Propuštena mladost

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.562
Slušajući dve različite životne priče, u oba slučaja su žene u pitanju, potvrdila sam da za svako razdoblje života postoji vreme, od detinjstva do sazrevanja. Preskočimo li jednu nekako se zakočimo u vremenu. U ovom slučaju je to propuštena mladost razdoblja od otprilike 10 godina, 14-24, 15-25, 18-28... nije precizno ali otprilike taj period našeg života, od nekog kraja srednje škole.
Da li smo taj period sazrevanja, druženja, izlazaka, ludovanja, sedenja na klupicama ili odlaska na svirke, kampovanja, letovanja, zimovanja, prve ljubavi, razočarenja, seksa, ljubavi, seksa, ljubavi... šta god... preskočili i taj period života zamenili sa ranim brakom, knjigom, samovanjem... ili nečim drugim, kada dođemo u neke zrele godine i sve ostvarimo, pokušavamo nekako tu mladost da povratimo ali avaj... ma koliko se trudili, možda i uspemo ali nikada, barem tako ja mislim, taj propušteni deo ne možemo vratiti.
Da li ćeš u tridesetim, četrdesetim, pedesetim... krenuti da luduješ, izlaziš, skupljaš frajere gde god stigneš... nema šanse. I ako to radiš sledećih 20 godina tih 10 propuštenih se ne može vratiti.

Kao što jedna od protagonista ove priče kaže: "Ludovaću do sedamdesete i onda ću da se smirim" ali da li?

Ne znam kako je u muškom svetu, vašu stranu priče nisam čula ali žene su nekako - nezasite kada hvataju propuštene prilike. Možda i grešim?

Mislim da se ludovanje moze proziveti i u nesto poznijim godinama, problem je sto je nekako Srbija neprilagodjena tome... cini mi se da u razvijenijim zemljama zivot ne prestaje ni nakon 50te, jednostavno drugacije se zivi, dinamicnije je, mnogo vise mogucnosti ima...
Naravno da može, ne kažem da ne treba.
Ovde je priča o osobama koje nisu proživele mladost u pravo vreme i u nekim zrelijim godinama pokušavaju da je povrate ali nikada se ne zaustavljaju.

To što smo neki sa godinama "življi" to je druga tema. Ja sada imam više vremena za sebe (i dobre savete povodom toga) jer su mi deca odrasla pa je moje slobodno vreme samo moje i koristim ga za svoj ćejf.
Još kada bih imala više slobodog vremena! Pa ne znam gde bi mi bio kraj! :D

Ovde je tema da za sve postoji vreme i da se ono propušteno teško nadoknadi i da tog propuštenog nikada dosta.

To što smo neki sa godinama "življi" to je druga tema. Ja sada imam više vremena za sebe (i dobre savete povodom toga) jer su mi deca odrasla pa je moje slobodno vreme samo moje i koristim ga za svoj ćejf.
Još kada bih imala više slobodog vremena! Pa ne znam gde bi mi bio kraj! :D

Ovde je tema da za sve postoji vreme i da se ono propušteno teško nadoknadi i da tog propuštenog nikada dosta.

Ali to je tvoj stav da za sve postoji vreme, kao neka šema koju prolazimo.. samo sam navela da ne delim stav. 😀

Ја сам до ево скори тридесете се иживео па могу рећи слободно бар за двоје. Стим да сам и отац, сад у стабилној вези. Па опет се нађе простора за неке издувне вентиле а да нико не трпи. Знам многе људе који су завршили озбиљне факуктете па се нису цакуцали у собу годинама, живели живот на макс. Тако да..

Ja sam pre za skroman život. Uopšte me ne privlače ta ludila i žurke.
I kad izađem negde to je sve mirno i polagano.

Dosta mi je jedna devojka. I da se nisam oženio i ostao sam do kraja života mislim da bih isto razmišljao.
Ne bih jurio, ne bih divljao. Samo mirno, fino i polako, bez kompleksa i frustracija.

Ne kukati za propuštenim prilikama i prosutim mlekom sigurno.

Slušajući dve različite životne priče, u oba slučaja su žene u pitanju, potvrdila sam da za svako razdoblje života postoji vreme, od detinjstva do sazrevanja. Preskočimo li jednu nekako se zakočimo u vremenu. U ovom slučaju je to propuštena mladost razdoblja od otprilike 10 godina, 14-24, 15-25, 18-28... nije precizno ali otprilike taj period našeg života, od nekog kraja srednje škole.
Da li smo taj period sazrevanja, druženja, izlazaka, ludovanja, sedenja na klupicama ili odlaska na svirke, kampovanja, letovanja, zimovanja, prve ljubavi, razočarenja, seksa, ljubavi, seksa, ljubavi... šta god... preskočili i taj period života zamenili sa ranim brakom, knjigom, samovanjem... ili nečim drugim, kada dođemo u neke zrele godine i sve ostvarimo, pokušavamo nekako tu mladost da povratimo ali avaj... ma koliko se trudili, možda i uspemo ali nikada, barem tako ja mislim, taj propušteni deo ne možemo vratiti.
Da li ćeš u tridesetim, četrdesetim, pedesetim... krenuti da luduješ, izlaziš, skupljaš frajere gde god stigneš... nema šanse. I ako to radiš sledećih 20 godina tih 10 propuštenih se ne može vratiti.

Kao što jedna od protagonista ove priče kaže: "Ludovaću do sedamdesete i onda ću da se smirim" ali da li?

Ne znam kako je u muškom svetu, vašu stranu priče nisam čula ali žene su nekako - nezasite kada hvataju propuštene prilike. Možda i grešim?
Sve sam radio kad je bilo vreme za to. Sad laganeze.

Ja sam pre za skroman život. Uopšte me ne privlače ta ludila i žurke.
I kad izađem negde to je sve mirno i polagano.

Dosta mi je jedna devojka. I da se nisam oženio i ostao sam do kraja života mislim da bih isto razmišljao.
Ne bih jurio, ne bih divljao. Samo mirno, fino i polako, bez kompleksa i frustracija.

Ne kukati za propuštenim prilikama i prosutim mlekom sigurno.
polako, daj sebi par godina

Човек може да дивља само ако за то има могућности. То што је неко млад, односно то што има 15, 20 или 25 година, не значи да може да "лудује".
Naravno da može makar ludovao sa krmačom piva ili vinjakom na klupici u parku i travuljinom.
Mnogi upravo tako "luduju" naročito prethodnih decenija.
Klošarijada je upravo to.

Ne možemo se svi ukalupiti u neku šemu. Učila sam puno od 18 do 28. Ali sam posle uživala u plodovima tog rada i od tada živim. Ne mogu da se bavim time šta sam propustila. Dan ima 24 sata i ne možemo više nego što možemo. Kod mene je to tako da osećam da sam sve više živa sa godinama . 😊
Ма све док рана не зарасте или се засуши све је у реду. После причају жене да и хеклање није лоше.
За мушкарце је добро пецање и шах, као и праћење спорта за оне који то воле.
Једино што не можеш да избегнеш док дишеш, поготово лети, је да испод ока испратиш добро парче.

Back