Propolis kapi

cvrle77

Iskusan
Poruka
6.858
Sad otvorih novo pakovanje, i izgoreše mi jezik u potpunosti posle pete kapi, kao da sam stavio 100% alkohol na jezik.

Uzeo sam neke od Sinefarm-a sa dodatkom vitamina C.

Morao sam trčati na česmu i ispirati usta, bilo je jače od bilo kakve rakije da sam stavio u usta. Evo, pet minuta kasnije, još mirišem, a u ustima mi je sahara, jezik i nepce su mi izgoreli.

Pa sad, pošto sam koristio dečije propolis kapi do juče, s vremena na vreme čisto radi održavanja imuniteta u formi, po principu kad se setim jednom mesečno, ja ne znam, jel ove nedečije trebaju da imaju takav ukus kao da pijem rakiju od 70 gradi?

Jel normalno da ima ukus rakiještine koja gori na jeziku čim ga dotakne?

Као што рече чова изнад, ставиш на коцку шећера, ја сам одувек тако радио.

Не сећам се кад сам пробао без али мислим да не би требало тако да се осећа. Сигурно не претерујеш? :think: (не изазивам, само питам)

Pa do juče sam pio propolis drugog poizvođača, najnormalnije se može kapati direktno na jezik, bez šećera. Gde ću šećer, piše voda, mleko, med...
Propolis je inače u čvrstom stanju a pčelari ga rastvaraju u u rakiji .
Pretpostavljam da ne koristi svako istu rakiju . Moj kolega je pčelar i davao mi je komad
propolisa kad mi zatreba . Rastopljeni propolis se obično nakapa u šećer . Oko 20
kapi u jednu kafenu kašičicu .

Kod propolisa je zeznuto to sto je to kompleksna mesavina različitih jedinjenja. i da bi se sve komponente rastvorile koristi se etanol kao rastvarač u relativno visokoj koncentraciji. tako da ako se ne uzima na kocki šećera ili u malo vode peče jezik...

Pa pročitah ja da je rastvoreno u etanolu, ali koristio sam dečiji propolis, i nije ni izbliza ovakav.

Ne znam da li da ga ostavim da izvetri, da li bi to pomoglo, jer ovo nije za konzumaciju, eno probao sa medom, kako dodirne jezik, peče odvaljuje. Bočicu iz kutije kada otvorim, sve smrdi na alkohol, kao da je džibra unutra.

Prosto me strah to da progutam.

Koristio ovaj dečiji, nije ni nalik.

Kada dodirne jezik, samo se oseća toplina, ni mrve ljutine nema.

Eno, ladno gori isparenje kada prislonim upaljač na bočicu... :eek:

Poslednja izmena:
Наравно да гори кад се раствара у етанолу.
Алкохолна тинктура је питању.
Не знам за дечији, али за одрасле је одувек био такав.

Наравно да гори кад се раствара у етанолу.
Алкохолна тинктура је питању.
Не знам за дечији, али за одрасле је одувек био такав.

može biti mešavina etanola i propilenglikola.
ali jedno upozorenje. ako neko pravi 'blagi propolis' u domaćoj radinosti neka pazi da bude PROPILENGLIKOL a ne ETILENGLIKOL. ovaj poslednji je veoma otrovan (antifriz) dok je propilenglikol neškodljiv.

Poslednja izmena:

Back