kojekude2022
Domaćin
- Poruka
- 3.694
Баш Вам хвала на стручном и егзактном одговору. Сјајно! Управо сте Ви еклантантан пример кандидата за Нобелову награду.Za tebe ocigledno nikakve.
Из које би најпре могло бити области? Термодинамике?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Баш Вам хвала на стручном и егзактном одговору. Сјајно! Управо сте Ви еклантантан пример кандидата за Нобелову награду.Za tebe ocigledno nikakve.
Kad se budes informisao tj. procitao o temi o kojo pises neces ni postaviti ono pitanje. Danas je to bar lako, kucni "perpetum mobile" i shavtices.Баш Вам хвала на стручном и егзактном одговору. Сјајно! Управо сте Ви еклантантан пример кандидата за Нобелову награду.
Из које би најпре могло бити области? Термодинами
А ти одсуство карактеристике зналца. Ако неко не зна, онда га научиш, а не да га извређаш.Kad se budes informisao tj. procitao o temi o kojo pises neces ni postaviti ono pitanje. Danas je to bar lako, kucni "perpetum mobile" i shavtices.
Pitanjem si demonstrirao vrhunsko neznanje.
Kakvo vredjanje. O cemu pricas? Jednostavno sam shvatio iz pitanja da nisi upoznat ni sa eklementarnim znanjem o temi Izvinjavam se ako si to shvatio kao vredjanje.А ти одсуство карактеристике зналца. Ако неко не зна, онда га научиш, а не да га извређаш.
Иначе, упознао сам Вељка, био код њега у радионици у НС, али било давно.
Признајем нисам прочитао тему од почетка, али колико знам његов механички осцилатор нема везе са термодинамиком.
Највећи разлог за нечитање теме детаљно је управо твој предлог о Нобелу: и пре и сад се према њему односило или као преваранту или као највећем генију. Лично не волим ни априори пљување, ни идолопоклонство.
Извини и ти, али паралелно пишем на пдф-у Политика а тамо је скоро све написано са увредљивом намером.Kakvo vredjanje. O cemu pricas? Jednostavno sam shvatio iz pitanja da nisi upoznat ni sa eklementarnim znanjem o temi Izvinjavam se ako si to shvatio kao vredjanje.
Njegov oscilator je masina a masine i termodinamika su u neraskidivoj ljubavnoj vezi. Zato sam ti i predlozio da o tome procitas najosnovnije stvari. Videces tada da je pitanje koji si postavio besmisleno.
Jos jednom izvinjenje ako si moj komentar shvatio kao vredjanje.
Iskreno prvi put cujem za ovo a nisi no dovoljno dobro prezentovao. o cemu se radi. Ako moze neka strucna prezentacija ovoga, bila bi dobrodosla.Ако те интересује/познајеш Термодинамика/у, ево једног примера: са флуидом температуре Т1, греје се флуид полазне температуре Т2 (<<T1), преко плочастог размењивача топлоте. Флуид Т2 на излазу из размењивача има температуру већу од Т1. КАд је објашњавано Швабовима, произвођачима опреме, нису никако могли да схавте. У примени је више година, додуше нема рекламе, видеа, приказа на сајмовима, самим тим ни предлога за Нобела...
Ето, помало се у ту пусту Термодинамику и дознајем.
Pogledaj: Prvi zakon termodinamike i sa tim vezano perpetum mobile i videces onu neraskidivu ljubavnu vezu masina i termodinamoke.Колико се сећам, основни проблем је био ту енергију претворити у обртно кретање, да би могло да служи за генерисање електричне енергије или за директан погон обртних машина. То нема везе са термодинамиком - због тога сам поставио питање. И на почетку ове теме су осцилатори сврстани у Механику.