Promena stava Holandije

• Začetnik teme Začetnik teme ACR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mimo vizne liberizacije mene zanima kakve koristi ce gradjani Srbije imati sa pristupom drzave u EU?
S'obzirom da je drzavna industrija i celokupne privreda rasturena, Srbija nema nista da ponudi stranom trzistu pa tako ni EUropskom.
Nisam siguran koliko godina drzavljani novih clanica nemaju pravo rada u drugim drzavama clanicama, ali znam da je dugo.
Zato me zanima kuda ste nagrnuli ? :think:

:sad2::sad2::sad2:
...
Naime, kako saznajemo, predsednik Boris Tadić, njegovi najbliži saradnici i nadležni ministri uspeli su da, uz pomoć SAD, od EU dobiju čvrsto obećanje da će „SSP biti uslovno odmrznut"!
Specijalna komisija za Srbiju
Sagovornik Pressa iz vrha srpske vlasti otkriva da je na inicijativu SAD dogovoreno da Brisel za Srbiju napravi „poseban model nastavka evropskih integracija", čime bi se rešio problem Holandije, koja koči odmrzavanje SSP-a.
- Pošto se Holandija tvrdoglavo protivi odmrzavanju SSP-a sve dok glavni haški tužilac ne saopšti da Srbija „u potpunosti sarađuje" sa Hagom, što tužilac opet neće navesti sve dok Mladić ne bude uhapšen, morali smo da pronađemo neko kompromisno rešenje. Pošto SAD i sve zemlje EU, sem Holandije, smatraju da Srbija čini sve što može da okonča saradnju sa Hagom, dogovoreno je da se početkom sledeće godine napravi posebna komisija od predstavnika zemalja članica EU, koja bi u Srbiji izvršila inspekciju i utvrdila da li Srbija u potpunosti sarađuje sa Tribunalom.
....
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/86747/Dobijamo+SSP+na+proleće+2010.+.html

Nema tu ničeg za :sad2:... treba holandskoj publici nekako objasniti zašto je SSP odmrznut pa će biti rečeno da je "uslovno" odmrznut.. i praviće te kontrole da li Srbija "i dalje" sarađuje sa Hagom :) biće to sve u redu.

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/3/67532/bugarska-nostalgija-za-zlatnom-erom-zivkova.html

Kako ce te za koju godinu da kukate i placete za Slobom, k'o Bugari i Madjari za svojim "zlatnim" liderima :hahaha:

ja sam za vreme Slobe imao jedno 5 puta manju platu nego sad (kada prevedemo eure u DM) a radio sam i tada i sad u privatnom sektoru. Brojke su neumoljive.... ko ne ume da se snađe u kapitalizmu, treba ga pustiti da plače za Slobom i ne obraćati pažnju.

Mimo vizne liberizacije mene zanima kakve koristi ce gradjani Srbije imati sa pristupom drzave u EU?
S'obzirom da je drzavna industrija i celokupne privreda rasturena, Srbija nema nista da ponudi stranom trzistu pa tako ni EUropskom.
Nisam siguran koliko godina drzavljani novih clanica nemaju pravo rada u drugim drzavama clanicama, ali znam da je dugo.
Zato me zanima kuda ste nagrnuli ? :think:

U pitanju je 7 godina pre nego što prava zapošljavanja budu izjednačena sa "starim" članicama. Ipak, odmah se dobija bolja klima za EU investicije (treba samo uporediti strane direktne investicije u Rumuniji i u Srbiji odkako je Rumunija član EU) i garancija prozapadnom delu javnosti da će Srbija dugoročno ostati normalna zemlja.

Back