Propala politika B. Tadica:Dinar jaca a sve u Srbiji poskupljuje mesto da pojeftini

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.851
Dinar jača, ali ga prati rast cena
Izvor: Blic

Beograd -- Do kraja ovog meseca potrošače čekaju nova poskupljenja slatkiša, smrznutog povrća, ribljih konzervi, instant kafe, vode, piva i sredstava za ličnu higijenu.

Cene ovih proizvoda biće uvećane od dva do 16 odsto. Tako, uprkos jačanju domaće valute, cene u Srbiji ne prestaju da rastu.

Znajući da su proizvođači i uvoznici svako poskupljenje svojih proizvoda najčešće pravdali slabljenjem kursa dinara, mnogi građani očekivali su da će jačanje domaće valute sada dovesti do pada cena u maloprodaji.

Do toga, međutim, nije došlo, a kako kažu stručnjaci, i neće jer praksa pokazuje da uvoznici i proizvođači kursne oscilacije po pravilu koriste za ostvarivanje ekstrazarade.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=05&dd=06&nav_id=510401

odrace nam Tadic kozu sa ledja i izvuci poslednji dinar iz dzepa :super:

• Podržavam
Reactions: 27E
A pun mi je kur filozofa provrednika. Nije nas problem kurs nego sto su privrednici imbosi. I kad je skocio kurs oni nisu znali da izvoze. ;D

Naravno da su privrenici "imbosi" kada su sve glavne privredne strukture u rukama DS-a i G-17.

Sve dok ti lažni "experti" upravljaju privredom nema ni za koga boljitka osim za jednu sasvim malu grupicu lopurdi i krimosa iz najbližeg vrha tih nacističko-demokratskih partija. I jedog malog broja partijskih kerića koji sve odrađuju za par već ižvakanih i prežvakanih koskica.

Интересантно да Бобањов поставља снимак комунистичког смрада Дуција баш на твоју тему Тихи.

Као да постоји нека тајна веза између тебе и КПЈ.

Још ће испасти да си име "Тихи" преузео од неког партизана !!

Интересантно да Бобањов поставља снимак комунистичког смрада Дуција баш на твоју тему Тихи.

Као да постоји нека тајна веза између тебе и КПЈ.

Још ће испасти да си име "Тихи" преузео од неког партизана !!
Ако је за тебе Дуци комунистички смрад, за шта онда сматраш наше лучоноше демократије ..... Вука Драшковића - шефа кабинета Мике Шпиљка, или ''оца демократије'' Мићуновића - јахача попова, човека који је одлучивао ко ће да иде на Голи оток, и који деценијама није посетио свој завичај ?

Dinar je jacao zbog prodaje telekoma. Sada kada nije uspeo pregovor.prodaja ima da se vrati na staro. Ili ce mozda jos malo da opadne i onda da ga prodaju pa da vrate na jedno 115din za euro.
Dinar je ''ojačao'' zbog prodaje dinarskih zapisa NBS na koje je godišnja kamata 12,5%,što je mnogo više nego na oročavanje deviza na 1 godinu.Kad lopovi i njihovi prijatelji pokupuju dinarske zapise i dinar će ponovo da krene u sunovrat a mi ćemo biti opljačkani.

Dinar je ''ojačao'' zbog prodaje dinarskih zapisa NBS na koje je godišnja kamata 12,5%,što je mnogo više nego na oročavanje deviza na 1 godinu.Kad lopovi i njihovi prijatelji pokupuju dinarske zapise i dinar će ponovo da krene u sunovrat a mi ćemo biti opljačkani.

Pa ranije kada su prodavani dinarski zapisi, dinar nije jacao. Mlozda ima smisla al mi vise ide u prilog prodaja telekoma, taman tada je poceo dinar i da jaca. Tacnije samo jacanje dianra je laz i vestacka tvorevina al nema veze.

nije tacno. kad je dinar padao izvoz je rastao a padao je spoljnotrgovinski deficit

zasto sada sve poskupljuje a dinar jaca ?

Dinar (naravski kao i pred sve praznike) poč'o da "jača" pred Uskrs, pa bili prvomajski praznici, pa je danas Đurđevdan (SREĆNA NAM SLAVA).
Morao narod da menja štek. Da vi'š - već od ponedeljka šta će da bude. Dinar će opet da pada a cene i dalje da rastu

tacno . kad se potrose te devize dinar ima da skvikne

da ne pricam sta ce da se desi kada dodje vreme da se novac plasiran u te zapise vrati sa kamatom za godinu dana

Dinar jača, ali ga prati rast cena
Izvor: Blic

Beograd -- Do kraja ovog meseca potrošače čekaju nova poskupljenja slatkiša, smrznutog povrća, ribljih konzervi, instant kafe, vode, piva i sredstava za ličnu higijenu.

Cene ovih proizvoda biće uvećane od dva do 16 odsto. Tako, uprkos jačanju domaće valute, cene u Srbiji ne prestaju da rastu.

Znajući da su proizvođači i uvoznici svako poskupljenje svojih proizvoda najčešće pravdali slabljenjem kursa dinara, mnogi građani očekivali su da će jačanje domaće valute sada dovesti do pada cena u maloprodaji.

Do toga, međutim, nije došlo, a kako kažu stručnjaci, i neće jer praksa pokazuje da uvoznici i proizvođači kursne oscilacije po pravilu koriste za ostvarivanje ekstrazarade.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=05&dd=06&nav_id=510401

odrace nam Tadic kozu sa ledja i izvuci poslednji dinar iz dzepa :super:
Pa to rade Srbi. Narod. Privatnici.

Halavo i prokleto, pričao sam ti o tome, zar si zaboravio? :per:

ovaj rezim nije cuo za kapitalizam tj glavnu osobinu kapitalizma - slobodno trziste i komkurencija, kupovina po najnizoj ceni, a ne po najvisoj
Opet: kakve veze ima režim kada raja uzima maržu i po 100%? Danas tražim da pazarim nešto, gledam cene variraju od 1300 do 2100 dinara! Pričao sam i za onaj slučaj gde jedni jednu stvar prodaju za 70 dinara, a drugi po 130!
Ili recimo kupujem mleko od 1,5L, u Tempu i Rodiću cena 72 dinara bila, kao po litre gratis i ide po ceni jednolitarke prošli mesec. Odem u radnju kod mene, to mleko obeleženo ogromnim slovima GRATIS 0,5, prikan i dalje prodaje kao 1,5L, a dobija ga kao litarsko... Pa neće da spusti cenu tog meseca...

Ljudi, priznajte sami sebi - proklet i halav narod. Mnogo više i gore nego političari!

Naravno da su privrenici "imbosi" kada su sve glavne privredne strukture u rukama DS-a i G-17.

Sve dok ti lažni "experti" upravljaju privredom nema ni za koga boljitka osim za jednu sasvim malu grupicu lopurdi i krimosa iz najbližeg vrha tih nacističko-demokratskih partija. I jedog malog broja partijskih kerića koji sve odrađuju za par već ižvakanih i prežvakanih koskica.

Upf a kao neke druge stranke su prepune nelaznih eksperata hehehe

Upf a kao neke druge stranke su prepune nelaznih eksperata hehehe

Šta me briga o drugim strankama kad se one ne pitaju ni za šta.

Mene intrsuju samo oni koji odlučuju. A to bi trebalo i tebe da zanima čim prozivaš nekoga da ne zna da radi.

Prozivaš, to vidimo svi, samo prozivaš one koji se nepitaju.

Čik ako smeš prozovi one koji su krivi za sva ova dešavanja ? Ajde junačino .... ili se plašiš da ćeš ostati bez svojih koskica ..... ili sena !?!?

Ne znam o cemu ti pricas tihi?
Da li od alavog bakalina u kraju mogu da ocekujem da prati kurs i da snizava cene kako kurs pada?
:D
Kakve veze ima sa tim Boris Tadic?
:dontunderstand:

A ja ne razumem šta VI (mnogo vas ovde) tu ne razumete...
Tadić je predsednik države, sve u državi odvija se pod njegovom kontrolom - da ne kažem eU kojoj (a i šire) ljubi bulje
Za sve što ne valja u ovoj državi sad je on kriv, isto kao što je Sloba bio kriv za sve u onoj državi.

Back