Promena smera u gimnaziji

JaSamBre

Početnik
Poruka
8
Ovako, ja sam sada zavrsio 2. razred gimnazije (prirodno matematicki smer) u Kladovu, zanima me kako mogu da se prebacim (ako je to uopste i moguce) u neki drustveni smer u Beogradu (posto u Kladovu ne postoji drustveni smer). Prosek mi je bio 4,00 i ucio sam engleski (1. strani jezik) i francuski (2. strani jezik)...
Zanima me kako otici u jezicki smer i kada, da li to mora biti sada (1. septembra, na pocetku) ili moze i na tromesecju, ili cak na polugodistu.... znaci sada upisujem 3. godinu...

Ovako, ja sam sada zavrsio 2. razred gimnazije (prirodno matematicki smer) u Kladovu, zanima me kako mogu da se prebacim (ako je to uopste i moguce) u neki drustveni smer u Beogradu (posto u Kladovu ne postoji drustveni smer). Prosek mi je bio 4,00 i ucio sam engleski (1. strani jezik) i francuski (2. strani jezik)...
Zanima me kako otici u jezicki smer i kada, da li to mora biti sada (1. septembra, na pocetku) ili moze i na tromesecju, ili cak na polugodistu.... znaci sada upisujem 3. godinu...

Ja nisam siguran da to uopšte može (znam da može posle prve godine). Morao bi da polažeš sve moguće diferencijalne ispite za predmete koji imaju različit fond časova i gradivo (a to je većina ovih težih predmeta).

Mislim da sad ne mozes ili mozes ali uz polaganje razlike . U prevodu, engleski, francuski, muzicko, likovno ... ;)

latinski ce morati polagati,posto drustvenjaci imaju i u 2.razredu.
muzicko i likovno-isti je fond,samo sto prirodnjaci uce to prepolovljeno
hemija-veci je fond kod prirodnjaka(3 casa),ali problem je u tome sto drustvenjaci rade organsku
biologija-za nju mislim da je potpuno ista
fizika i matematika-skoro isto,samo kod matisa je manji fond
srpski i engleski-fali po jedan cas.nzm koliko ce to uticati :confused:
ja sada,posto sam se prebacio,moram polagati likovno,francuski i latinski.Srpski ne moram,iako mi je falio jedan cas.sve ostalo je bilo isto :neutral:

hemija-veci je fond kod prirodnjaka(3 casa),ali problem je u tome sto drustvenjaci rade organsku
ja sada,posto sam se prebacio,moram polagati likovno,francuski i latinski.Srpski ne moram,iako mi je falio jedan cas.sve ostalo je bilo isto :neutral:

Imam druga koji se uspesno prebacio u iz matematickog u jezicki smer tokom druge godine, ali je on, kako mi je rekao "uhvatio poslednji voz"...
isli smo u isto odeljenje i mi u matematickom u 2. godini nismo imali latinski, on se prebacio tokom 2. polugodista i kaze imao je velike muke sa ovim latinskim... na kraju je jedva izvuko dvojku...
Zanima me koliko su teska ta "polaganja" iz latinskog, likovnog itd... i uopste dal je vredno prebacivati se... neko iskusan da mi lepo objasni, posto ja ne nameravam da studiram matematiku il fiziku niti ista slicno... mada opet - nikad ne reci nikad

A i kasno se setio...

Evo da ne otvaram novu temu...Idu mi podjednako i prirodne i drustvene nauke, a planiram da upisem ETF, Politicke nauke ili fon...E sad, posto je to vrlo razlicito, ja bi da dobro znam i prirodne i drustvene nauke...
Trenutno sam na drustvenom smeru, sad sam krenuo u 2. godinu ali razmisljam da se prebacim na prirodni smer jer cu tu imati vise matematike a mogu sam da ostanem u koraku sa drustvenim uceci...

E sad, ne bih nista da radim dok nisam 100% siguran, pa ocu da jos malo razmislim. Da li neko zna dal treba nesto da se polaze ako smer budem menjao sledece godine, i da li mi je bolje da to uradim sada??
Da li je neko imao slicna iskustva sa menjanjem smerova a i sa tim da posle drustvenog smera ode neko na faks sa matematikom, ili sa prirodnog na politicke nauke?

Stvarno sam u frci dal da promenim smer...

Poslednja izmena:

Back