A zainteresovan sam za snove i tumacenje snova jos od malih nogu ali to nikako ne vezem sa duhovnim uceteljima, verom, proricanjem sudbine i svima ostalima koji prodaju duhovno za materjalno.Tako da se ne bavim tumacenjem snova za lovu vec me samo interesuje ta oblast a ovde konkretno u temi promena simbolike u snovima.Posto je tumacenje snova citava nauka gledam da suzim temu sada na promenu simbolike u snovima kao sto su predhodne dve teme bile inicirani snovi i prekognicija.Sta ja znam mislim da je daleko bolje da se drzimo usko teme da bi mozda daleko lakse analizirali taj deo teme.
Shvatam ja da je jako tesko pronaci sagovornike za ovu temu i normalno je da svako to gleda iz nekog svog ugla u zavisnosti od svog iskustva tako da mi ne smetaju kritike.
Ja se uglavnom slazem sa ovom vasom konstatacijom o snovima mada bi zeleo da izanaliziramo razloge promene simbolike u snovima posto je to bas velika prepreka u tumacenju snova.A za to nam svakako treba nekakav primer iz iskustva nasih clanova.
Ajd da ja prvi pocnem.Kao klinac dok sam jos isao u zabaviste dok sam isao ulicom izleti komsijin pas na ulicu i capi me malo za guzu ajd kod lekara sredi se to previje se resi se to ali ja kao dete dobih strah od psa kako na javi tako i u snovima.Tako da psi u snovima ukazivali uglavnom na nekakav strah umesto da ukazuju na vernost ljubav itd.Dosta kasnije shvatio sam da je taj pas kao alfa muzjak branio samo svoju teriteoriju tj svoju kucu i taj izlaz iz svoje kuce pored koje sam ja prosao.A ja kao klinac posto sam bezao od njega normalno je da ce me napasti.Shvatanjem promenila mi se simbolika u snovima tako da mi psi u snovima opet ukazuju na vernost....itd.Isto tako sada mi nije nikakav problem da upadnem u copor pasa u rl posto vise nemam nikakav strah, ali normalno je da obratim paznju na Alfu u coporu.
Izmedju ostalog novim saznanjima iskustvima prioritetima menja se i simbolika u snovima ali ima tu jos dosta toga sto utice na promenu simbolike nasih snova.
Mislim to je neko moje razmisljanje za sada pa bi hteo da cujem jos neka iskustva ostalih clanova pa da izanalizramo konkretno taj deo.
Svako od nas ima svoje viđenje i razumevanje svega pa i snova. Tako je zato što svako od nas živi u i sa svojim stanjem svesti. Svako naše iskustvo doprinosi da se naša svest menja. Koliko brzo? Začuđujuće ali veoma sporo i to je razlog da mi prihvatamo zdravo za gotovo da je čovečanstvo oduvek bilo u ovom istom stanju svesti u kojem je danas. To važi i za svakog od nas pšojedionačno. Sa ekspanzijom svesti, izrastanjem iste, mi uvek menjamo i svoj pogled na život primetili mi to ili ne.
Zašto će nas neki pas ujesti?
Ja bih se udaljio od tih priča o alfa i ko zna kakvim mužjacima jer je to konstrukcija humane svesti a ne stvarne istine. Pas će nas ujesti ako smo došli sa izvesnom karmom koju smo i prema njemu načinili u ranijim životima. Taj ujed je bio neminovan, baš kao što sam i ja doživeo da me ujede naš porodični pas. Sa vremenom kada to balansiranje nkarme mi iznutra prihvatimo onda onaj strah izbledi i naravno menja se simbologija jer ko je taj ko menja procenu našeg dela uma prema snovima? Uvek mi, Duša jer i um od nas dobija tu promenu i menja svoju procenu o našoem duhovnom stanju naše budne svesti. To dovodi do promene simbologije.
Konačno, svaka naša promena svesti, mislim na pravu duhovnu jer je inače svest duhovna a ne intelektualna kategorija kako čovek današnjice uglavnom veruje. Um nema svest već radi po programu kojeg mi utiskujemo i kojeg mi, Duša, menjamo.
Da li ovo zna nauko čoveka? Apsolutno ne jer ovo je oblast duhovnog znanja i razumevanja i zato nauka nikada neće moći da zna ono što ni sama filozofija ne zna niti može znati. Zato i kažu i jedni i drugi da se viši svetovi, svetovi realnosti ili istine Nesaznajni. Otuda, Istinu možemo zunati samo Mi, Duša, pa želeli mi to da prihvatimo ili ne.
Zato svaki mentalistički ili intelektualni pristup duhovnoj strani života je uvek prazno pričanje. Pa ipak, svako od nas se duhovno razvija nezavisno da li veruje ili ne i nezavisno da li sledi ijednu religiju ili ne. Jer, Mi, Duša, učimo iz naših uzrokovanja posledica pa ih onda kao takve, svojom percepcijom analiziramo i shvatamo šta je a šta nije ispravno i šta i na koji način treba raditi. To je razlog da danas imamo ljude koji se razlikuju te će jedni rado nasrnuti na druge dok će drugi uvek ljudima oko sebe davati prostora i pravo na lični izbor.
Svakako, kako drugi tako i nas dvojica imamo pravo da nešto prihvatamo nešto odbacijemo dok naša iskustva kroz dalji život nama ne donesu uvid da nešto trebamo menjati i naravno menjamo.
U ranoj mladosti ja nisam hteo ni da čujem za religije, mada ni danas nisam njihov pristalica, ali danas imam svoje razumevanje koje mi objašnjava zaštosam ih se klonio i zašto im danas dajem za pravo ali ih se i dalje klonim.
Ipak, mi smo duhovno Biće, Duša, pa imali mi adute da to prihvatimo ili ne. Jer, moja prva iskustva izvan tela i na višim realnostima su "slomila" svaki moj otpor po ovom pitanju. Kako poricati da ja nisam Duša ako kada se nađem izvan tela ja posmatram svoje telo, Ja, Duša, a ne obrmnuto.
Da li je ovo istina?
Za mene jeste a da li će neko prihvatiti ili ne to je njegova/njena stvar ili pravo.
Zato ću dodati da svo znanje koje uopšte postoji u ma kojoj realnosti je sadržano u samoj suštini života i svo znanje koje je u ovom svetu jeste samo uzeto od te suštine i ovde prenešeno.
No, vratimo se ovoj temi pa bi zaključak bio da mi menjamo svoj stav prema okruženju u skladu sa promenom (ekspanzijom) naše svesti a sa time menjamo naš deo uma koji će prihvatiti određenu simbologiju i preneti je našoj budnoj svesti - koja je pak samo jedan softver i ništa više.
Šta ćeš od ovoga prihvatiti je tvoje pravo koje i ja želim uvažavati i poštovati jer svako od nas mora ići vlastitom brzinom u sagledavanju svega što se oko njega događa.
Inače, snovi nisu tu samo da namn daju predikcije ili govore o tome šta i kuda da se usmerimo već su snovi tajni prolaz do najviših stanja svesti i do onogha što se zove Carstvom Nebeskim a dosegnuti do tamo od nas zahteva uvid u najšira saznanja ili znanja koja nama dolaze sa unutarnje, duhovne strane, jer ova spoljašna ima nešto što nam može poslužiti za naše fizičko preživljavanje a što vrlo malo ako uopšte i ima upotrebui na višim realnostima.
Evo ja bih toliko rekao o ovoj temi jer je ovo samo jedan mali detalj za sve i prema svemu onome što stoji ispred svakog od nas. Šta je to znanje stečeno u osnovnoj školi u odnosu prema onome što pojedinca čeka narednih petnaestak ili više godina.
Mnogi ljudi se danas interesuju za astrologiju i to je za nnih vrh znanja, drugi jure po istočnjačkim učenjima verujući da je pravo znanje tamo, treći idu od religije do religije očekujući da će im tamo biti dato ono što traže, mada možda i hoće jer je to za ovaj život njima potrebno dok će u narednim tražiti nešto više i dublje od toga.
Ja sm ovde rekao da će nešto biti otkriveno okolo ali ono drugo i najvažnije pojedinca uvek čeka mnogo dublje gde i kada se mora potražiti neko ko je prošao svim tim iskustvima i dosegao sami vrh pa je i postavljen da drugima pomogne. Ja ne sledim Hrišćanstvo ali znam da je Sveti Pavle govorio svojim sledbenicima: "Iako nisam sa vama u telu ja sam sa vama u Duhu (duhovnom telu)" a to je baš ono što mogu i što jeste karakteristika pravih duhovnih velikana da iz duhovnog tela podučavaju i vode svoje učenike. Naravno, ovaj detalj je nepoznati čak i samim Hrišćanima iako bi ratovali za Hrišćanstvo a da čak niti shvataju čemu služi duhovno znanje i gde i kko doći do njega. Nije ništa drugačije kod ostalih religija i danas čoveku poznatih učenja.
Može li sam dečak od sedam godina biti svoj učitelj u ovom svetu?
Nikada jer njemu treba neko ko je već spoznao da znanja koja su potrebna za ovaj svet. Da sve je to tako evidentno ali mi ne sagledavamo tu celinu i držimo se svojih okvira dok nam ne postzanu pretesni pa ih moramo pogurati dalje a sa time prihvatiti nova saznanja.
Moj Pozdrav!