Propast Beogradskog univerziteta je preduslov decentralizaciji Srbije

Koliko podrzavate ovaj scenario?

• Potpuno

glasova: 1 20,0%
  • Delimicno

glasova: 0 0,0%
  • Nimalo

glasova: 4 80,0%

• Ukupno glasova
    5
Mnogi kazu ako propadne to otvara vrata privatnim. A u stvari otvara vrata ostalim delovima nase zemlje da mladi ostanu u njima ili cak dodju iz Beograda kao sto bi isli u inostranstvo i doprinesu razvoju.
Naprotiv, jedino BU i treba da ostane.

Ova bruka od planuma a narocito profesora koji sada "peru ruke" od studenata iako su im davali podrsku pocetku a "setili" se da ovi treba da uce tek kada su im uskratili plate, govori ono sto ja odavno govorim - da treba da ostane samo BU i na njemu najbolji i profesori i studenti iz cele Srbije i sasvim besplatno, kao u razvijenim zemljama, a ostalo, mrs na privatne fakultete jer da ucite ne zelite!

Znaci, sve najbolje profesore i studente u Beograd na BU, a ostali nisu ni za profesore ni za studente.

Sta ce u Beogradu kad tu ne mogu da se osamostale, a kad jednom dodju vise nece natrag nego im je draze da budu podstanari u podrumima ceo zivot.
Ako cemo pravo sta sve Beograd prihvata u zadnjih deceniju dve, ovakve najbolje studente (i profesore) prvi treba da prihvati.

Ko ne zeli da ostane u Beorgadu posle studija, sto bi bila zapravo glavna ideja i lepo i plemenito, on neka se vrati u svoju sredinu i doprinese tamo. Pogotovu ako je i stipendista.

Jer sva ova desavanja pokazala su zapravo velike "rupe" i u nasem visokom obrazovanju kao i obrazovanju uopste, bez obzira na vlast i povod.

Ako cemo pravo sta sve Beograd prihvata u zadnjih deceniju dve, ovakve najbolje studente (i profesore) prvi treba da prihvati.
Beograd je nekad bio pun narkomana, danas je pun blokadera. To je jedna ista sorta.
da treba da ostane samo BU i na njemu najbolji i profesori i studenti iz cele Srbije i sasvim besplatno, kao u razvijenim zemljama,
Kao na razvijenoj Kubi? :think:

Jeste, cene stanova su skocile u svim palankama na nivo Beograda...sto je zanimljivo kad ti u Nisu zveknu cenu stana od 400e...
Ili isto toliko u Aleksincu koji je najsiromasnija opstina gde u nekim prodavnicicama rade za 21000 dinara, ne znam kako je to moguce ali rade....i to dvokratno...
To su realna stanja stvari na terenu...

Zanimljiva mi je apoteka u tom malom gradu , apoteka je valjda nekadasnji Beko , tako sam cuo da to oslovljavaju..., udjes, to je 20m prasne prostorije dok ne dodjes do dela gde je kao i obicna mala apotekica...a ima i tu vrata, ali su zakljucana...valjda su tu ranije bili kinezi pa su koristili samo jedna vrata a pogubili kljuc od drugih......Posto je rentiranje prostora jeftiino , a apoteka u velikom lancu , to joj se zbog polozaja isplati da rentira toliki prostor, bez obzira za neiskoristenost prostora...

U svakom slucaju , ljudi su pohitali u unutrasnjost i vec se desavadrastican porast cena stanarina , kolika je navala...
I cene hrane su porasle , jer je standard skocio i napredak se oseca svuda....Sva turisticka putovanja za Grcku su rasprodata posto je ove godine u odnosu na plate u unutrasnjosti , Grcka pishijada jeftina...sta je to 400 600 sa letovima iz Nisa...

Sve se ovo moze procitati u cacijevskim SNS medijima, a takvih je mnogo....ja i ne znam gde mozete procitati drugacije...krstarica, novosti , rts, informer, politika, b92, pink, happy, ja bas i ne gledam Tv kad nema koristi od toga, sacekas zombije koji ulaze u prodavnice i traze cajnu za 900 dinara i onda shvatis da drze u rukama buklet od pre dva meseca sa cenama proizvoda na popustu...

Zato se lako i prodaje skupa roba, sto su cene takve da kad udjes i ne znas cene ....u roku od mesec dana kupujem integralni pirinac , prvo su mi ga prodali po ceni od 160 a sad kad nisam pitao koliko kosta jer je proslo samo mesec dana, 210 din...sto me dovodi do mojeg iskustva skoro uvek istog...kad god ne pitam koliko kosta, i na pijaci i svuda po srpskim radnjama, odmah mi natovare neku naduvanu cenu , jer prvo je navlakusa uvek, a drugo je dranje uvek....a kasnije ne znam..ali je tako...

Nikad ne kupovati bez da se cenkas po Srbiji ...mora tako...Cene osciliraju izmedju nedelje i nedelje za po 100% verovali vi ili ne, bukvalno skoro stalno je 50% popusta , samo u danima kad nije, i kad naletis u tim danima sto je otprilike 3 od 7 , onda te oderu , a u ostalim danima platis 50% i to vazi za poveci broj radnji i proizvoda....supe cajne, maslaci , seceni hleb, salame, meso , suvo meso....cvarci...paradajs, paprika, pomorandze...dva dana razlika izmedju 130 i 230 nije 100% ali je blizu...

Ukrajinke koje umeju dobro da studiraju treba prihvatiti da dodju u Bg....a nasim devojkama omoguciti studije u Dubaiu....

To se zove ispunjavanje zelja i napredak Srbije...

Svaka Srpkinja koja je zaradila na diplomi bar 100 000e , treba nagraditi neplacanjem poreza ako je slucajno zavedeno legalno, ako nije, onda zna znanje unapred....

Zbog sve cescih komentara stranaca da su Beogradjani vrlo ruzni , treba uraditi selekciju i po lepoti....posebno lepe a koje umeju da zarade na diplomi , treba nagraditi popustom od 40% za nabavku stana u BG na vodi , BG na bataji , NS na vodi , itd itd...

Jer ne bi iz cista mira stranci primetili da su Beogradjani ruzni nego vide drastican pad lepote...znam navikli su svi na ove nove lepotice koje vise lice na poluosisane muskarce, i na Vucica , ali to za svet nije lepota..
Nije ni za nas koji smo malo videli sveta....

Jedinstveni evropski Beogradski univerzitet....ili JEBU je ono sto definitivno donosi zaradu Srbiji....EXIT tu vise nema sansi....jer premijere su jednom godisnje, dok JEBU moze da pravi premijere na svaka tri meseca....zavisno od raspolozivih saradnica...

Poslednja izmena:

Back