Hvala unapred.
Kako misliš ne može da se živi od kamate?Razumem da ne može da se živi sa 30 000 evra uloženih u banku, ali bi moglo sa minimum 90 000 da se živi lagodno.
Sa 90 000 evrica se nije za igrati,nikako i niposto.Sa tim parama moze se uci u jak biznis,sa npr,proizvodnjom i maloprodajom na istom mestu.Moze se ,ako ne zelis da radis i sigurno da zadrzis taj novac,da kupis stan ili lokal,te ga rentiras.U slucaju da se zakupcu vise ne placa kirija,nekretnina ostaje tu gde jeste,a pare u banci orocene mogu uvek lako da dobiju noge,proglasi li banka ili drzava u kojoj si orocio pare bankrot( slucaj Argentine npr.).Bolje je vrabac u ruci nego golub na grani.
ne zivis sam na svetu yebiga. tvoj rad nekom moras da prodas.
a taj neko... znas i sam dalje, naveo sam ti primer zemljoradnika koji upravo rade za sebe i dozivljavaju teske trenutke i pored uspeha prosle godine. kao sto rekoh, taj uspeh je sistem pretvorio u tragediju i to ce i na tvoje licne interese da se odrazi sa cenama hrane
Jeste,ne zivim sam na svetu,ali po toj istini sam i ne radim,sam ne stvaram nesto za prodaju,sam ne trosim novac,sam ne ucestvujem u jednom kruznom monetarnom toku.
Jeste,sadili su kukuruz i bili su prevareni,ali...
sta je ikada bilo sigurno???Trziste ima svoju traznju i ponudu,ali
u odredjenom trenutku.Gubio sam i ja pare nakon mukotrpnog rada,a ta opasnost uvek mi visi iznad glave,kao i drugima.No,zbog eventualnog ponovljenog scenarija,necu prestati ziveti i raditi.Nije lako,ali se mora ici dalje.Zao mi je nasih seljaka,drzava ne da ih je skroz srozala nisko nego ih je u potpunosti degradirala.Ponavljam,zao mi je tih ljudi.
Pa sad, o ovome bi se moglo diskutovati. Za oročena sredstva u iznosu koliko košta recimo jedan dvosobni stan u NS može da se dobije više od prosečne srpske plate.
Sigurno da raznim ulaganjima može da se zaradi daleko više nego oročavanjem novca, ali neko ko nema želju za avanturisanjem a ima dovoljno veliku početnu masu novca može da živi od kamate.
Rentirajte nekretnine,ako hocete i mislite da je to nesto sto vam odgovara i zadovoljava.Licno,nikada ne bih isao na rentiranje nego ponovo na proizvodnju i prodaju.Moj pravac razmisljanja i delovanja je :aktiva-aktiva-aktiva i uvek aktiva.Tako sam naucen i to je nesto sto mi je posve prirodno,ali dakako da je rentiranje takodjer dobit,samo sigurno manja od same proizvodnje.Kad vec izlazim na posao iz kuce,hocu da taj dan uzmem sto god mogu vise.To preporucujem i drugima.