Prosecan prosek

Ali, razmisljao sam, zasto se trojka smatra 'prosecnom/srednjom' ocenom? To bi bio nekakav indikator, mozda, da je dobar srednji uspeh.

Trojka je verovatno bila prosečna srednja ocena nekada davno u doba šešira profesora Koste Vujića ili kako se već zvaše
Kad sam ja bio srednjoškolac, trojki u našem odeljenju skoro da nije bilo; ili kažeš "nisam spreman" i dobiješ 1 ili lepo znaš i dobiješ 4 ili 5. Posle na fakultetu kada smo imali metodiku nastave pitao sam profesorku da nam detaljno objasni kako uopšte izgleda odgovor za trojku

hahahha Jukie, trojka mu dodje kao ono 'znam za 1, prepisem za 2 a dobijem 3' :lol:
Bilo mi zanimljivo ovo pitanje pa me nije mrzelo da uzmem onaj izvestaj godisnjak iz bivse mi skole :P
Kaze ovako:
srednja ocena uspeha svih djaka skole - 4,14 :eek: ja sam mislila da je mnogo manje, ali izgleda da je moje odeljenje bilo mnogo ispod proseka :roll:
srednja ocena djaka prve godine - 3,90
srednja ocena djaka druge godine - 4,23
srednja ocena djaka trece godine - 4,10
srednja ocena djaka cetvrte godine - 4,34

meni je ovo malo cudna statistika, ali ajde da im verujemo :lol:

a ima i ova statistika: moja generacija je u prvoj godini imala prosecnu ocenu 3,85, u drugoj 3,67, u trecoj 4,01 i u cetvrtoj 4,34 :lol: kvarimo prosek :lol: :roll:

Back