Back