gost 114527
Veoma poznat
- Poruka
- 14.555
Jos od osnovne skole imam jednu prosirenu venu ispod leve potkolene jame koju sam zadobila fizickim putem. Medjutim, genetika je kriva sto imam tanke i slabe zidove vena. Kada su mi radili dopler noge imali su problema pri "snimanju" jer kako spuste ono cime snimaju meni se vene spljoste i ne mogu da se vide na snimku. Kao da ne postoje. Dok sam bila u srednjoj skoli nisam imala nikakvih problema sa nogom. (Sada imam 20 godina) Najveci problemi su nastali kada sam upisla fakultet. Studiram na fakultetu koji zahteva mnogo sedenja. Trudim se da bar jednom dnevno izadjem u neku duzu setnju, sto cesto nije moguce. U poslednjih par meseci noga kao da je pocela naglo da "propada". Vene su pocele rapidno da se sire svuda, cesto me boli noga, uglavnom ima obicaj i da se naduje u toku dana... Stanje se menja preko noci. Bila sam opet kod lekara koji mi je savetovao da sacekam nekih deset godina pa da tek onda operisem vene posto nisu spoljasnje. Sada nosim carapu koja vrsi prvi stepen kompresije i koja bi trebalo da uspori proces sirenja. (Po preporuci lekara, naravno)
Pored svega toga rekli su mi da ne bi trebalo mnogo da sedim, stojim, da ne bi trebalo da zamaram nogu, da pazim da je ne udarim negde da ne bi doslo do pucanja vena etc. Medjutim, meni je mnogo psihicki zamorno da ceo dan provedem samo na relaciji stan-fakultet-stan koji nisu mnogo udaljeni. Razmisljala sam da pocnem da se bavim nekim sportom, ali pored svih tih upozorenja i ogranicenja trebalo bi mi nesto mirnije. Razmisljam vec duze vreme o pilatesu i zanima me da li neko ima slicno iskustvo, koliko on moze da bude koristan/stetan po zdravlje noge?
Pored svega toga rekli su mi da ne bi trebalo mnogo da sedim, stojim, da ne bi trebalo da zamaram nogu, da pazim da je ne udarim negde da ne bi doslo do pucanja vena etc. Medjutim, meni je mnogo psihicki zamorno da ceo dan provedem samo na relaciji stan-fakultet-stan koji nisu mnogo udaljeni. Razmisljala sam da pocnem da se bavim nekim sportom, ali pored svih tih upozorenja i ogranicenja trebalo bi mi nesto mirnije. Razmisljam vec duze vreme o pilatesu i zanima me da li neko ima slicno iskustvo, koliko on moze da bude koristan/stetan po zdravlje noge?
Poslednja izmena: