крсташ
Poznat
- Poruka
- 8.551
Не постоји.Ne znam,ali mislim da ne. Ne razumem se u to.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не постоји.Ne znam,ali mislim da ne. Ne razumem se u to.
Za samo iskopavanje sam (u slucaju da se to izglasa na referendumu) bez da se izdvaja litijum iz jadarita zato sto izdvajanje zagadjuje okolinu dok samo iskopavanje jadarita iz dubinskog kopa ne zagadjuje okolis ili vrlo malo. Bolje da ti neko naplacuje gotov proizvod nego da zagadis svoju zemlju.U slučaju bilo kakve zabrane prerade litijuma nema potrebe ni za iskopavanjem.
Ko izvozi sirovine pomirio se sa tim da bude kolonija afričkog tipa. Ako smo kolonija bar nek budemo kolonija koja izvozi gotove proizvode a ne sirovine. Lično sam za projekat Jadar bez obzira na to što me Vučić ozbiljno živcira, ali da nekome dozvolim da kopa bilo kakvu rudu pa je negde prerađuje i onda nam naplaćuje gotove proizvode, e to ne bi moglo, ni u ludilu.
А зашто би то радили (мислим, дали неком да ископава руду и одвози је негде на прераду)? Шта би Србија и њени грађани имали од тога?Za samo iskopavanje sam (u slucaju da se to izglasa na referendumu) bez da se izdvaja litijum iz jadarita zato sto izdvajanje zagadjuje okolinu dok samo iskopavanje jadarita iz dubinskog kopa ne zagadjuje okolis ili vrlo malo. Bolje da ti neko naplacuje gotov proizvod nego da zagadis svoju zemlju.
Srbija ne mora biti kolonija ako drzi do sebe i ne dozvoli jace exploatisanje .Srbija treba da ostavi veci dio jadarita za sebe, za rezervu, za buducnost.
Pravo pitanje, zasto bi Srbija dala strancima da exploatisu njena prirodna bogatstva.А зашто би то радили (мислим, дали неком да ископава руду и одвози је негде на прераду)? Шта би Србија и њени грађани имали од тога?
Могуће, свашта је могуће. Али је мало вероватно. Вероватније је да би добили ђокуPravo pitanje, zasto bi Srbija dala strancima da exploatisu njena prirodna bogatstva.
Vjerovatno su tu neki talovi dilovi, bonusi, dugovi, obecanja. Ti meni ove privilegije a ja tebi one ili sta je sa onim dugovima. Moguce ako RS dadne strancima da kopaju zato ce stranci zauzvrat razviti industriju baterija ili automobila u Srbiji.
Nzm, kao da je litijumski narativ postao kontraproduktivan…Da vratimo temu na prvu stranu.![]()
Ne znam šta znači kontraproduktivno u tom kontextu.. Misliš u naučnom pogledu je zastarelo?Nzm, kao da je litijumski narativ postao kontraproduktivan…