Propao srpski film nacisto

Poruka
4.292
Nesto mi nije jasno zasto ne snimamo vise nas Srpski zanr filmova nego sad snimaju filmove americkih stilova kao ovaj tajkun i slicno. Zna se sta je nas stil a to su maratonci, vruc vetar, balkanski spijun itd itd. Dakle nasi filmovi su takvi gde uvek provejava neverovatan humor. A danas su filmovi suvoparni, bez duse, nemaju emocija, nema nikakvog filovanja vec su pravolinijski. Pa cak i ameri kad snimaju i kod njih ima malih oscilacija nije bas mrtvacka prava linija. Jednostavno snimamo skolske kalup filmove nema umetnickog uzleta, neceg nevidjenog, neceg jedinstvenog. Danasnji Srpski filmovi su zanatski nisu umetnicki. I onda se pitaju zasto se ne ulaze u film. Pa ko ce da ulaze kad ste losi?? Losi i glumci losi i ostali iza kamere. Za dobar film ne treba mnogo para a za los film da bi bio dobar treba mnooooogo para. Jer losi film da bi bio dobar mora da ima glamur nevidjen i mnogo razbijenih automobila po principu americke skole filma. A nas umetnicki film iz proslosti je bio niskobudzetan ali vrhunska umetnicka dela.

Srpska kinematografija više nikada neće biti kao što je bila ranije. Kada uhvatim slučajno neku našu domaću seriju i odgledam 2-3 min nije mi dobro. Ne znaš šta je gore, da li gluma ili tematika. Jedino mi nije jasno zašto neki stariji glumci koji su ranije glumili vrhunski, sada u serijama glume na veoma niskom nivou, kao da se ne trude uopšte. Izgubili smo u poslednje vreme mnogo dobre glumce, nažalost. Ovi mladi, novi im neće nikada biti ni do kolena.

Film je generalno svuda propada, ubili su ga streaming servisi i serije...
samo jos ovi deciji super heroji se gledaju u bioskopu.
Pa ko ce ici u bioskop i trosi oko 2000din za dve karte i kokice, kada ima 300 filmova i serija na tvu, u svakom trenutku.

Nase serije su sve bolje i sve ih vise ima, samo neka rokaju , ispasce neka vrhunska.

Odavno se više ne snimaju porodični filmovi, komedije kao što su Lov u mutnom, Rad na određeno vreme, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Nije lako s muškarcima itd..
Valjda im je danas zanimljivije da snimaju filmove o kriminalcima i kuravelama sa Dedinja.

Srpska kinematografija više nikada neće biti kao što je bila ranije. Kada uhvatim slučajno neku našu domaću seriju i odgledam 2-3 min nije mi dobro. Ne znaš šta je gore, da li gluma ili tematika. Jedino mi nije jasno zašto neki stariji glumci koji su ranije glumili vrhunski, sada u serijama glume na veoma niskom nivou, kao da se ne trude uopšte. Izgubili smo u poslednje vreme mnogo dobre glumce, nažalost. Ovi mladi, novi im neće nikada biti ni do kolena.
Kad vidim miru banjac i oliveru markovic tuga me uvati,pa ono pre je bilo sa oskara svaka uloga a na kraju kao da rade za koru leba i vestacke zube,ma idi

Back