Prosečna starost automobila u Srbiji

Koliko je star vaš auto?

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .
Sumnjam da će se stari stojadin ili golf dvojka naći visoko na toj listi, ali ima tu još zanimljivih kandidata. Sem toga, reprezentativni uzrorak koji je učestvovao u anketi ne deluje mi baš dovoljno reprezentativno, a utvrđivanje starosti automobila samo na osnovu modela nije baš uvek izvodljivo.

No, u svakom slučaju dobra ideja, bar da vidimo koji su modeli najzastupljeniji ... makar bili i 10-15 godina stari. ;)

To ti je dobra ideja :razz: Ja nazalost ne mogu da vam pomognem jer ne zivim u Srbiji ni u Bg.Nadam se da stvari idu nabolje jer automobilima sa euro3 pada cena pa ce u buducnosti biti sve lakse uvesti ova vozila. 8-) Jedino ako ovi nasi ne propisu euro4 :evil: !E da nismo imali Zastavu mozda prosek ne bi bio bolji,ali bolje recimo Opel 96. nego Yugo 2000. :roll: Bar ja tako mislim :roll:

Garwor:
Jel ti to momcino sumnjas u postenje ovih glasaca?! :D
Pa ko hoce moze da pita vlasnika koje mu je godiste auto, nek se pravi da je kupac. Ali ipak cemo tako utvrditi zastupljenost proizvodjaca i modela.
Ako neko zna neki bolji metod neka kaze ili neka zauvek cuti!
Poštenje? Ko je ovde uopšte pomenuo poštenje. Samo sam diskretno napomenuo da uzorak nije reprezentativan i primenljiv na Srbiju. :)

Garwor:
Nemoj sad da se vadis, znamo sta si hteo da kazes :D
Nego prebroj kola pred kucom i dostavi podatke.
Ispred moje je skroz saroliko, dve tri zastave, dva citroena, jedan kadet, dve astre, dva renoa, jedan polo, i tako od svega pomalo.
Mozda bi trebao malo detaljnije :roll: ?Recimo..npr.....Astra f , reno klio 1,citroen zx.....itd .Ili jos bolje kad krenes u setnju poneses papir i olovku pa procitas na staklima godista ;)

Evo posto ja ne zivim u zgradi navescu stanje stvari u ulici... Dakle:

1. Kec '93god
2. Yugo '90god
3. Kec '78god 2x
4. Kec ''80god

To je sto se tice fizickih lica. Postoji i jedno pravno lice sa sledecim voznim parkom:

1. Pezo 306 '98god 2x
2. Florida '91god
3. VW Transporter '95god
4. VW Passat '96god

Kao i dva vozila ispred moje kuce marke Zastava 128 '86god i sluzbena Opel Corsa 2000god.

p.s. Da ne bi sad "neko" ulazio u nebitne detalje Punto je razduzen u momentu zaduzivanja gorepomenute Corse ;)

bojan p:
@Dovla
I nije tako loše kako može da bude. Bez onih iz osamdesetih svi su do 15 godina.

Pa ti iz osamdesetih su vlasnistvo fizikih lica tj obicnih smrtnika i to je ono PRAVO stanje stvari, a ovi mladji su vlasnistvo firmi (ukljucujuci i Corsu ispred moje kuce) i to obe firme su poprilicno uspesne, ali im vozni park i nije bas slavan... sva vozila imaju preko 250 000km iako su relativno "mladi".

Dovla:
Pa ti iz osamdesetih su vlasnistvo fizikih lica tj obicnih smrtnika i to je ono PRAVO stanje stvari, a ovi mladji su vlasnistvo firmi (ukljucujuci i Corsu ispred moje kuce) i to obe firme su poprilicno uspesne, ali im vozni park i nije bas slavan... sva vozila imaju preko 250 000km iako su relativno "mladi".
Da, ali imaš i dva komaTa koji su devedeseto. Pitanje je koliko su oni u lošijem stanju u odnosu na ove novije koje poseduju firme. Ipak 250 000km nije baš mala cifra bez obzira na održavanje.

No, takva je realnost. Zato sam i pomenuo da se rezultati ove ankete ne mogu primeniti na stanje u Srbiji i nisu reprezentativni uzorak, ali možda jesu reprezentativni uzorak za posetioce ovoga podforuma.

Upravo o tome i ja govorim ;)
Beograd je prestonica i centar svih desavanja i najvise love se tu vrti pa je i logicno da ima dosta novih vozila, ali cim zadjes u manje gradove i sela (npr prema Vrscu ili Zrenjaninu) vozni park je najblaze receno katastrofalan ;)
Ali jbg... svako zivi po svome... postoje ljudi koji jednostavno NECE da kupe nov auto iako za to imaju mogucnosti kao i za njegovo odrzavanje :?

Dovla:
Upravo o tome i ja govorim ;)
Beograd je prestonica i centar svih desavanja i najvise love se tu vrti pa je i logicno da ima dosta novih vozila, ali cim zadjes u manje gradove i sela (npr prema Vrscu ili Zrenjaninu) vozni park je najblaze receno katastrofalan ;)
Ali jbg... svako zivi po svome... postoje ljudi koji jednostavno NECE da kupe nov auto iako za to imaju mogucnosti kao i za njegovo odrzavanje :?
Verovatno da u Beogradu ima najviše novih vozila, ali ako pogledaš privatna vozila, onda i nema velike razilke u odnosu na neke druge gradove.

Back