antonio.delich12
Početnik
- Poruka
- 1
Osjecam duznost da sa vama podijelim svoje iskustvo, jer su iskustva drugih meni pomogla. Naime imam 25 god., zavrsen fakultet, vrijedan student, bora za uspjehom i sl. Uvijek sam imala aritmije srca, osobito kad popijem kafu, tek navecer osjetim lupanje i nisam spavala. U vecini sl bila sam biti budna do 3h to je po meni normalno bilo, sekiracija sa svih strana, posla ni na mapi, drugi uspijevaju na ovaj ili onaj nacin. Bila sam u kaficu, meni posve zagusljivo, osjecam aritmije, ali ne reagujem mislila sam sparno je. Dolazim kuci, ljudi dragi da sam 5 min prije otisla u bolnicu bar. Znala sam da cu imati napad, jednostavno osjetite da dolazi inajednom STOP DISANJU, srce kao da je zakoceno, naravno to nije srce nego pritisak u plucima, takva je situacija bila da sam uspijela reci svojima UMRIJET CU. Da li je gusenje trajalo 10 sek ili duze, ne znam vam reci i da je sekunda vjerujte duga je. Hitna je dosla pritisak 150 sa 90., inekcija. Ja se tresem, nekako su me smirili i pocela sam da disem. doksu dosli da ne grijesim dusu potrajalo je, nisu mi pomogli da prodisem. Glupa pitanja to si se posvadjala sa momkom, pa nasekirala, njima je srce sasvim u redu, nakon pregleda slusalicama. Cak mi je rekao doktor iz dezure da sam psihicki neuravnotezena, no nakon dobijene dijagnoze nisam zeljela da mu ista dokazujem. To je bio petak, jedva pon docekala na termin, kad PROLAPS. Pritisak visok, otkucaji srca, nemoguce mi je bilo sjediti, kad sam sjedila, otkucaji su kao da trcim, halter sam imala 24h koji je sve to mjerio, kad vidite taj aparat na sebi, ne znam zastrasujuce.Napad za napadom, dobijem terapiju bisocor jedna polovina ujutro i cetvrtina navecer, od te cetvrtine pila samu 21h , tacno nakon sat i po gusenje tresem se, jaka doza iako mala tabletica veliki ucinak. Patnja dragi ljudi, samo sam Boga molila da disem pumpicu da mi dadnu ista... pola god na toj terapiji bilo je kontrola, da ne kazem da su analize sve moguce od glave do pete radjene, svi su govorili ma to je psihicki, toliko vas izbezume da su mi dali tablete za smirenje, dok nisam sama sa sobom rascistila da ih necu piti. koja nesrucnost nasih doktora? bilo je opcija da posjetim psihijatra, kao to su problemi npr konstatacija doktora za stitnu dok nismo saznali za prolaps. Ja se gusim ona meni o problemima prica, rekoh radoh cu ja psihicu ali nadji mi nacin da disem. sada sam ok, pod terapijom, dobila sam upustva da jedem, nisam vjezbala jer se bojim aritmija, za vrijeme prvog napada uci u auto i voziti se nemoguca misija. sad mi se pritisak normalizuje i otkucaji srca, pitala sam uglednom kardiologa koji me vodi mogucnost novog napada, iako ih je bilo na pocetku terapije, rekao je da je iskljucena dokle god pijem lijekove, ja sam prolaps 1 valjda imaju 4. uzrok moguce privremeno rodjenje. toliko o nasim doktorima. savjet otidjite ljekaru, pij magnezijum, izbjegavaj svaki moguuci stres i pokusaj olaksati sebi. ja pijem donat, mg, biscor ujutru samo u tacno vrijeme ni pod razno ne smijete tu terapiju preskociti moze izazvati posljedice i povremeno se ukida ista. vjerujte 7 mj prolazi nisam se zeljeela sjecati nikad tog trenutka, doktor ga poistovjecuje sa osjecajem bliske smrti, sto sam ja i osjetila tu vecer ma haos i da se nerviram radi dodatnim gluposti opametilo me je, da je bar me moglo mimoici, ali desilo se... toliko veliki pozdrav onima koji citaju