Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
п сад, не знам баш дал је мало хладно кад је ноћу,усред најгоре зиме отворен прозор, макар на кант
колки су вам рачуни за грејање
мрзим промају али и загушљиве просторије
Tačno. Inače,kažu da samo kod nas postoji ovakav izraz sa negativnom konotacijom. Japanci svoje kuće grade tako da uvek postoji strujanje vazduha. Korbizje je projektovao stanove sa dvostranim vetrenjem.Promaja
Najveći strah u Srba.
Srbi se plaše promaje vise nego dušmana, kolere ili političara. I na najmanje strujanje vazduha u prostoriji skaču kao opareni i sklanjaju se sa promaje ili zatvaraju vrata ili prozor. Oni dobrovoljno pristaju da klime i ventilatori duvaju direktno u njih, ali kada je promaja u pitanju to je druga priča. Od detinjstva nas plaše nečim sto nazivaju facijalis. Čak nam i demonstriraju kako će nam se lice ukočiti i kako ćemo izgledati strasno. Prete nam i upalom ušiju, mozga, ukočenjem mišića, oduzimanjem delova tela. Kud promaja okom, tud mi skokom. Mrdne li se malo zavesa na 40 stepeni i dune li kroz kuću, nastaje opšta pometnja, veća nego da je tu zavesu pomerio masovni ubica koji se iza nje sakrio u nameri da nas sve istranžira.
Promaja
Najveći strah u Srba.
Srbi se plaše promaje vise nego dušmana, kolere ili političara. I na najmanje strujanje vazduha u prostoriji skaču kao opareni i sklanjaju se sa promaje ili zatvaraju vrata ili prozor. Oni dobrovoljno pristaju da klime i ventilatori duvaju direktno u njih, ali kada je promaja u pitanju to je druga priča. Od detinjstva nas plaše nečim sto nazivaju facijalis. Čak nam i demonstriraju kako će nam se lice ukočiti i kako ćemo izgledati strasno. Prete nam i upalom ušiju, mozga, ukočenjem mišića, oduzimanjem delova tela. Kud promaja okom, tud mi skokom. Mrdne li se malo zavesa na 40 stepeni i dune li kroz kuću, nastaje opšta pometnja, veća nego da je tu zavesu pomerio masovni ubica koji se iza nje sakrio u nameri da nas sve istranžira.
Da li se sa drugim ukućanima (ili možda sa ljudima u autobusu) raspravljate oko toga da li neki prozor treba da bude otvoren ili zatvoren?
Zalažete li se češće da prozor bude otvoren jer je vruće/zagušljivo ili da bude zatvoren jer vas "ubija" promaja?![]()
Promaja
Najveći strah u Srba.
Ne raspravljam se nego radim kako mislim da treba (otvaram ili zatvaram) u zavisnosti od situacije...
Smeta mi promaja i vetrometina jer imam jako lose sinuse, ali zagusljivu prostoriju ne podnosim kao ni smrad cigareta.
Eto kako si ti jedna naopaka žena. A poznato je da svi normalni ljudi obožavaju smrad cigareta po hladnoj vetrometini.
Ови што живе у заптивеним и прегрејаним становима су стално болесни и уопште килави.
Не знам ко је то рекао али вреди поновити - " увек помало гладан и увек помало хладно".
Да мало проширим тему - никад ми нису били јасни људи који застакљују лође и балконе.
Шта добијају тиме?
Колико видим, радије ће да направе шупетину него да посаде цвеће у саксије, ставе сточић и столице и уживају.
Како ветре просторију иза такве застакљене крлетке?