Promena adrese me kostala ko Svetog Petra kajgana!

kanarinka

Elita
Poruka
16.443
Trebala sam da promenim adresu u LK,na adresu na kojoj vec dugo zivim.Odem u SUP,pitam sta treba,kazu:uplata,resenje o placenom porezu na ciju adresu se prijavljujem,vlasnik stana i LK.Cekam satima na red,d bi mi na salteru"ljubazna"sluzbenica rekla da mi je za decu potreban izvod iz knjige rodjenih.Kazem,deca imaju pasos i imate u vasoj arhivi njihove izvode.N e moze!Izadjem iz reda,i dodjem sledeci dan,Cekam tri ipo sata,dete se unervozilo i odustanem.Sledeceg dana,manja guzva,ja sva srecna,zavrsicu zapoceto,dodjem na salter,da bi mi sad rekla,neka druga sluzbenica,da joj moram doneti iz katastra da je kuca numerisana,jer vise ne moze u LK da stoji BB.Kazem u muzevljevoj licnoj stoji BB,to je moglo pre,sad ne moze.Zasto mi to niste rekli u petak,pa sluzbenica nije pogledala lepo dokumentaciju!:dash:
Krenem sa detetom u katastar,na drugi kraj grada,tamo red kilometarski,stignem do saltera,kaze idite u kancelariju tu u dvoristu videcete metalne stepenice.Odem tamo,sluzbenik mi na papiru napisao samo broj parcele,pa ponovo u red,koji se ne smanjuje!Kad stigoh sa tim papiricem,dade mi formular i sumu koju moram uplatiti,a ona iznosi:2695din taksa z R geodetski zavos,i 580din AD.Kad me slog nije strefio.Trci sad u prvu banku,cekaj tamo red,plati basnoslovnu sumu,vrati se u katastar,cekaj red,predam uplatu i sad da cekam par dana da dobijem resenje da mi je kuca pod brojem 6!Porez dobijmo godinama na BB,tu im nije potrebna numeracija,ali LK ne mogu dobiti bez te famozne sestice!:dash:
I sad kad saberem,dva puta po 450din za izvode,tri puta AD od 210din.katastar 2695 i 580din,mene promena adrese kosta 4805din :dash:
LK je zakonom obavezna,sa njom se ne mogu nikako okoristiti,sa numeracijom kuce,takodje,i sta me se tice numeracija,ona treba biti posao za Opstine i MZ.Inace,moja ulica je slepa ulica i u njoj je 15 kuca i sve ce one morati proci ovu moju golgotu,nepotrebno!
Ne bi me iznenadilo da nam uvedu porez i na kolicinu vazduha koji udisemo!

Eto, samo dokaz kako se kod nas u sve sto drzava placa zaposljavaju najkvalifikovaniji (citaj: oni sa najdebljim vezama)... koji u sustini nemaju veze sa svojim poslom.

Preporucio bih da razmislis o jednom lepom pismu zastitniku prava gradjana, neka razmotri taj haos. Mozda spases nekoga ko ce u buducnosti da dodje na red.

Eto, samo dokaz kako se kod nas u sve sto drzava placa zaposljavaju najkvalifikovaniji (citaj: oni sa najdebljim vezama)... koji u sustini nemaju veze sa svojim poslom.

Preporucio bih da razmislis o jednom lepom pismu zastitniku prava gradjana, neka razmotri taj haos. Mozda spases nekoga ko ce u buducnosti da dodje na red.

Kakva,ljubim te,zastita gradjana,nema toga ovde!Sve su to ista gomna!Nece me iznenaditi ako uvedu,da moras raditi i lekarski pregled kad budes vadio LK!

Back