Prosek

sojka_ptica:
I jesi li srecna sa tim visokim stepenom aspiracije??

Jesam. Do sad. Tesko je dok se nesto iscekuje ali nista lepse od ostvarenja dugo zeljene zelje. I onda pomislis a sta bi bilo da sam od toga davno odustala ili da nikad nisam imala hrabrosti da tako nesto zelim?
I najludje zelje se ostvaruju samo ako nesto iskreno i dovoljno snazno zelis, i ako si uporan i verujes. I kao sto neko rece, ostvaruju se bas onda kad smo mi spremni za to.

Ja mogu reci; da nisam imao velike zelje, ne bi ni 50%, svega ovoga ostvario, sto sam zeleo.Dobro, na nesto i pricekam, ali i to cekanje i nadanje ima neku car.Ako se necemu nenadas, tesko da ces to i ostvariti.

elenabg:
Jesam. Do sad. Tesko je dok se nesto iscekuje ali nista lepse od ostvarenja dugo zeljene zelje. I onda pomislis a sta bi bilo da sam od toga davno odustala ili da nikad nisam imala hrabrosti da tako nesto zelim?
I najludje zelje se ostvaruju samo ako nesto iskreno i dovoljno snazno zelis, i ako si uporan i verujes. I kao sto neko rece, ostvaruju se bas onda kad smo mi spremni za to.

Da mislim da je to ok.
Samo mi reci sto si onda otvorila temu? ;)

Moze se postaviti i pitanje zasto su neki ljudi na ovom forumu uopste... ako bi tako inteligentna pitanja postavljali.

Svi postavljaju visoke ciljeve ali prvo moraju da vide sebe gde su... da li su iznad proseka u proseku ili ispod proseka...

elenabg:
Na velikom broju tema se masovno kritikuju velika ocekivanja od frajera, riba, od veza, od ljubavi, sexa...od zivota, rekla bih.
Pa kakva su vasa ocekivanja? Prosecna?
Moja su uvek bila velika. Mislim da samo zato sto mnogo zelim uspevam mnogo i da dobijem. Nikad se nisam zadovoljavala obicnim i prosecnim ni frajerima, ni vezama, ni sexom, ni zivotom. I mislim da to nije put u nezadovoljstvo nego upravo put do uspeha. Kako ostvariti nesto veliko ako za pocetak to ne zelis i tome ne tezis i ne pocnes za tim da tragas i na tome da radis?
Da li se bojite da previse ocekujete?
Pa mislim da su moja ocekivanja, normalna i skromna, i korektna, po meni je tako !!! mozda neko misli da je to previse, ali ja ipak kazem da ja to zasluzujem i da ne trazim mnogo, od zenske koja ima 28--30 godina, normalno je traziti da zna sta zeli od zivota, da ima neki plan u zivotu, i da krene na zivot bez ikakvih predrasuda i da se posveti svom suprugu i zajdnickoj familiji, jer su njene godine zrele i spremne na ozbiljnost, a svaka zenska tih godina je morala proci svoje ludilo, i svatiti sto je zivot i sto je bitno u zivotu, ako do tada ne svati nece nikad, mozda hoce nekad ali ce to da bude kasno za nju, uz sve ovo mora da bude malo simpaticna ili sarmantna, mislim da je moja potraznja skromana... JER JA STVARNO VREDIM.

sojka_ptica:
Da mislim da je to ok.
Samo mi reci sto si onda otvorila temu? ;)

Pa da cujem vasa misljenja o tome. Postavila sam konkretno pitanje za izjasnjavanje posto se na drugim temama cesto prebacuje drugima na ocekivanjima i zeljama, na komentarima, na neskormnosti....
Stekla sam utisak da ako ocekujes the best ovde ti kazu ma nemoj, da nije malo mnogo? a pri tom niko nikog ne poznaje pa time ni necije mogucnosti.

ambicija i kondicija....ako u skladu, sve je ok. Ako nisu - pa adaptiraj se :lol:
Pitanje: šta je po vašem mišljenju gora varijanta: živeti ispod ili iznad svojih mogućnosti? Biti preambiciozan, ili neambiciozan? Ok sa sredinom, to je jasno, nego odgovorite na postavljeno pitanje :P

Ma, sve mi je bas kako treba, samo me malo nerviraju ti visi ciljevi zbog kojih se odricemo uzivanja u jednostavnim stvarima i dodatno komplikujemo sebi zivote.Uostalom bas je bezveze da cim neko pomene prosek odmah mislite da mu nesto fali :confused: !

Betty:
ambicija i kondicija....ako u skladu, sve je ok. Ako nisu - pa adaptiraj se :lol:
Pitanje: šta je po vašem mišljenju gora varijanta: živeti ispod ili iznad svojih mogućnosti? Biti preambiciozan, ili neambiciozan? Ok sa sredinom, to je jasno, nego odgovorite na postavljeno pitanje :P
Gora varijanta je biti neambiciozan.
Zasto?
Pa, jedno vrijeme se mozes zavaravati da ti bas tako volis, ali posle, kad te svi ostali pocnu preticati, pocinje nezadovoljstvo koje ubija i tebe i sve oko tebe koje pocinjes da smaras svojom zaviscu koja pocinje da se javlja prema onima koji znaju sta hoce u zivotu i odlucno idu ka svome cilju.

Bolje je biti pesimista pa ocekivati manje, jer je za psihu bolje kad ne ocekujes puno ili cak nista pa se ponekad iznenadis, nego biti nepopravljivi optimista i iz dana u dan biti sve vise razocaran. Eto kako sam ja pametna, ali ne daj boze da to primenim na sebi...

LUDICA:
Gora varijanta je biti neambiciozan.
Zasto?
Pa, jedno vrijeme se mozes zavaravati da ti bas tako volis, ali posle, kad te svi ostali pocnu preticati, pocinje nezadovoljstvo koje ubija i tebe i sve oko tebe koje pocinjes da smaras svojom zaviscu koja pocinje da se javlja prema onima koji znaju sta hoce u zivotu i odlucno idu ka svome cilju.

IJU kakva crna perspektiva :shock:

Šalim se. Da li je moguće da ne umete da budete srećni? Aut Caesar aut nihil???

Back