promjena imena ?

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
Dosadilo mi je ime domagoj pa sam mislio promjeniti u marko . Marko Anic ( promjena i prezimena ) . Jel zvuci dobro ili kao komercijala ? Kako bi se vi zvale da ste same mogle birati ime i prezime ? Sigurno bi bilo manje jovanki a vise dzoana .

Po meni, ima mnogo vise lepih muskih imena, nego zenskih.
Lepo mi je Natalija, Andjela, Korana, ali mi je najlepse Una :heart:

Od muskih Ignjat, Ognjen, Vid, Njegos, Roman, Strahinja, Kolja, Aljosa, Gradimir (predivno znacenje),...

Prezime, ubedljivo najlepse Romanov :heart:

Domavoj je bilo ime kucnog duha. Za one koji ne veruju u iste, ovaj se ranije prodavao u apotekama.... kasnije je postao kucno bozanstvo. Marko je bio junak, izvedena rec od imena Mars. Srbi su ovo ime primili po apostolu Marku. Oba imena su dobra, ja ne bih menjao.

Dajte budite malo originalniji sa prezimenima . Jos ce netko biti rotschild ? Mislim da je anic neutralno pa mi nitko nece pljuvati u kavu . Inace tih marka anica ima osam u zg tel imeniku .

ništa nebi menjo...prezime mi je mnogo retko i ranije kao dijete sam se stidio toga, ali sada više ne...štaviše...
a ime...mada su mogli da budu i maštovitiji ipak prolazi...
ništa nebi diro

Nisam vam rekao pravi razlog za promjenu . Marko Anic mi zvuci panjugoslavensko dok Domagoj Bunata je mjesavina hrvatskog i ceskog . Dakle treba mi neko ime prihvatljivo od vardara pa do triglava . Neki kazu da anic zvuci pickasto jer je od imena ana . Dali vama zvuci cudno moje pravo ime ili vam prolazi u usima ?

Meni se dopada Nina :)
Čak ponekad, dok pijem kafu, pušim svoju elektronsku i uhvatim svoj odraz u ogledalu, kažem sama sebi "de si Nina" :ogledalo:

Ninočka :zaljubljena:

Draga su mi ta kratka imena slatka Nina, Mina, Ina i tako to :D

Iz navike uvek koristim svoj nadimak umesto imena, pa bi eto to mogla... možda... maaa ne :lol:

Prezime smo hteli spojiti muž i ja (ali nismo), sada mi dođe da smislimo neko novo... samo naše, al zaebancija je to sa papirima.

Ubedljivo najlepše muško ime mi je Julius.

E, da a mlađoj sestri sam htela dati ime Ekatarina (dosta je mlađa od mene), al kevi se nije svidelo, pa ništa od te akcije...

Back