Promene

ra. z;)
Viva la Che!
che.jpg

:zimag:
Hasta Siempre Comandante Che Guevara!

Стално слушам о променама у међуљудским односима, у фазону свако од нас мора да се мења и да се прилагођава партнеру, да прави компромисе да би то успело.. Бла бла и тако то..

Е сад, шта ако тај неко не може да се мења, просто је то што јесте и то је то?

Да ли сте размишљали о томе да та нека промена може да уништи човеков дух, а шта ти значи то што имаш некога поред себе ако себе изгубиш?

И колико човек самим уласком у везу губи себе? Мени се чини да губи пуно, и да се свако промени и то доста..

Знам да ће већина рећи сад ''не мењам никога, нити желим то да радим, нити желим да неко мења мене'' , али реално је да 80% људи крене да мења особу са којом је, свесно или не али то већина људи ради..

(не знам како звучи тема, понекад се деси да нешто пренешено на папир звучи другачије, тј добије погрешан облик, али ваљда сам лепо пренео поенту.. )

Svako svesno ili nesvesno pokusava da promeni partnera i prilagodi ga nekim svojim zamisljenim ciljevima i osobinama.Fora je u tome sto se niko zaista ne promeni,sustinski.Svako od nas zauvek ostaje to sto jeste,samo je pitanje koliko zelimo zarad ljubavi da se isfoliramo i kao promenimo.

Svako svesno ili nesvesno pokusava da promeni partnera i prilagodi ga nekim svojim zamisljenim ciljevima i osobinama.Fora je u tome sto se niko zaista ne promeni,sustinski.Svako od nas zauvek ostaje to sto jeste,samo je pitanje koliko zelimo zarad ljubavi da se isfoliramo i kao promenimo.

Па зависи, има људи који се сломе просто под теретом, како ја то волим да кажем.. Не бих рекао да се баш нико не промени..

Мада и у праву си донекле.. Можда се само фолирају да би било променио се..

Стално слушам о променама у међуљудским односима, у фазону свако од нас мора да се мења и да се прилагођава партнеру, да прави компромисе да би то успело.. Бла бла и тако то..

Да ли сте размишљали о томе да та нека промена може да уништи човеков дух, а шта ти значи то што имаш некога поред себе ако себе изгубиш?

И колико човек самим уласком у везу губи себе? Мени се чини да губи пуно, и да се свако промени и то доста..

Знам да ће већина рећи сад ''не мењам никога, нити желим то да радим, нити желим да неко мења мене'' , али реално је да 80% људи крене да мења особу са којом је, свесно или не али то већина људи ради..

(не знам како звучи тема, понекад се деси да нешто пренешено на папир звучи другачије, тј добије погрешан облик, али ваљда сам лепо пренео поенту.. )

Mislim da to i nije toliko bitno jer su to uglavnom neke navike.

Ja postaje manje-vise mi u vezi. Hoces subotom da izadjes da se napijes da ne znas kuci da dodjes, da divljas po gradu? Nema, nece ona to da trpi.
Hoces da ides da gledas fudbal a ona hoce da idete negde zajedno? Nema fudbala.
Sedeo bih kuci i zezao komp a njoj se izlazi? E pa nema.

Tj. ima, ali ona verovatno to nece da trpi, doduse mozda ima ko hoce jer nisu sve devojke iste po tom pitanju. Mislim da se malo individualnosti mora zrtvovati, jer u vezi ne mozes samo i iskljucivo samo da gledamo svoje potrebe, moramo nekada izaci u susret i drugoj strani. Sad, kada je gubljenje sebe u pitanju, zavisi od ucestalosti i ozbiljnosti ustupka.
Mislim da se mnogo toga radi u vezi jer jednostavno "mora" da se cini. Ne vozi ti se 100km da ides kod njene tetke\drugarice\kume na slavu, ali ona hoce. Ne kupuje ti se poklon za Osmi Mart, ne izlazi za godisnjicu, sve to ne mora, ali na kraju ga ispusis kod vecine devojaka, jer ako ti neces, ima ko hoce.

Individualnost pada u vodu, a i tesko veze da mogu funkcionisati ako je neko potpuni individualista, jednostavno se moraju zadovoljiti i potrebe druge osobe.

Sloboda je hladna, a oni srecniji nalete na nekog sa kime ne moraju da guse svoju individualnost previse.

Pazi po meni covek nikada nece do kraja biti izgradjena licnost, zato sto svaki dan se uci nesto novo i stara znanja i iskustva mesaju se sa novim i na ta nacin javljaju se nove kombinacije razmishljanja i percepcije. Ljudi koji kazu da su izgradjeni i da im nista ne treba, stagniraju u tom stanju potpuno nesvesni. Neki su zadovoljni ili se uveravaju da su zadovoljni ali uvek postoji onaj crv sumnje : sta bi bilo kada bi bilo na ovaj nacin? Bez teznje ka novim otkricima i znanju covek polako izumire.

Sto se tice musko/ zenskih odnosa ako neko hoce da ti menja karakterne osobine jer te ne prihvata takvog kakav jesi na tako nesto bi samo pristala sustinski slaba licnost koja dozvoljava da jedan mediokritet jaceg karaktera je formira prema njegovim/njenim ogranicenom vrednosnom sistemu. A imas i alternativu slobode pa sada na tebi je izbor.

Shvatiti koji su nam licni prioriteti
Sta je stvarno hocu od zivota?
Od toga zavisi da li cu da nesto trpim, podnesem, napravim ovakav ili onakav izbor
JEdnom recju sta je ono sto stvarno zelis?
posle sve nekako lakse dodje do odgovora

srecno :pivce:

Back