Промена вашег живота на боље или на горе од "99. до данас?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Дакле?

• На боље

glasova: 9 39,1%
  • На горе

glasova: 6 26,1%
  • Пола-пола

glasova: 5 21,7%
  • Исто је

glasova: 3 13,0%
  • Суштински исто а схватих где сам те је теже поднети

glasova: 2 8,7%

• Ukupno glasova
    23
Pa sad u nekom materijalnom smislu ono manje-više dosta slično, mada ajde ipak je drugo vreme i teško je baš direktno porediti, recimo zahvaljujući napretku tehnologije, razvoju interneta, masovnoj proizvodnji svega i svačega u Kini, raznim akcijama neke stvari se svakako čine bliže i dostupnije nego onda, ali opet što se tiče nekih drugih stvari situacija je obrnuta, recimo sad dosta teže se plaćaju računi nego onda, hrana je dosta skuplja, recimo sećam se u ono vreme kao klinac kad nema ručka kući bude ono tata ajd zameni 10 marki idemo na Karađorđevu , sad đoku, nema više ništa za 10 marki (evra), primera radi da sad recimo sednemo na Karađorđevu (i to samo ćale i ja ono čak da zanemarimo u ovom trenutku mamu, sestru i šta ti ja znam) trebalo bi nam bar jedno 30,40 evra, ono već investicija, ili ne znam u tom periodu smo jedne godine onako porodično čak dva puta bili na moru u Herceg Novom (što u to vreme nije bilo smatrano ni za kakav luksuz, ono išli autobusom, odseli u nekom skromnom smeštaju i šta ja znam) a sad za 10-ak dana u Crnoj Gorite izađe kao put u Brazil ili na Karibe ili ne znam recimo ko klinac sakupljao sam razne one samolepljive sličice i to sam baš ono kupovao, tipa od para za užinu bi kupio možda nekoliko onih kesica a sad recimo vidim ta jedna kesica oko 100 dinara i ono kapiram da danas nema šanse da bi to mogao.

A sad na ličnom planu ono isto teško je porediti jer ipak tad sam bio klinac, osnovac i sigurno da je život bio dosta jednostavniji i bezbrižniji nego sad u kasnim 30-im (mada i taj period itekako nosi svoje izazove i zna da bude problematičan i težak na svoj način), sad ono ne mogu da kažem da sam se baš nešto snašao u životu, ono nit sam se materijalno obezbedio, nit sam zasnovao porodicu (barem ne još), nit sam još išta rešio u životu ali ono nisam nezadovoljan sobom, u smislu ono radim na sebi, furam svoj fazon (i osoba sam kakve želim da budem a ne kakva drugi očekuju da budem), mislim da sam izrastao u kvalitetnu osobu, ono načitan sam, govorim dva strana jezika, u odličnoj sam formi da kucnem u drvo i izgledam jedno 10-15 godina mlađe, pun sam te neke pozitivne energije (a ni samopouzdanja mi ne manjka), svakodnevno radim stvari koje volim i koje me ispunjavaju, dobro se slažem sa mojima, mogu svakog da pogledam u oči i sebe u ogledalu i sebe bez ikakve griže savesti, itd a sad što sam možda već trebao do sad ovo ili ono (ili da budem već ne znam ni ja gde) ili što se nisam u životu malo bolje snašao ono jbga ali valjda će se i tu u nekom momentu neka vrata otvoriti (prosto nisam ni mogao da prođem kroz vrata koja su mi bila zaključana i koja mi se ne otvaraju).

Pa zar se ne sećate največe inflacije na svetu!
То је било пре (деведесета деведесет пета цела) не односи се на време од деведесет девете до данас које ставих у наслов јер као од тад је боље (у односу на хиперинфлацију да ал' у односу на достојанствен живот - далеко је од тога,прилично је недоступан већини) .....
Naravno da je bolje sada!
.....по којим основама,на који начин се то догодило и ишло у правцу доброг?

На данашњи дан почело је бомбардовање и пошто волите да бескрајно пишете ето да ли вам се живот променио на боље или на горе од тог времена до данас?
Глупо је питање, јер већини се живот променио на боље, ако говоримо о животном стандарду. Осим привилегованом делу Милошевићевске екипе нижег сталежа, који више нису могли да шверцују, муљају итд.
За економски напредак после Милошевићевих ратова и санкција, довољно је било да он оде, односно да се земља отвори и стабилизује.

Међутим, данаш имаш младе који се нису ни родили те 99е и шта њима значи твоје питање које звучи као да је неко у прошлом веку нас младе питао ''да ли се данас боље живи него 1941. године?''. Стварно глупо питање, јер већ сама чињеница да нема рата доноси бољи живот.
Младе не занимају те коске, јер се тиче прошлости коју они не познају, па самим тим им Вучић не може ни рећи ''па пустите нас да крадемо мање, знаш колико много су крали Ђиласови''.

Pa zar se ne sećate največe inflacije na svetu! Naravno da je bolje sada!
Чињеница је да ће бити све мање Срба који ће се сећати тог времена, старије генерације одлазе, нове долазе. Данас млади знају за једини лош живот под Вучићем и он је једини проблем њима.

Najskuplja hrana u Evropi
Све што може купује се на пијаци још од две хиљадите а у продавницама на снижењу уз оно чија цена није екстремна ......
Najskuplje gorivo u Evropi
..... половни ауто је луксуз богатих од увек,још по старом је полагање за возачку могло некако да се скупи финансијски сад је прескупо а нема свуда редовног превоза....
U tržnim centrima najskuplje garderoba i obuća u Evropi
....зато се купује на најлону или ко има нешто више пара код кинеза,баш је претешко....

....тако питам јер примећујем да пара нема а ко их има лагано набацује "има се може се" стилом живота без појашњења одакле паре за луксузан живот (како други да стигну легално до тога) факултете деци,возачке,кола,Копаоник,Грчка....

Poslednja izmena:

Back