Promeniti ime....

Meni je Jelisaveta jedno od omiljenih imena. I na prvom mestu zbog toga glasam da ga zadrzis. Pored toga,neko je vec pomenuo da promena imena u praksi i nema nekog efekta jer svi nastavljaju da te zovu kako su te zvali i ranije. Ja imam lepo ali extra cesto ime i malo mi smeta sto se tako zovem jer nikada ne mogu nekome preko telefona da se predstavim samo imenom,vec moram da navedem jos neke podatke kako bi shvatio o kome se radi. I kada me neko tek upozna nikada me nece zapamtiti bas po imenu jer ga ionako moze cuti svakoga dana pa se vise ne seca ni ko se sve tako zove... Tako da ja bas volim ta retka imena. Ali,i pored toga, ne nameravam da promenim ni svoje ime ni svoje prezime. Inace, koji ti je nadimak?

Ana?:confused:

poenta je u tome sto me skoro svi i zovu po nadimku, a ne po imenu.....inace imam ime kao i nasa Princeza.......itd.........sada znate?! :lol:

Jelisaveta... divno ime :ok:

Miscellaneous Info for Elizabeth
Categories:
Biblical, Jewish, Saints, Australian, Canadian, New Zealand, Christian, American, English, Greek, Hebrew, Middle Names, Bible Names
Used in:
English, Greek and Hebrew speaking countries
Additional info:
From Elisabet, the Greek form of the Hebrew name Elisheva meaning "my God is a vow".
In the Old Testament, Elisheva is the wife of Aaron.
In the New Testament, the name is borne by a kinswoman of the Virgin Mary and mother of John the Baptist.
It was also the name of the 12th-century Saint Elizabeth, by two ruling queens of England (the 16th-century Elizabeth I, and the current ruling queen, Her Majesty Elizabeth II of the United Kingdom), and by an empress of Russia.

PROMENA LIČNOG IMENA

Za promenu ličnog imena uz zahtev se prilaže:

-Uverenje o državljanstvu Republike Srbije
-Potvrda o prebivalištu( izdaje Policijska uprava Sremska Mitrovica)
-Uverenje da se protiv podnosioca zahteva ne vodi krivični
postupak za delo koje se goni po službenoj dužnosti (izdaje Opštinski sud) -Izvod iz matične knjige rođenih ( ne stariji od šest meseci)
-Izvod iz matične knjige venčanih ako je podnosilac zahteva u braku
-Izvod iz matične knjige rođenih za decu podnosioca zahteva
-Uverenje Ministarstva finansija, poreske uprave- filijala Sremska Mitrovica i Gradske
uprave za budžet i finansije grada Sremska Mitrovica da je podnosilac zahteva
izmirio poreske obaveze
-Fotokopija lične karte
-Dokaz o uplati republičke administrativne takse

Uplatiti iznos od 500,00 dinara
svrha uplate:Republička administrativna taksa
žiro račun broj: 840-742221843-57
primalac: Budžet Republike Srbije
broj modela: 97 poziv na broj:75-234

Ovo je na primeru mog grada, ali ga nisam promenio zbog drugih stvari.... Inace za dva dana sve se prikupi.

Back