Prosirene vene

Проширене вене су у великом проценту ствар генетике тј. наслеђа.
Једино што можеш је да успориш процес, али не и да га прекинеш.
Дакле, хепатромбин да, доста шетања, ноге у елевацију (подигнеш их кад лежиш или седиш), еластични завоји или чарапе.
Нажалост, то је то.

Postoji jedan izvor u Vrnjackoj Banji koji sluzi za te stvari . I tu cete u svim godisnjem dobima sem zime, naci turiste koji svoje noge, potapaju u najlonske vrecice sa vodom i drze. Moja sestra je imala isti problem koji je resila na ovaj nacin. Ako Vam treba neka dodatna informacija, mozete me kontaktirati na pp.

Ja nisam znala za V.banju :I Ali od 19.e su počele da mi se pojavljuju proširene vene, kod mene je genetika. Na stranu estetski problem, ali tu je i težina u nogama, grčevi... Hepatrombin ili Lioton gel možeš da stavljaš ali vene se neće povući. Tuširaj se mlakom vodom, odozdo nagore naizmenično toplijim i hladnijim mlazom da podstakneš cirkulaciju. Podiži noge iznad nivoa srca kad god možeš.... Ima dosta caka ali one samo ublažavaju problem. Ja sam ga na kraju rešila laserom i sad mi je sve čudno, tj. laknulo mi je :) Ako ti zatreba neki savet, pošalji pp slobodno. Pozdrav!

Moze biti genetika, moze biti posledica previse stajanja na nogama u kontinuitetu i svakodnevno(recimo prodavacice, hirurzi itd.), mada verujem da se to pojavljuje nesto kasnije. Vise setnje, manje stajanja i sedenja, konsultacija sa specijalistom, gelovi i kreme, to je to :)

Back