Prokop posta pokop

https://www.slobodnaevropa.org/a/ze...p-beograd-rekonstrukcija-srbija/33470780.html

"Nemoguće je da ne pomislim šta se u novembru desilo u Novom Sadu. Od tada se osećam nelagodno kada god koristim železnicu", kaže Ilija, putnik iz Novog Sada.

U padu nadstrešnice glavne železničke stanice u Novom Sadu 1. novembra poginulo je 16 ljudi.

"U ovoj državi ne mogu ni za šta da verujem da je sigurno i da će da bude bezbedno. Sa detetom sam upravo bila unutra, na stanici, i pomislila sam - šta ako se nešto desi", rekla je Svetlana iz Beograda.

"Posle svega ništa me ne iznenađuje. Dva puta nedeljno vozom putujem kući u Novi Sad i samo se nadam se da će neko preduzeti sve da bude apsolutno bezbedno", rekla je za RSE putnica Tanja.

To pitaj Menidjera, ne pricam ja, ja kazem da je vucic to i gradio i dovrsio i pustio u promet.

Јесте, он је отварао. Зли језици би рекли да је он заслужан, кад оно...жути!

"

Vučić: Sve je čisto kao suza​

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je bilo kakvu sumnju povodom projekta završetka "Prokopa" i istakao da je sve "čisto kao suza", citirajući "hejterima" na društvenim mrežama Tesline reči: "Njihova mržnja pretvorena u električnu energiju mogla bi gradove da osvetli."

Odgovarajući na navode novinara na otvaranju stanice "Prokop", da je Upravni sud izneo stav da je tender bio nezakonit, premijer je rekao da je sve čisto kao suza, i da svako ko ima primedbe može da se obrati nadležnim organima.

"Ako bilo ko ima bilo kakvu sumnju, neka to uradi. Ovde su radile srpske kompanije na najbolji način i srpski radnici. Neću da dozvolim da mi oni koji najmanje imaju prava da o tome govore, govore o korupciji i kriminalu, posebno što znam da ni ja, ni drugi ni dinara nismo uzeli", rekao je Vučić.

"Zadovoljan sam što su srpske kompanije najveći deo posla uradile i uvek sam srećan kad srpske kompanije dobiju posao, u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.

Zvanični podaci su državni i onih koji su odgovorni, a ne nekih opozicionih i politički obojenih..
U kojoj se to državi opozicija slaže sa vladajučim režimom?
Problem ove tvrdnje je njena relevantnost.

Projekat je nastao 1975 godine. Za vreme Milosevica je napravljen temelj, a zuti su sagradili nosece stubove i plocu koja je kriticna . Sadasnja vlast je nastavila gradnju po postojecem projektu. Kada je doslo do pojave phkotina isplivalo je na povrsinu da su zuti maksimalno krali na materijalu i pumpali troskove . Sada je ostao propali pokusaj da se sve to pripise SNS-u i Vucicu. Nije Vucic tu nista lagao. Niko nije ni kogao da zna sta je stavljeno od armature u taj beton.
Jedno je sigurno. Znate samo da pumpate lazi . To je sve sto mozete ponuditi narodu. Zato imate podrsku manju od 0,5 % populacije. A imacete i manje.
Zato pumpajte lazi i dalje. Nista drugo ni me znate.

Back