Prolupali klinci

Zekan Zeko

Zainteresovan član
Poruka
405
E,stvarno ne mogu da verujem koliko su klinci u danasnje vreme bezobrazni,drski i nevaspitani...napadaju druge bez razloga,nisu nimalo romanticni po pitanju ljubavi,trpaju glavu gde im nije mesto,smaraju...eto,edan rodjak mog druga preti kako ce da mi provali na porifil...pih....sta god da se im se kaze,ne pomaze,a ako pokusas da ih udaris i naucis pameti,mogu ti njegovi roditelji i nastavnici praviti frku...sta preporucujete,koji je lek protiv takvih napaljenih klinca.

Не слажем се. Деца су увек онаква каквим их направе родитељи и друштво.
Живимо у времену кад су деци идоли неких којих бисмо се ми у своје време стидели. Али, да родитељи не форсирају те ,,идоле'', не би деца била таква.

Ja sam kao mali redovno mlaćen, u glavnom bez razloga jer sam uvek bio miran i povučen. Posle su se kajali jer su primetili da je bilo previše. Ali sa neke strane ipak dovoljno, jer sad imam vaspitanje, i znam kako da se postavim prema svakome.
Što se dece tiče, imao sam situaciju kada su me deca od 7 - 8 godina gađala kamenjem tako bez razloga kad sam prolazio pored njih. Zatim, komšijina deca imaju 3 godine, a psuju kao nečitavi, ja takve psovke još nisam čuo. Problem je u roditeljima koji slabo mare za vaspitanje dece i vreme namenjeno za pravilno oblikovanje dečijih navika i stavova koriste na druga stvari, i misle da će vaspitanje pasti s neba, a posle brane decu rečima da nisu kriva.

dajte molim vas, pa u kojem vi svijetu zivite da vam je normalna ta "batina je iz raja izasla": a ti santjago mislis da si pravilno vaspitan jer su te tukli? bas nije bilo drugog nacina? mislim da svaki roditelj koji dovoljno vremena provodi sa svojom djecom moze ih vaspitati bez batina. to je primitivan nacin vaspitanja, barem u danasnje vrijeme, prije je to bilo nekako normalno. ali vise nije.

znaci tebi je normalno kad ti dijete nesto uradi recimo u skoli neku glupost ili se potuce sa nekim da ga kod kuce izmatis zbog toga. evo ovaj gore je napisao "napdaju druge bez razloga", znaci tebi dijete nekoga napadne i potuce se i ti ga kod kuce jos istuces jer se tukao ? pa kakav si mu prijmjer dao, da se sve rijesava batinama? onda nije ni cudo sto onda i djeca napadaju vrsanjake

dajte molim vas, pa u kojem vi svijetu zivite da vam je normalna ta "batina je iz raja izasla": a ti santjago mislis da si pravilno vaspitan jer su te tukli? bas nije bilo drugog nacina? mislim da svaki roditelj koji dovoljno vremena provodi sa svojom djecom moze ih vaspitati bez batina. to je primitivan nacin vaspitanja, barem u danasnje vrijeme, prije je to bilo nekako normalno. ali vise nije.

VRLO, VRLO, VRLO, VRLO je teško vaspitati dete bez batina (to ne znači zlostavljanje i "preventivno" mlaćenje deteta, nikako, nego u slučajevima kada su deca mala pa im se ne može rečima objasniti ili kako preteraju).

znaci tebi je normalno kad ti dijete nesto uradi recimo u skoli neku glupost ili se potuce sa nekim da ga kod kuce izmatis zbog toga. evo ovaj gore je napisao "napdaju druge bez razloga", znaci tebi dijete nekoga napadne i potuce se i ti ga kod kuce jos istuces jer se tukao ? pa kakav si mu prijmjer dao, da se sve rijesava batinama? onda nije ni cudo sto onda i djeca napadaju vrsanjake

Bolje otac da istuče dete na vreme, nego da ga za par godina batinaju u stanici.

Ja ZNAM da sam pravilno vaspitan. Pazite kada sam toliko samouveren. Čovek ne treba suditi o svom vaspitanju, o tome sude drugi, ali u ovo sam veoma uveren!!!

dobro, malo dijete istuces i ono ce se bojati kasnije to ponovoti, bude dobro jedno vrijeme a sta ces kad dijete bude u pubertetu vremenu kad vecina svasta isprobava. cujes da ti dijete od 12-14 godina pusi, pije, bjezi sa casova. sta ces tada? hoce i tada istuci dijete?

Bolje otac da istuče dete na vreme, nego da ga za par godina batinaju u stanici.
Da! E, sad ne bih da me neko citira i da mi iznese istoriju batinanja, vrste kaiševa i papuča za udaranje i svega ostalog i kako to utiče na decu i bla bla, jer sam samo potvrdio da su PONEKAD batine bolji lek od reči. Jer oni koji nisu vaspitani oštrijim merama kasnije budu trvdoglavi, lenji, nezahvalni, i pokupe sve loše što se može pokupiti, pa im još roditelji stanu na stranu kada čine loše stvari.

Poslednja izmena:
dobro, malo dijete istuces i ono ce se bojati kasnije to ponovoti, bude dobro jedno vrijeme a sta ces kad dijete bude u pubertetu vremenu kad vecina svasta isprobava. cujes da ti dijete od 12-14 godina pusi, pije, bjezi sa casova. sta ces tada? hoce i tada istuci dijete?
Videću kada ga budem imao. Postoji još mnogo vrsta kažnjavanja, gde su kazne konstruktivne i mnogo bolje od batina.

Ne nego ih napadaju zato sto su retardirano vaspitani da im sve pruzaju i da nikog ne postuju..profesorima psuju kevu i to dobro znas..u autobusu se ponasaju ko gomila olosha..laju okolo bez ikakvog smisla i kurce se..medjusobno kao gurkaju i psuju..umesto da se bace na sport i citanje..totalno su zaglupljeni netom i mobilnim telefonima..koje im opet pruze roditelji..ja sam na bajs morao cekati 15 god prema tome ili razmisli malo ili ne lupaj povrsno

Poslednja izmena:

Istući, zabraniti ono što dete najviše voli, dosta stvari je moguće primeniti.
Ti slobodno pusti svoje dete da puši, pije, beži sa časova, neka se i drogira - meni je tako svejedno. Samo posle nemoj da kukaš kad završi u zatvoru ili, ne daj Bože, mrtvo. A za to ćeš biti kriv ti.

pa postoji puno drugih vrsta kazni od batina. pa kako si se ti osjecao kad ste stari mlati? jel ti bilo lijepo? a ovako, djeca kojoj su puno roditelji strogi vise ce u pubertetu gluposti uraditi i htjeti isprobati nego oni kojima su roditelji popustljiviji i koji se nisu bojali. znam iz primjera jendog momka kojeg je stari dok je bio djecak stalno proganjao, gdje ide kad ide sa kim ide. uvijek je morao n a vrijeme biti kuci, dolazio je po njega ako ne dodje na vrijeme. bas ga je se bojao. kad je taj momak dosao u doba 16-18 godina on nema sta nije radio, sve ono sto nije smio od starog je u tom periodu nadoknadio. od tako fino vaspitanog djeteta je postao gangster da ne moze biti veci

Ne nego ih napadaju zato sto su retardirano vaspitani da im sve pruzaju i da nikog ne postuju..profesorima psuju kavu i to dobro znas..u autobusu se ponasaju ko gomila olosha..laju okolo bez ikakvog smisla i kurce se..medjusobno kao gurkaju i psuju..umesto da se bace na sport i citanje..totalno su zaglupljeni netom i mobilnim telefonima..koje im opet pruze roditelji..ja sam na bajs morao cekati 15 god prema tome ili razmisli malo ili ne lupaj povrsno
U mesto da ustanu starijima oni ih još zamajavaju. Nije lepo videti tako nešto nikako. Ja sam neke stvari sa ocem namestio jer nisam imao uslova da ih kupim, a ni na kraj pameti mi nije padalo da tražim i da moljakam.

pa postoji puno drugih vrsta kazni od batina. pa kako si se ti osjecao kad ste stari mlati? jel ti bilo lijepo? a ovako, djeca kojoj su puno roditelji strogi vise ce u pubertetu gluposti uraditi i htjeti isprobati nego oni kojima su roditelji popustljiviji i koji se nisu bojali. znam iz primjera jendog momka kojeg je stari dok je bio djecak stalno proganjao, gdje ide kad ide sa kim ide. uvijek je morao n a vrijeme biti kuci, dolazio je po njega ako ne dodje na vrijeme. bas ga je se bojao. kad je taj momak dosao u doba 16-18 godina on nema sta nije radio, sve ono sto nije smio od starog je u tom periodu nadoknadio. od tako fino vaspitanog djeteta je postao gangster da ne moze biti veci
Broj mojih godina je aritmetička sredina gore navedenih godina, pa eto ne pušim, ponekad popijem pivo sa društvom sa kojim se družim, volim čitati i dosta sam pročitao, svašta me zanima, sviram sa tim društvom sa kojim ponekad popijem, nikad nisam imao problema ni sa kim, ni sa Zakonom, ni sa vršnjacima, nisam se tukao, nisam krao... Eto ti drugačiji primer. A dobijao sam batine, i ne žalim. Tad je bolelo, ali se isplatilo. Ali ne znači da ću na isti način vaspitavati naraštaj, jer su mi te batine i bila opomena da pripazim da do toga ne dođe.

sve to sto si napisao kakav si se moze postici i bez batina. pa mi hocemo svi u evropu a sve evropske zemlje imaju zakon o zabrani fizickog kaznjavanja djece. ne znam sad bas kako je kod nas. ali recimo u njemackoj da dijete uradi ne znam sta i da ga istuku i dijete nazove policiju roditelj ce ili u zatvor ili novcana kazna. ne znam ali ja kad vidim da neko tuce dijete meni je to uzasno. pogotovo starije dijete kojem se moze obasniti na sto drugih nacina i kazni.

sve to sto si napisao kakav si se moze postici i bez batina. pa mi hocemo svi u evropu a sve evropske zemlje imaju zakon o zabrani fizickog kaznjavanja djece. ne znam sad bas kako je kod nas. ali recimo u njemackoj da dijete uradi ne znam sta i da ga istuku i dijete nazove policiju roditelj ce ili u zatvor ili novcana kazna. ne znam ali ja kad vidim da neko tuce dijete meni je to uzasno. pogotovo starije dijete kojem se moze obasniti na sto drugih nacina i kazni.

da da u pravu si

Slažem se da je užasno, i jeste. Ali većina mojih vršnjaka žive kao bubrezi u loju, a roditelji se žrtvuju za njih, dok vršnjaci nemaju zahvalnosti - zato što nisu vaspitani kako treba, ili nisu vaspitani uopšte.

Back