PROMENIO PLOČU: Bora Čorba zbog devojke hoće da peva u Zagrebu

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Legendarni frontmen Riblje Čorbe spreman da održi koncert u prestonici Hrvatske, kako bi ispunio želju svoje drage Dubravke
Legendarni frontmen Riblje Čorbe Bora Đorđević (62) ima ideju da održi koncert u Zagrebu, prenose mediji.

Poznat kao čovek koji je od devedesetih na ovamo tvrdio da nikada neće pevati u Hrvatskoj, izgleda je "okrenuo ploču" i sada razmišlja o zabavljanju tamošnjih fanova.

Razlog za ovakvu odluku izgleda leži u Borinoj devojci Dubravki za koju je Đorđević spreman na gotovo sve. Pa i na koncert u Zagrebu.

Iako Bora Čorba nije želeo da potvrdi da je Dubravka razlog za pesmu u Zagrebu, potvrdio je da razmišlja na tu temu.

- Postoji ideja, nije moja, ali ne mogu da kažem čija je. U svakom slučaju biće mi čast da pevam u Zagrebu. To će biti moj prvi koncert tamo posle mnogo godina, još od rata - rekao je Đorđević beogradskim medijima.

Zanimljivo će biti videti rekaciju ljudi u Hrvatskoj na najavu ovog koncerta, ali i kako će Bora biti prihvaćen posle izjava da će tamo ići samo kao Srbin sa tetoviranim grbom Srbije na levom ramenu.

Neki ljudi stvarno ne umeju da procene kada je vreme da se povuku iz javnosti. Bora je nazalost jedan od takvih ljudi. Vreme za njegovu pravovremenu penziju je davno proslo. Skoro da bi ga trebalo proglasiti neuracunljivim u ime zastite nekadasnjeg stvaralastva. Znam da alkohol u svima nama budi osecaj da smo neodoljivi i nenadje8ivi, ali valjda se nekad trezni. Tesko mi je da gledam u sta se ceovek koga sam cenila pretvorio. :rumenko:

- - - - - - - - - -

Bora je legenda, a ima i neke šanse za taj nastup jer je on i ex-yu pevač, ne samo srpski, tako da se razlikuje od Tompsona recimo, koji je izrastao iz Gradjanskog rata u Jugoslaviji. S tim što mislim da na tom koncertu ne bi bilo nešto puno ljudi...

Nema nikakve sanse, jer oni nisu kao mi sa pilecim mozgom. Pamte duze, a i dosledni su.
Na stranu taj koncert koji je potpuno nebitan. Sta je sa tom premladom zenom? Sta je sa Pinkom? Sta je sa losim tekstovima, u koje spada i ovaj iznad? Uzas zivi.

Legendarni frontmen Riblje Čorbe spreman da održi koncert u prestonici Hrvatske, kako bi ispunio želju svoje drage Dubravke
Legendarni frontmen Riblje Čorbe Bora Đorđević (62) ima ideju da održi koncert u Zagrebu, prenose mediji.

Poznat kao čovek koji je od devedesetih na ovamo tvrdio da nikada neće pevati u Hrvatskoj, izgleda je "okrenuo ploču" i sada razmišlja o zabavljanju tamošnjih fanova.

Razlog za ovakvu odluku izgleda leži u Borinoj devojci Dubravki za koju je Đorđević spreman na gotovo sve. Pa i na koncert u Zagrebu.

Iako Bora Čorba nije želeo da potvrdi da je Dubravka razlog za pesmu u Zagrebu, potvrdio je da razmišlja na tu temu.

- Postoji ideja, nije moja, ali ne mogu da kažem čija je. U svakom slučaju biće mi čast da pevam u Zagrebu. To će biti moj prvi koncert tamo posle mnogo godina, još od rata - rekao je Đorđević beogradskim medijima.

Zanimljivo će biti videti rekaciju ljudi u Hrvatskoj na najavu ovog koncerta, ali i kako će Bora biti prihvaćen posle izjava da će tamo ići samo kao Srbin sa tetoviranim grbom Srbije na levom ramenu.

E, moj druze beogradski (duet Jura Stublic)
Lijepe cure beogradske
kako ste se ljubit' znale
jos se sjecam kose plave
novosadske moje male

Zbog nje sam se ja vozio
kraj Dunava i kraj Save
sto sam sela zavolio
o, kako sam sretan bio

E, moj druze beogradski
sve smo srpske pjesme znali
pjevali smo prije rata
zdravo, Djevo, kraljice Hrvata

E, moj druze beogradski
Slavonijom sela gore
e, moj druze beogradski
ne moze se ni na more

E, moj druze beogradski
srest' cemo se pokraj Save
ti me neces prepoznati
pa ces na me zapucati

Pustit' cu ti metak prvi
vi budite uvijek prvi
drugi cu ti oprostiti
treci ce me promasiti

A ja necu nisaniti
i Bogu cu se moliti
da te mogu promasiti
ali cu te pogoditi

Ja cu tebe oplakati
oci cu ti zaklopiti
joj, kako sam tuzan bio
ja sam druga izgubio

-------------------------------------------
samo mu je duhovito odgovorio na proseravanje

Lijepe cure beogradske
jos se sjecam kose plave
novosadske moje male

Zbog nje sam se ja vozio
kraj Dunava i kraj Save
sto sam sela zavolio
o, kako sam sretan bio

E, moj druze beogradski
pjevali smo prije rata

E, moj druze beogradski
Slavonijom sela gore
e, moj druze beogradski
ne moze se ni na more

E, moj druze beogradski
ti me neces prepoznati
pa ces na me zapucati

Pustit' cu ti metak prvi
vi budite uvijek prvi
drugi cu ti oprostiti
treci ce me promasiti

A ja necu nisaniti
i Bogu cu se moliti
da te mogu promasiti
ali cu te pogoditi

Ja cu tebe oplakati
oci cu ti zaklopiti
joj, kako sam tuzan bio
ja sam druga izgubio

Koliko znam prvo je nastala Stubliceva pesma, pa tek kasnije kao odgovor i Borina.

- - - - - - - - - -

Jos kad bi zapjevao "E moj druze zagrebacki" ... Hrvatska bi prekinula iste sekunde diplomatske odnose sa Srbijom, a Corbu bi priveli zbog agresije na RH. z:D

Pa da ti kazem.......Jedino u Bg mogu da dodju likovi koji su pljuvali po Srbima, i jos da napune koncertne hale i budu docekani ovacijama.
To je odraz tolerancije ali i doze mazohizma duboko usadjene u sprskom narodu.

Pa da ti kazem.......Jedino u Bg mogu da dodju likovi koji su pljuvali po Srbima, i jos da napune koncertne hale i budu docekani ovacijama.
To je odraz tolerancije ali i doze mazohizma duboko usadjene u sprskom narodu.

Pa dobro, u nas niko nije dobrodosao ko je Srbin bez obzira je li pljuvao protiv Hrvatske ili ne, svejedno i o kome je rijec, neki poznati pjevac, protojerana srpska obitelj iz Krajine (oni pogotovo nisu dobrodosli), ili obican turista iz BG.

Pozdravljam, konacno neko normalan da dodje u nas beli Zagreb grad ...
Ali mu grad nece dopustiti, oglasit ce se i sabor i Kolinda priopcenjem o zabrani ..

Kamo sreće da mu zabrane. Ali neće. Jedino možda udruge branitelja spase stvar...

Pa zamislite da neko ko stuje jedan antifasisticki pokret ima svoj koncert u Zagrebu ... nezamislivo.

:eek: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Lijepe cure beogradske
jos se sjecam kose plave
novosadske moje male

Zbog nje sam se ja vozio
kraj Dunava i kraj Save
sto sam sela zavolio
o, kako sam sretan bio

E, moj druze beogradski
pjevali smo prije rata

E, moj druze beogradski
Slavonijom sela gore
e, moj druze beogradski
ne moze se ni na more

E, moj druze beogradski
ti me neces prepoznati
pa ces na me zapucati

Pustit' cu ti metak prvi
vi budite uvijek prvi
drugi cu ti oprostiti
treci ce me promasiti

A ja necu nisaniti
i Bogu cu se moliti
da te mogu promasiti
ali cu te pogoditi

Ja cu tebe oplakati
oci cu ti zaklopiti
joj, kako sam tuzan bio
ja sam druga izgubio

E moj druže boegradski nije duet! Tko je u "duetu" s Jurom? I što fali pjesmi? Potpuna suprotnost onoj drugoj... Ova druga je napravljena samo da bi provocirala...

Sta je smijesno? Da su cetnici fasisti bili bi docekani u lijepoj nasoj sa crvenim tepihom i mazuretkinjama.

Pogledaj kako Perkovic svojim fasizmom napuni stadion do vrha.

:D

Takvi su antifašisti dasu bježali predati se Englezima u Austriju, surađivali sa ustašama, sa Talijanima, Nijemcima... Te bajke o četnicima antifašistima možeš prodavati nekim strancima, ne nama sa ovih prostora.

Nađi bilo koji Thompsonov CD da je na njemu "Jasenovac i Gradiška Stara". To nije njegova pjesma, niti je izvodi na svojim koncertima. Kojim točno fašizmom? Objasni...

Back