prosijaci

VIRGINIJA

Iskusan
Poruka
6.438
u pslednje vreme u beogradu su se masovno nakotili lazni prosjaci.
imam problem, jer se još uvek vozim javnim prevozom,
svakodnevno u moj autobus ulazi da prosi neki iskasapljeni lik. kada kazem "iskasapljeni" to mislim ozbiljno. ima otvorene rane na nogama, kroz koje mozeš da mu vidiš kosku, krv i gnoj, koje on sa ponosom pokazuje putnicima linije gradskog prevoza, kroz jaukanje i prenemaganje "ljubim vam, ruke noge dajte mi koji dinar".

elem,... nisam gadljiva osoba, ali zaista ga ne mogu gledati svakodnevno, udisati vazduh sa pomešan sa mirisom tog njegovog gnoja te raspale noge. onda sam promenila taktiku, čim ga vidim da ulazi u autobus, ja istrčavam iz istog. ali nekad se desi da vozač bude brži pa mi zatvori vrata,..tako da sam osudjena da delim prostoriju sa ovim izvorom i leglom zaraza.
dosadilo mi je da zbog ovog lika kasnim gde god da krenem, tako da sam odlučila da ću mu sledeći put reći:" da to što mu se desilo na nozi nije apsolutno ništa u odnosu na ono što će mu se tek desiti budem li ga još JEDNOM videla u mom autobusu!!! "

da li iko ima predstavu šta raditi sa tim likom?! dosadilo mi je da moje ljudsko pravo ugrožavaju tamo neki raspali manijaci. hocu da se vozim ko čovek javnim prevozom, da udišem vazduh punim plućima i da se svako jutro ne budim u stresu hoću li ga videti danas ili ne.

kome prijaviti ovakve likove i šta raditi sa njima?

svakodnevno u moj autobus ulazi da prosi neki iskasapljeni lik. kada kazem "iskasapljeni" to mislim ozbiljno. ima otvorene rane na nogama, kroz koje mozeš da mu vidiš kosku, krv i gnoj, koje on sa ponosom pokazuje putnicima linije gradskog prevoza, kroz jaukanje i prenemaganje "ljubim vam, ruke noge dajte mi koji dinar".

joj znam tog lika...svojevremeno je ordinirao kod so vracar ili preko puta glavne zeleznicke stanice

na zalost-mislim da nemamo kome da se zalimo:roll:

e pazi da ne ispadnem neki nacista-fašista i ostalo. romi koliko god prljavi i slinavi bili nisu mi toliko gadni koliko taj lik koji šeta sa otvorenim ranama na nogama. jednostavno ne zelim da me pipa u gradskom prevozu dok idem na posao. i ne zelim da gledam kroz te gnojave ranje njegove koske.

što bar ne stavi neki zavoj?!

I ja sam ga video par puta i zaobidjem ga sta cu..mozda mu treba reci da ga tako ljudi izbegavaju da se bolje sredi i pokrije to..ode u neku zdravstvenu ustanovu da mu srede to

joj znam tog lika...svojevremeno je ordinirao kod so vracar ili preko puta glavne zeleznicke stanice

na zalost-mislim da nemamo kome da se zalimo:roll:

tačno se vidi da sam sebi seče to meso.
pošto ga svakodnevno vidjam, počela sam da mu brojim te rANE. svaki dan dobije jednu novu, isečenu lepo-fino uredno u koncentričnim krugovima.

tačno se vidi da sam sebi seče to meso.
pošto ga svakodnevno vidjam, počela sam da mu brojim te rANE. svaki dan dobije jednu novu, isečenu lepo-fino uredno u koncentričnim krugovima.

njemu su,koliko znam nudili da ga odvedu kod privatnika....ali lik izqlirao sve njih,valjda mu je to nacin zarade
:pop:

:bljak:

neće on tako dugo.... će da manjka od sepse.

e pazi da ne ispadnem neki nacista-fašista i ostalo. romi koliko god prljavi i slinavi bili nisu mi toliko gadni koliko taj lik koji šeta sa otvorenim ranama na nogama. jednostavno ne zelim da me pipa u gradskom prevozu dok idem na posao. i ne zelim da gledam kroz te gnojave ranje njegove koske.

što bar ne stavi neki zavoj?!

U Karakasu takve besprizorne, drogerante i neizlecive alkoholicare koje nece ni porodica ni drzava, jedno dva puta godisnje policija pokupi, natovari na brod i pobacaju ih sve u more....

To je najjednostavniji i najekonomicniji nacin da se to pitanje resi.

U Karakasu takve besprizorne, drogerante i neizlecive alkoholicare koje nece ni porodica ni drzava, jedno dva puta godisnje policija pokupi, natovari na brod i pobacaju ih sve u more....

To je najjednostavniji i najekonomicniji nacin da se to pitanje resi.

pa dobro, znachi da kazem šoferu da mi stane na sred brankovog da ga bacim u Savu

Sto se cigancica tice kad zapevaju po busevima i prosetaju dobiju bogami sitnisa 50-100 dindzi..to je za 1 stanicu. od par min..pa u krug ko zna kolko skupe..ybg neko radi sat vremena za te pare

Znam tog lika...vidjam ga i ja.
Ta noga gde su mu rane je cak malo kriva, ali ne kontam kako mu se posle par godina prosjacenje stanje nije ni poboljsalo ni pogorsalo???? :confused:

ja imam teoriju da su ti prosijaci neuništivi. balzamuju se od te štroke.

ako neko od vas zna sulju, najpoznatijeg pankera grada beograda (, uvek je zickao ispred skc-a , bio pijan i spavao po skvotovima- lik sa plavom čirokanom i tetovažom izmedju očiju) , čim se ozenio, skućio skinuo sa dopa i zaposlio umro je iz i dan danas nepoznatog razloga.

elem,... nisam gadljiva osoba, ali zaista ga ne mogu gledati svakodnevno, udisati vazduh sa pomešan sa mirisom tog njegovog gnoja te raspale noge. onda sam promenila taktiku, čim ga vidim da ulazi u autobus, ja istrčavam iz istog. ali nekad se desi da vozač bude brži pa mi zatvori vrata,..tako da sam osudjena da delim prostoriju sa ovim izvorom i leglom zaraza.
dosadilo mi je da zbog ovog lika kasnim gde god da krenem, tako da sam odlučila da ću mu sledeći put reći:" da to što mu se desilo na nozi nije apsolutno ništa u odnosu na ono što će mu se tek desiti budem li ga još JEDNOM videla u mom autobusu!!! "

da li iko ima predstavu šta raditi sa tim likom?! dosadilo mi je da moje ljudsko pravo ugrožavaju tamo neki raspali manijaci. hocu da se vozim ko čovek javnim prevozom, da udišem vazduh punim plućima i da se svako jutro ne budim u stresu hoću li ga videti danas ili ne.

...jedno vreme je stalno bio kod Centra Sava..i ulazio u tranvaje, samo jednu stanicu pa
izađe...nekoliko puta sam bila u stiuaciji kao ti, i ne samo što je gadan, ja sam dobijala
stašan napad panike i straha da će me napasti, dodirnuti...:rumenko::eek::evil:jeziv
osećaj...posle toga nisam imala prilike da ga vidim, ali sam se pitala uvek kako niko
ne reaguje:think:

Tu baš treba razlikovati gladne penzionere od ove stoke što je navikla da živi lepo od milostinje. Povremeno kod mene dolazi neka ženica, vidi se da joj nije prijatno što mora da prosi. Gleda u stranu, jedva da prozbori da joj treba nešto hrane ili novca. I uvek joj dam, koliko imam. Čak i ne dolazi često. Valjda samo kad joj prigusti.

A opet, počešće sam viđao neku Ciganku što gura jedno postarije dete u kolicima, motala se u Novom Sadu oko limanske. Pitanje je je šta radi to dete u kolicima, ima bar 7-8 godina. Pa matora qrva mu je slomla nogu i okrenula da sraste naopako. Pa ga koristi kao instrument za izvlačenje sažaljnja. I koliko sam samo video osakaćene dece takve... Užas. Kad se rodi, odmah mu prelome ruku il nogu, da bude bogalj, takva su više na ceni. Jesam li zaboravio da pomenem da ih iznajmljuju,... kao video kasete?

Tu baš treba razlikovati gladne penzionere od ove stoke što je navikla da živi lepo od milostinje. Povremeno kod mene dolazi neka ženica, vidi se da joj nije prijatno što mora da prosi. Gleda u stranu, jedva da prozbori da joj treba nešto hrane ili novca. I uvek joj dam, koliko imam. Čak i ne dolazi često. Valjda samo kad joj prigusti.

A opet, počešće sam viđao neku Ciganku što gura jedno postarije dete u kolicima, motala se u Novom Sadu oko limanske. Pitanje je je šta radi to dete u kolicima, ima bar 7-8 godina. Pa matora qrva mu je slomla nogu i okrenula da sraste naopako. Pa ga koristi kao instrument za izvlačenje sažaljnja. I koliko sam samo video osakaćene dece takve... Užas. Kad se rodi, odmah mu prelome ruku il nogu, da bude bogalj, takva su više na ceni. Jesam li zaboravio da pomenem da ih iznajmljuju,... kao video kasete?

Morbidno:eek:Kosa mi se digla na glavi a sto mi pripade i muka:bljak:
Ne mogu da verujem da je nekome tako nesto palo na pamet:mrgreen:
A za ovog prosjaka u ranama:eek:I ja bih silazila iz busa ili bih naterala vozaca da stane da izadjem...
Ako vec dozvoljavaju da se prosi po busevima ima i da mi stane van stanice...
Ne treba mi jos i neku zuticu ili sidu da zakacim...ej treba to prijaviti nekome...:evil:
Te njegove otvorene rane su biolosko oruzije:rtfm:

Уф, куд отворих ову тему, желудац ми се окреће када се сетим њега и његових рана.
Иде од једног до другог, клања се, тражи за хлеб и паризер(бар је то прозборио када је пришао до мене)...
Заиста могу много да издржим, али то кад видим, стварно ми се смучи. И није у реду да просјачи по аутобусима и трамвајима, јер те његове ране нису уопште безазлене.

Back