Пропаст Wall Street-a

Једноставно, Нови Светски поредак је исцрпео САД. Светски моћници више не видсе перспективу у САД и одлазе на нове територије.
Америка је ислужена к***а

Једноставно, Нови Светски поредак је исцрпео САД. Светски моћници више не видсе перспективу у САД и одлазе на нове територије.
Америка је ислужена к***а
Вероватно. Али, зар то, заправо, мења суштину?

Увек ће бити неки "велики", "силеџија", и неки "мали", који трпи.

Mudraci? Ne verujem... Ali verujem da je moguce da se skupila grupa, ili vise njih, ljudi koji su interesno povezani, da su doneli jos odavno zakone koji omogucavaju stvaranje bogatstva, i samo rade...
Proces traje vekovima.

Вероватно. Али, зар то, заправо, мења суштину?

Увек ће бити неки "велики", "силеџија", и неки "мали", који трпи.

Брига ме док нас не дира.
Исток је перспектива. Запад је изанђао и не нуди никакве потенцијале.

Mislim da je simptomaticno za slabe da neprestano vrebaju znake propasti jakih.

Od kad pratim politiku, do sad sam video jedno deset "sigurnih znakova" da je Amerika na "izdisaju" po ovim i slicnim diskusijama.

Dolar moze da se koleba, dug moze da raste, moze i do stagflacije da dodje, ali Amerika je jaka kao zver i bice na celu sveta jos dugo, dugo. Mozda se u vreme nase dece ili unuka nesto promeni.

Promene se ubrzavaju... Nije nemoguce da se nesto i relativno brzo gododi.. tipa 5-10 godina...

Krah berze 1929. je bio izazvan... nije dosao sam po sebi. Mnogi ljudi i manje banke koriste pozajmljeni novac za trenutno poslovanje. Iznad njih su velike banke... U pogodnom trenutku su velike banke odbile da pozajmljuju i momentalno su trazile naplatu... a manje banke od gradjana... Rezultat: veliki su bili jos mocniji kroz par godina.

Nisam ekonomista, ali toliko sam razumeo kad su pricali.

Promene se ubrzavaju... Nije nemoguce da se nesto i relativno brzo gododi.. tipa 5-10 godina...

Krah berze 1929. je bio izazvan... nije dosao sam po sebi. Mnogi ljudi i manje banke koriste pozajmljeni novac za trenutno poslovanje. Iznad njih su velike banke... U pogodnom trenutku su velike banke odbile da pozajmljuju i momentalno su trazile naplatu... a manje banke od gradjana... Rezultat: veliki su bili jos mocniji kroz par godina.

Nisam ekonomista, ali toliko sam razumeo kad su pricali.

Проблм са 1929 је што је Доалр остао јак, а акције су пале. Сада је супротно, акције нису пале али Долар јесте.

највећи проблем је што долар нема покриће у злату већ у пројектованој а не реалној економнској снази америчке економије. У принципу на Долару треба да пише "Ова новчаница вреди 100 Долара јер имате нашу реч да она вреди толико, мајке нам!"

Onaj je Japanac na Jenu koliko mi se cini.

Uf al ce biti lepo kad nasa istocna braca zavladaju, ne pitaj!

Trazili smo zajedno svetlost vostoka
Imala je jace ruke nego ja :)

Аха!
Лепо рече Николај - Индуси и Китајци су наша браћа ;)

Новац будућности:

Russia5000rubles03front.jpg

5000 Рубљи

10000_yen_note.JPG

10000 Јена

CNY_100_new.jpg

100 Јуана

istockphoto_2803148_chinese_yuan.jpg

Симбол Јуана

Лепо изгледају, па да поновимо.
Они зелембаћи сви наисти калуп, ојри такође смешни... мада је марка ипак била марка ;)
А ове лепе шарене новчанице:D

Они зелембаћи сви наисти калуп, ојри такође смешни... мада је марка ипак била марка ;)
А ове лепе шарене новчанице:D
Sto jes, jes kad se setim tih dana kad je Klara Suman bila najpopularnija istojiska licnost svih vremena u Srbalja ,nijedna domaca kraljica ili umetnica joj nije bila ni do kolena ,koliko smo Klaru voleli ,onako smrujuce plava pozadina ,a ima i klavir :-D

Back