Prolecno spremanje

Nemam ukućane pa se mučim sam. Plan rada je uglavnom kao i svako veće spremanje samo što (s obzirom da je lepo vreme i može da se suši lepo) na listu upada i temeljno pranje tepiha, itisona; izbacivanje cveća napolje, i verovatno će da padne neki razmeštaj :lol: ostalo je manje više slično sa ostalim spremanjima.

Nemam ukućane pa se mučim sam. Plan rada je uglavnom kao i svako veće spremanje samo što (s obzirom da je lepo vreme i može da se suši lepo) na listu upada i temeljno pranje tepiha, itisona; izbacivanje cveća napolje, i verovatno će da padne neki razmeštaj :lol: ostalo je manje više slično sa ostalim spremanjima.

Znaci tebi je priprema za spremanje relativno jednostavna, sam si, pa se organizujes.MOgao bi kao iskusan da posavetujes nas koji smo pocetnici.Pitam se kako taj posao obavljaju nase kolege koje su ozenjeni, pa jos imaju i decu?

Pa prvo izbacivanje tepiha, pranje i dok se suše sledi razmeštanje stvari (ako je potrebno) ako ne onda samo privremeno pomeranje da bi se došlo do inače nepristupačnih delova. Tada sledi temeljno usisavanje, pa ribanje podova. Brisanje prašine dolazi na kraju.
Cveće mogu da iznesem kad' hoću al' većina samaca verovatno i nema cveće.
Pa kada su oženjeni većinom podele zaduženja ili pak više rade žene, pa mislim da je lakše, mada ima puno lagodnosti i slobode u tome kada si sam i možeš da se organizuješ kako god ti odgovara.
Ako treba savet kako pojedine radnje od navedenih teku reci mada je sve verovatno jasno osim možda za pranje tepiha svojeručno (možeš i u neku radnju gde ih peru al' ja preferiram sam, ne pada mi teško imam lepo dvoriše i uživancija mi je po lepom vremenu to raditi).

Znaci ovako, ko jos nije izneo cvece sada je krajnje vreme, prvo se iznese cvece, zatim sledi iznosenje tepiha, ko ima, tu mora dogovor sa komsijom ne ide da jedan istrese svoje tepihe pa da mu pada prasina po njima, a tu je i problem vode, znaci cim komsija iznosi tepihe i vi za njim. Dotle sam vec naucio dok sam bio u braku, sad pocinju problemi sta prvo, da li pomerati namestaj i usisavati i ribati ili poceti od prozora?

Ovo je zgodna procedura, sta se desava kad se vratis? Da li se zadrzis duze ili ti se desi da se vratis u pola posla? Jesi li mozda primetio negativne posledica svog dela prolecnog spremanja?

Pa ne bas ono gledam do sumraka ostanem van ipak nisam tolki olosh da dodjem ranije da joj smetam..e sad jedino sto se malo rucak oladi al dobro nisam cepidlaka

Pa ne bas ono gledam do sumraka ostanem van ipak nisam tolki olosh da dodjem ranije da joj smetam..e sad jedino sto se malo rucak oladi al dobro nisam cepidlaka

Znaci tvoj savet ozenjenima i prizenjenima je ne smetati i tu nema negativnih pojava? Sta ako zena radi 18 sati, pa joj ne smeta da obavis prolecno spremanje, ima li takvih ovde ili u komsiluku?

Poslednja izmena:
Znaci ovako, ko jos nije izneo cvece sada je krajnje vreme, prvo se iznese cvece, zatim sledi iznosenje tepiha, ko ima, tu mora dogovor sa komsijom ne ide da jedan istrese svoje tepihe pa da mu pada prasina po njima, a tu je i problem vode, znaci cim komsija iznosi tepihe i vi za njim. Dotle sam vec naucio dok sam bio u braku, sad pocinju problemi sta prvo, da li pomerati namestaj i usisavati i ribati ili poceti od prozora?

Uvek od gore ka dole. :)

Ja sam se jednom na početku zajedničkog života ponudio da operem prozore :dash: i posle toga čim vidim dragu sa novim saksijama i kompletom magičnih krpa,obavezno se "ušinem" ili padnem u depresiju ili ako nema druge posvađam se i demonstrativno odem u pivaru. A ona u inat meni sve sama odradi,valjda da bi se ja osećao loše :think: ,i posle me bojkotuje par dana. Ali vredi *** :whistling:

Ne vidim u čemu je razlika, živeo sam ili sa roditeljima, posao se obaviti mora.

Elem, ja sam samo ovog proleća ofarbao kapiju i celu ogradu oko kuće, baš juče oborio jedanaestogodišnju jelu jer se uzdigla previše blizu kablovima, da ne pričam o sređivanju sobe od poda do plafona, od brisanja prašine do glancanja pločica i krečenja zidova.

Najbolja priprema je da izbegavaš što duže i onda jednog dana jednostavno uvatiš alat i odradiš posao; ja tako barem funkcionišem xD

Ne vidim u čemu je razlika, živeo sam ili sa roditeljima, posao se obaviti mora.

Elem, ja sam samo ovog proleća ofarbao kapiju i celu ogradu oko kuće, baš juče oborio jedanaestogodišnju jelu jer se uzdigla previše blizu kablovima, da ne pričam o sređivanju sobe od poda do plafona, od brisanja prašine do glancanja pločica i krečenja zidova.

Najbolja priprema je da izbegavaš što duže i onda jednog dana jednostavno uvatiš alat i odradiš posao; ja tako barem funkcionišem xD

Imao sam i ja jednu jelu, isto se motala oko kablova dok nisam komsinici rekao da je veže, posle vise nije dolazila, ali su mi kablovi ostali umrseni. Ili se zvala ema ....ko ce ga znati bilo je davno.

Studiram u drugom gradu, ne u rodnom, imam cimera.

Stan nam je uvek čist i uredan, bez obzira na godišnje doba. Nisam bolesno pedantna niti ređam cd-ove po azbučnom redu, važno da je u stanu usisano, obrisano, oribano, a ispred počišćeno i da je sve na svom mestu.

Organizujemo se tako što podleimo poslove, svako radi sve, menjamo se.

Osim što sam alergična na prašinu, nered me dekoncentriše i jedino u organizovanom prostoru mogu skoncenrisano da učim i funkcionišem.

I kad me mrzi, nateram se, ništa lepše od sređene, mirisne prostorije, u kojoj si u svakom trenutku ponosan da ugostiš neplanirane posetioce, a i ti sam da uživaš.

Za to su potrebni disciplina i dobro podeljeno vreme.

Ljubitelj sam dizajna enterijera, pa sam raspoložena i da ponekad promenimo raspored, stvorimo drugačiju atmosferu, kupimo zajedno nešto lepo i novo da osvežimo životni prostor... Higijena čoveka treba da pođe od održavanja prostora u kojem se kreće.

Milion puta su nam iznenada sišli stanodavci dole i bilo mi je drago da uvek zateknu svoj stan u najboljem mogućem izdanju.

Impresivno... Doduše:

Nisam bolesno pedantna niti ređam cd-ove po azbučnom redu, važno da je u stanu usisano, obrisano, oribano, a ispred počišćeno i da je sve na svom mestu

Zašto da ne? :) I ja sam nekada tako sa CDovima knjigama, filmovima na VHS/DVD, pločama... Sada, doduše, ređam po nekoj sopstvenoj proceni po tome šta najčešće slušam/čitam/gledam :)
Treba da vidiš nivo prefekcionističke otganizacije mojih fajlova na kompu, nema ni jednog a da mu nije mesto ili da nije obeleženo kako treba i postavljeno u svoj folder ako treba. U nekim stvarima jednostavno gledam da bude "savršeno" po mom ukusu, samo tada sam i zadovoljan.

Bilo bi lepo imati usisivač, koji nema kesu nego razervoar sa vodom u koji ulazi prašina, jer ležajevi propadaju i od najfinijih čestica prašine. Pod brišem cifom, a kuhinjske površine Mr.Properom. Sve mi je to mnogo manje zamorno od peglanja, jako se teško nakanim, ali uradim sve na kraju

Impresivno... Doduše:

Zašto da ne? :) I ja sam nekada tako sa CDovima knjigama, filmovima na VHS/DVD, pločama... Sada, doduše, ređam po nekoj sopstvenoj proceni po tome šta najčešće slušam/čitam/gledam :)
Treba da vidiš nivo prefekcionističke otganizacije mojih fajlova na kompu, nema ni jednog a da mu nije mesto ili da nije obeleženo kako treba i postavljeno u svoj folder ako treba. U nekim stvarima jednostavno gledam da bude "savršeno" po mom ukusu, samo tada sam i zadovoljan.

Baš zato što neke stalno uzimam i nemam knjige i cd-ove na taj način složene. Kompjuter mi je takođe dobro organizovan, znam sve napamet gde je šta. Redovno brišem sve što mi ne treba. Ne volim da mi se nepotrebno bile gde nagomilava, bilo da je to odeća, obuća, bilo da su to časopisi ili pak filmovi, muzika, etc., sa interneta...

Meni se prolećno spremanje zna da oduži do pola leta. Nije mi toliko problem da ispomeram sve, izribam, preperem, koliko da izbacim ukućana da ne smetaju pritom.

I ja najviše volim da svi odu negde na par sati, da ostanem sama i da na miru sve pozavršavam. Pustim dobru muziku do daske i krenem redom. Ovako mi stalno neko smeta. Osim toga, volim da imam bar nekih pola sata samo uživanja u čistom, mirisnom i sređenom prostoru, pre nego što (nužno), ubrzo opet krene da se prlja i tu i tamo nastaju mini verzije kreativnog haosa.

Prolećno spremanje završeno, sve sija, blista, škripi pod prstima i super miriše.

Orman i cipelar dovedeni u redu, čizme i džempere su zamenile cipelice i bluzice.

Raspored je usput takođe malo izmenjen, promene radi, baš sam uradila veeeliki posao, al' me pogled na sve to čini jako zadovoljnom.

I sad za kraj mogu da legnem u kadu sa voćnim koktelom i uživam uz knjigu.

Vreme je za odmor.

Ta-na!

Back