Prokop je mnogo opasniji od Vučićevog tunela smrti!

pop80

Elita
Poruka
15.549
Forumaš je postavio temu u kojoj pita koji su alternativni putevi da bi izbegao tunel smrti koji je otvoren i pušten u funkciju iako nije dobio sve dozvole. Kolko sam čuo Vučić je tamo postavio doktore ukoliko se tunel sruši da oni pokušaju da pomognu unesrećenima. Mogo je domah da angažuje i Pogrebna preduzeća .. Popa itd..

Ipak mnogo veća opasnost nam preti od stanice Prokop. U tunelu kad se sruši poginuće desetak osoba a ako se Prokop sruši broj može biti i 50 puta veći!

Danas se oglasio inženjer koji živi i radi u Austriji:

Inženjer Edin Drljo: Prokop treba hitno zatvoriti, ako otkažu ta dva stuba, zgrada će pasti​

„Koliko sam čuo oni bi da urade stubove na sredini raspona, što je radikalan rez i zahteva bušenje šipova i druge radove. Ako je malo falilo armature oni su mogli da urade obloge, ali očigledno to nije bilo dovoljno. To je veliki problem. Ono što meni smeta je što oni dozvoljavaju da 550 ljudi boravi u zgradi koja je direktno iznad toga. Zgrada praktično stoji na ta dva stuba i ako oni otkažu, zgrada će pasti. Dali su i jednu kontradiktornu izjavu da bezbednost nije ugrožena, ali da moraju da saniraju. Objekat ili zadovoljava zakonske propisane standarde ili ne. Ako ne, zašto? Jer ovo je radikalan zahvat“, kaže Drljo.

Dakle da ja živim u Bgu u širokom luku bih zaobilazio Prokop jer sve što nepsobne lopine naprednjaci naprave to se ruši i raspada!

https://nova.rs/vesti/biznis/inzenjer-edin-drljo-prokop-treba-hitno-zatvoriti/

Šta sve nije u redu sa železničkom stanicom Beograd Centar? Bojazan da problem sa ispucalim nosećim gredama nadležni nastoje da maskiraju pre nego što ga reše, javila se kada se inženjer Edin Drljo, koji inače radi u Austriji, oglasio na društvenim mrežama nakon što se našao na Prokopu i video kako sanacija problema izgleda u praksi. Kako se vidi sa fotografija koje je objavio Drljo, radnici na Prokopu „zamazuju“ pukotine, odnosno popunjavaju ih malterom ili lepkom, tako da ih putnici spolja neće primećivati, ali će problem i dalje postojati, iako će biti „sakriven“ od prolaznika.

Čelnici iz struke, a i državni zvaničnici i vodeći ljudi Infrastrukture železnice Srbije, koja je nadležna za ovu stanicu, ćute o prepravkama koje se izvode na projektu koji je od „nacionalnog značaja“. Pa ipak, iz dokumenata objavljenih na portalu javnih nabavki, određena saznanja o veličini problema, a i namere nadležnih kako da ga reše, ipak se mogu nazreti

„Na peronskim gredama stanice Prokop na sredinama raspona uočeno je da je došlo do pojave prslina u donjoj zoni. Na osnovu ispitivanja koje uradio institut IMS (Institut za ispitivanje materijala) iz Beograda, zaključeno je da je armatura u tim gredama manja od prethodnim projektom dostavljene. Posle toga, urađene su naknadne računske analize i zaključeno je da je u cilju obezbeđenja trajnosti, neophodno uraditi ojačanje izvedenih peronskih greda. Da bi se smanjili statički uticaji u njima predloženo je da se ispod greda u sredinama raspona izvedu novi stubovi“, navodi se u tehničkoj dokumentaciji za tender.

Tender koji se odnosi na ojačanje peronskih greda biće otvoren do 14. avgusta, a dodatno, Infrastruktura je još u aprilu dobila odobrenje i za radove na sanaciji dva stuba, koji se nalaze u okviru podzemnog dela Prokopa, kako je ranije objavio Forbs.

Ono bukvalno kad živiš u državi gde moraš da sumnjaš u svaku građevinu jer znaš da se sve gradi bez dozvolja i bez ikakve kontrole.

Ajde razumem da neka država odradi sve neophodne dozvole i kontrole, pa ako može preko toga da se krade, neka bude. Ali ovo da se korupcija u Srbiji toliko osili, da se kompletno ukine struka, dozvole i kontrola, kako bi se namirila alavost sponzora, to je već teška patologija.

GxlIMB4XMAEl9y5.jpg

Forumaš je postavio temu u kojoj pita koji su alternativni putevi da bi izbegao tunel smrti koji je otvoren i pušten u funkciju iako nije dobio sve dozvole. Kolko sam čuo Vučić je tamo postavio doktore ukoliko se tunel sruši da oni pokušaju da pomognu unesrećenima. Mogo je domah da angažuje i Pogrebna preduzeća .. Popa itd..

Ipak mnogo veća opasnost nam preti od stanice Prokop. U tunelu kad se sruši poginuće desetak osoba a ako se Prokop sruši broj može biti i 50 puta veći!

Danas se oglasio inženjer koji živi i radi u Austriji:

Inženjer Edin Drljo: Prokop treba hitno zatvoriti, ako otkažu ta dva stuba, zgrada će pasti​

„Koliko sam čuo oni bi da urade stubove na sredini raspona, što je radikalan rez i zahteva bušenje šipova i druge radove. Ako je malo falilo armature oni su mogli da urade obloge, ali očigledno to nije bilo dovoljno. To je veliki problem. Ono što meni smeta je što oni dozvoljavaju da 550 ljudi boravi u zgradi koja je direktno iznad toga. Zgrada praktično stoji na ta dva stuba i ako oni otkažu, zgrada će pasti. Dali su i jednu kontradiktornu izjavu da bezbednost nije ugrožena, ali da moraju da saniraju. Objekat ili zadovoljava zakonske propisane standarde ili ne. Ako ne, zašto? Jer ovo je radikalan zahvat“, kaže Drljo.

Dakle da ja živim u Bgu u širokom luku bih zaobilazio Prokop jer sve što nepsobne lopine naprednjaci naprave to se ruši i raspada!

https://nova.rs/vesti/biznis/inzenjer-edin-drljo-prokop-treba-hitno-zatvoriti/
A jel ima još nekih "inžinjera" sem tog ing Drlje?
Kad je radio stručnu analizu Prokopa, zna li se šta?

A jel ima još nekih "inžinjera" sem tog ing Drlje?
Kad je radio stručnu analizu Prokopa, zna li se šta?

Evo ja sam sačuvao screenshot ove tvoje poruke. Nadam se da neću morati da te podsetim šta si pisao... ali izgleda da se to neće desiti samo ako veleizdajnička mafija pre tragedije padne sa vlasti, pa neko normalniji zatvori Prokop dok se ne sanira situacija.

Evo ja sam sačuvao screenshot ove tvoje poruke. Nadam se da neću morati da te podsetim šta si pisao... ali izgleda da se to neće desiti samo ako veleizdajnička mafija pre tragedije padne sa vlasti, pa neko normalniji zatvori Prokop dok se ne sanira situacija.
Brkaš babe i žabe.
Pitam ima li još stručnih analiza i mišljenja.. politikanstvo me ne zanima.
A usput.. prizivaš nekakvu tragediju?

Sa kojim pravom me ti pitaš? ..ako ćemo partijski.. nidje veze.
Možda.. ako treba može prikaz i u 3D :mrgreen:
Jel te malo sramota?
Pišaš po žrtvama bahatosti radikala, pišaš po svemu što ukazuje na bahatost zbog koje ginu deca, i nije te sramota?

Jel toliko vredi posao u javnom preduzeću?
Jel toliko vrede državna jasla?

Pišao je i Glišić, ali karma je čudo.

Sa kojim pravom me ti pitaš? ..ako ćemo partijski.. nidje veze.
Možda.. ako treba može prikaz i u 3D :mrgreen:
Ја имам малтене исто ПОРУКА на овом Форуму као ти.
АЛИ ја сам неупоредиво свесрхсходнији,јачи,кориснији..
Узми се у пАМЕТ,БАЦИ ЧЛАНСКУ Књижицу снс-а и приђи ка Нама,ка Светлу Слободе!

Jel te malo sramota?
Pišaš po žrtvama bahatosti radikala, pišaš po svemu što ukazuje na bahatost zbog koje ginu deca, i nije te sramota?

Jel toliko vredi posao u javnom preduzeću?
Jel toliko vrede državna jasla?

Pišao je i Glišić, ali karma je čudo.
Smanji fantazije.. realnost je daleko od tebe.
Pitam ima li još stručnih mišljenja.. problem?

Ја имам малтене исто ПОРУКА на овом Форуму као ти.
АЛИ ја сам неупоредиво свесрхсходнији,јачи,кориснији..
Узми се у пАМЕТ,БАЦИ ЧЛАНСКУ Књижицу снс-а и приђи ка Нама,ка Светлу Слободе!
Čestitam.. ne poznajem СНС nego Srbiju.

Brkaš babe i žabe.
Pitam ima li još stručnih analiza i mišljenja.. politikanstvo me ne zanima.
A usput.. prizivaš nekakvu tragediju?

Jesu vas to u akademiji mladih lidera učili, na predmetu "spinovanje"?

Ne prizivam tragediju, prizivam smeštanje na robiju svih onih koji su za ovo stanje na Prokopu odgovorni pre nego što se tragedija desi, te sprečavanje iste od strane nekog manje ogrezlog u korupciju i manje lišenog brige za išta osim sopstvenog dupeta.

Je l' sad jasnije, ili ćeš da demonstriraš još neki botovski trik?

Back