Promrzline?

• Začetnik teme Začetnik teme Cr@zY
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cr@zY

Domaćin
Poruka
3.119
Pojavilo mi se nesto na nozi posle 4 sata provedena napolju po ovom hladnom vremenu.Meni nije bilo hladno dok sam bila napolju,ni kasnije,ali kad sam dosla kuci noge (tacnije butine) su pocele strasno da me svrbe,i ja kao manijak pocela da se cesam,htela sam da poludim...i onda je prestalo da me svrbi,a nakon pola sata sam primetila da mi je jedna noga,tj neki donji deo butine pa do kolena otekao,da je crven i vreo.Mislila sam da ce da prodje do ujutru,ali evo jos stoji,malo blazem obliku,ali jos je tu.Ne boli na dodir,i nije nesto veliko,samo se vidi da je oteklo.Jel to od hladnoce? :neutral:

Није то промрзлина. Промрзлина подразумева да се буквално смрзне део тела.
Друго, промрзлине прво захватају истурене регије тела: нос, уши, прсте на рукама и ногама. Бутина је ем месната, ем се у њој налази једна од највећих артерија тела.

1.Алергија на хладноћу
2. убод неког инсекта
3. алергија на неки прашак којим перш веш
4. алергија на неку храну
-------------

Ако се не смири у скорије време или ако се буде понављало, савет је да посетиш дерматолога. ;)

Није то промрзлина. Промрзлина подразумева да се буквално смрзне део тела.
Друго, промрзлине прво захватају истурене регије тела: нос, уши, прсте на рукама и ногама. Бутина је ем месната, ем се у њој налази једна од највећих артерија тела.

1.Алергија на хладноћу2. убод неког инсекта
3. алергија на неки прашак којим перш веш
4. алергија на неку храну
-------------

Ако се не смири у скорије време или ако се буде понављало, савет је да посетиш дерматолога. ;)

moja mlađa ćerka ima nekoliko godina unazad. čim se spusti vanjska temperatura, njoj se na rukama pojavi jako crvenilo, koža popuca i bude intenzivno suva.
nisam je vodila kod dermatologa, nego u tom periodu svako veče namaže ruke nekom kvalitetnom kremom za ruke, a sutradan sve ispočetka:roll:

Back