Propast svicarskih banaka

• Začetnik teme Začetnik teme Fring
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fring

Domaćin
Poruka
3.271
Svajcarska banka Credit Suisse je propala narod je nagrnuo u filijale da podize pare ali para nema panika su prosirila pa je narod navalio i na druge banke i ceka u redovima da uzme svoje pare
evo sad citam da je centralna banka CH najavila da ce odstampati iz niceg 50 milijardi franaka i da bi obezbjedili likvidnost Credit Suisse a vjerovatno ce biti u problemu i druge banke ,Jutros sam bio u svojoj banaci banka dela stato red je dug par stotina metara
Bankarska imperija se izgleda potpuno urusava

Svajcarska banka Credit Suisse je propala narod je nagrnuo u filijale da podize pare ali para nema panika su prosirila pa je narod navalio i na druge banke i ceka u redovima da uzme svoje pare
evo sad citam da je centralna banka CH najavila da ce odstampati iz niceg 50 milijardi franaka i da bi obezbjedili likvidnost Credit Suisse a vjerovatno ce biti u problemu i druge banke ,Jutros sam bio u svojoj banaci banka dela stato red je dug par stotina metara
Bankarska imperija se izgleda potpuno urusava
https://forum.krstarica.com/threads/pad-evropskih-banaka-na-berzi.969438/#post-46634063

SNB: «Panico ingiustificato, Credit Suisse è solida»
Credit Suisse (CS) non cercherà probabilmente altro capitale e la banca è «solida»: è il messaggio di Ammar Al Khudairy, presidente della Saudi National Bank (SNB), il maggior azionista di CS, che ieri aveva innescato il panico sui mercati rispondendo a una domanda di Bloomberg Tv nella quale ha escluso che il suo istituto possa partecipare a un'altra ricapitalizzazione, dato che le è impedito superare la soglia del 10%. «Se si guarda a ciò che ha detto ieri la Banca nazionale svizzera, i coefficienti sono solidi, va tutto bene», ha detto Al Khudairy in un'intervista alla Cnbc. «Non credo che avranno bisogno di più capitale». Il manager saudita ha poi definito il panico ieri sui mercati «del tutto ingiustificato».

https://www.tio.ch/economia/svizzera/1652569/suisse-credit-liquidita-svizzera-bns

Evo svajcarska narodna bnaka kaze da narod nista ne brine da je Credit Suisse likvidan
pa normalno da je likvidan kad su nastampali 50 milijardi chf iz niceg

Ne možeš ti nikada njima da doakaš. Devaluiraće ti pare da neće ništa da vrede. Zato je najbolje da radiš kako i svi rade.
Ni jedna država neće da dozvoli da kolapsira bankarski sistem jer je to kraj države.

Nastampace pare da spasavaju banke ali to nas vodi opet spirali inflacije
Branko Dragas je sve pogodio i ovo predvido ja sam ga gledao par puta na youtubu ali mislio sam da lupeta nisam ga ozbiljno shvatio
zlato tada nije bilo vise od 1300 usd po unci a sad jer vec 2000 usd

Pa od korone naovamo je dupla zarada na nekretninama,jasno je to da novcu smanje vrednost ali bolje nego da je kod njih jer nasim novcem nam diktiraju zivot,kad im nista ne bi dali svaki pojedinac bi bio jak za sebe pa nek oni smisle drugi vid pljacke

Nastampace pare da spasavaju banke ali to nas vodi opet spirali inflacije
Što govori u prilog tome da ako podigneš keš ima da ga obezvrede.
Branko Dragas je sve pogodio i ovo predvido ja sam ga gledao par puta na youtubu ali mislio sam da lupeta nisam ga ozbiljno shvatio
zlato tada nije bilo vise od 1300 usd po unci a sad jer vec 2000 usd
Skoro svi koji imaju bilo kakve veze sa parama mogu da predvide ovakav scenario. Čak nije potrebna nikakva kriza da se to desi. Dovoljno je samo da uspaničiš ljude da počnu da masovno povlače pare i svaka banka će da kolapsira.

Najbolje je u ovom trenutku ništa ne dirati. Pare su ti sigurne.

Pa od korone naovamo je dupla zarada na nekretninama,jasno je to da novcu smanje vrednost ali bolje nego da je kod njih jer nasim novcem nam diktiraju zivot,kad im nista ne bi dali svaki pojedinac bi bio jak za sebe pa nek oni smisle drugi vid pljacke
Privremena stvar. Te nekretnine neko treba da opslužuje. Ili da se izdaju ili da se preprodaju. A ko će da plaća nenormalne cene? Mali je procenat onih sa parama u poredjenju sa običnim svetom koji jedva sastavlja kraj sa krajem.

Na kraju balade će i te nekretnine da roknu o patos.

Privremena stvar. Te nekretnine neko treba da opslužuje. Ili da se izdaju ili da se preprodaju. A ko će da plaća nenormalne cene? Mali je procenat onih sa parama u poredjenju sa običnim svetom koji jedva sastavlja kraj sa krajem.

Na kraju balade će i te nekretnine da roknu o patos.
Pa meni je dovoljno 40-50 000 ako uzmem ne moram nista da radim,imam sljaku da kane dovoljno ali bezim od potrosackog drustva koliko god mogu,inace je vecina rob tog drustva,to im je cilj bio da nema kao pre proizvodnje za sebe i ne zavisis od drzave

Back