Prolaz | The Passage 2007 | Drama/triler | Poucan film

Ja1992

Početnik
Poruka
41
Film se zove Prolaz!
The Passage
2007 godina izdanja

http://www.imdb.com/title/tt0961073/
http://watchdownload.com/covers/2528495.jpg

Sinoc je bio na prvoj televiziji , a i danas je bila repriza.

Odgledao sam ga i sinoc i danas.

Radnja se desava u Maroku gde dvojica drugova amerikanaca odlaze da se odmore i upoznaju drzavu i bide lepote drzave i nacin zivota ljudi.
Jedan od dvojice momaka koji se zvao Luk upoznaje jednu devojku koja se zove Zara.
Ona mu prica o kulturi naroda. Pitala ga je da li zeli da pokaze lepote prirode Maroka.
Pristao je na to i dogovorili su se da sutra odu na planinu Atlas da gledaju zalazak sunca.
Njegov prijatelj nije otisao s njima ostao je u gradu.
Tamo su odseli u nekoj kucici iz razloga .. .
On nalazi u kucici tunel kroz planinu koji vodi u dubinu.
Nalazi jednu osvetljenu sobu u tunelima/lavirintima i ta devojka je isla s njim kroz tunele te i u osvetljenoj sobi nalazi zamrzivac, Kada je otvorio ga odmah je poceo da bezi i spasava se.
Kada je dosao do izlaza iz tunela zajedno sa devojkom ona je pobegla i sakrila se, i kad aje krenuo da je trazi neko ga je udario i onesvestio.

E sada ide scena kada njega njegov drug Adam koji nije krenuo s njima na planinu Atlas polazi u potragu za svojim drugom.
Dolazi u tu kucicu nalazi devojku tu kako place i ona mu govori da nema njegovog druga da je otisao u tunel. Otisli su zajendo da ga traze i ona mu govori da su oni nasli jendu osvetljenu sobu.
Odlaze tamo i i Adam je nasao svog druga Luka na operacionom stolu.
Tada mu devojka koja je sve do tada pretvarala se, ona mu govori kako se u svetu puno placaju ljudski organi. I da ce Lukovi organi biti placeni skupo, i kaze na kraju i tvoji ce (odnosilo se na Lukovog druga Adama).
Tako su obojica nastradali itd itd.
Posle toga ide kratak deo filma koji pokazuje sve kako se pretvarala i sta je radila ta devojka.

Na kraju ovog se pretpostavlja sta je mogao da nadje Luk u zamrzivacu kada je video, verovatne organe prethodnih zrtava, a tada nije ni slutio da je on sledeci.

Dok se ne odgleda ne moze se predstaviti ta slika filma.
Vredi ga odgledatii izvuci pouku filma!

Sve je pocelo kao avantura i uzivanje dvojice momaka do zadnjih 20 minuta kada nastaje tragedija.

Pisite misljenja itd. .. .Ako je neko gledao neka takodje napise!

Pozdrav iz ns-a

Dobar film.
na početku sam pomislila čak da će se sve pretvoriti u neku ljubavnu ljigu što se na sreću nije dogodilo.
kad su ušli u one tunele kroz koje možda i predugo lutaju (iako se pojačava tenzija kako se sveće troše a blicevi flešaju u...prazno:think: ) mogla je priča da postane i neka hororčina ali ni to se nije desilo....kad je otvorio zamrzivač-
sve je postalo očiglednije, ali i zanimljivije.
Sve u svemu, poučna priča ako si englski turista naivčina i papak.
šalim se, ok je:D

Dobar film.
na početku sam pomislila čak da će se sve pretvoriti u neku ljubavnu ljigu što se na sreću nije dogodilo.
kad su ušli u one tunele kroz koje možda i predugo lutaju (iako se pojačava tenzija kako se sveće troše a blicevi flešaju u...prazno:think: ) mogla je priča da postane i neka hororčina ali ni to se nije desilo....kad je otvorio zamrzivač-
sve je postalo očiglednije, ali i zanimljivije.
Sve u svemu, poučna priča ako si englski turista naivčina i papak.
šalim se, ok je:D

Bas tako.
Sumnjao sam u devojku do trenutka kada je izbacio onaj iz hotela na planini. Posle toga sam sve vise vukao na to da je ipak dobra i da ce da se smuvaju itd bla bla :) . Ali ispostavi se najgore *** :o

Mozes li mi reci nesto u vezi filma?

Na kraju filma ima onaj deo kada pokazuje o njoj sta je sve radila, e sada ima onaj mali detalj kada onaj slika i kada ga ubola neka devojcica i stavlja tu krv valjda u kesicu neku, a isto tako i ona devojka sto je spavala sa Adamom isto je uzela njegovu krv tako sto ga je izgrebala.
Da mozda ovi iz organizacije te kako vec trgovine organa nisu misli na to da im je odgovarala ta njihova krv, sta vec, ono da nisu zarazeni nesto itd, posto ako su zarazeni ne trebaju im organi njihovi. Mozda bi to imalo neke veze xD, ili sam ja glupo shvatio :/ .
Pa su mozdda zato posle na kraju filma rekli Adamu na operacionom stolu da je izabran.!

:)), e da skidam sada trenutno film x) jos malo ostalo :D

ZzoP

Poslednja izmena:
Bas tako.
Sumnjao sam u devojku do trenutka kada je izbacio onaj iz hotela na planini. Posle toga sam sve vise vukao na to da je ipak dobra i da ce da se smuvaju itd bla bla :) . Ali ispostavi se najgore *** :o

Mozes li mi reci nesto u vezi filma?

Na kraju filma ima onaj deo kada pokazuje o njoj sta je sve radila, e sada ima onaj mali detalj kada onaj slika i kada ga ubola neka devojcica i stavlja tu krv valjda u kesicu neku, a isto tako i ona devojka sto je spavala sa Adamom isto je uzela njegovu krv tako sto ga je izgrebala.
Da mozda ovi iz organizacije te kako vec trgovine organa nisu misli na to da im je odgovarala ta njihova krv, sta vec, ono da nisu zarazeni nesto itd, posto ako su zarazeni ne trebaju im organi njihovi. Mozda bi to imalo neke veze xD, ili sam ja glupo shvatio :/ .
Pa su mozdda zato posle na kraju filma rekli Adamu na operacionom stolu da je izabran.!

:)), e da skidam sada trenutno film x) jos malo ostalo :D

ZzoP

Ništa ti novo ne mogu reći, jer sam i ja tako shvatila taj detalj sa uzimanjem uzorka krvi.
Možda se javi neko ko se bolje razume u tu tematiku transplantacije ali sigurno da smo dobro protumačili:D
A znaš zašto mu naživo uzima organe? ;)
Krv i koštana srž se mogu iskoristiti samo od žive osobe.
Brutalno!
Ostali organi mogu i od žive i od mrtve.

Ništa ti novo ne mogu reći, jer sam i ja tako shvatila taj detalj sa uzimanjem uzorka krvi.
Možda se javi neko ko se bolje razume u tu tematiku transplantacije ali sigurno da smo dobro protumačili:D
A znaš zašto mu naživo uzima organe? ;)
Krv i koštana srž se mogu iskoristiti samo od žive osobe.
Brutalno!
Ostali organi mogu i od žive i od mrtve.

heheh ma sigurno smo dobro protumacili ;)

A to zasto su nazivo uzimali organe nisam znao :/ , znao sam samo za krv, a za kostanu srz ne, ali sada znam :o)

A ono sto je mazala po njegovom telu je "jod", ako nisi znala i namazala ga je zbog dezinfekcije valjda pri secenju . . .

pu ne dao bog doziviti :)

heheh ma sigurno smo dobro protumacili ;)

A to zasto su nazivo uzimali organe nisam znao :/ , znao sam samo za krv, a za kostanu srz ne, ali sada znam :o)

A ono sto je mazala po njegovom telu je "jod", ako nisi znala i namazala ga je zbog dezinfekcije valjda pri secenju . . .

pu ne dao bog doziviti :)

Bogami sinko, to ako bi doživeli- pretekli ne bismo sigurno:lol:

Back