Proizvodnja, stvari od tekstila

Gotika

Ističe se
Poruka
2.476
Razgovarajuci, sa bratanicom, pošto sam postruci tekstilni tehničar... na temu šta bi smo nas dve mogle praviti u toj struci, da ja znam, a da se njoj to sviđa...pala nam je napamet proizvodnja dekorativne galanterije za kuću ili dom.....u to spadaju dekorativni jastuci, zavese, stoljnjaci, nadstoljnjaci i ima tu još nekih lepih stvari....svesna je da industrijska proizvodnja koju ja radim nju ne privlači, želi da je naučim ovom poslu, ali kroz njegov lepši i kreativniji deo....
Oni koji su dobre volje i informisani, ukoliko žele mogu nam dati par saveta.....u vezi finansija i mogućnosti osvajanja tržišta i koliko je taj posao isplatv i kako ide komercijalna putanja prodaje ovih proizvoda.....naravno koliko novca treba uložiti u sve to....

Poslednja izmena:
Razgovarajuci, sa bratanicom, pošto sam postruci tekstilni tehničar... na temu šta bi smo nas dve mogle praviti u toj struci, da ja znam, a da se njoj to sviđa...pala nam je napamet proizvodnja dekorativne galanterije za kuću ili dom.....u to spadaju dekorativni jastuci, zavese, stoljnjaci, nadstoljnjaci i ima tu još nekih lepih stvari....svesna je da industrijska proizvodnja koju ja radim nju ne privlači, želi da je naučim ovom poslu, ali kroz njegov lepši i kreativniji deo....
Oni koji su dobre volje i informisani, ukoliko žele mogu nam dati par saveta.....u vezi finansija i mogućnosti osvajanja tržišta i koliko je taj posao isplatv i kako ide komercijalna putanja prodaje ovih proizvoda.....naravno koliko novca treba uložiti u sve to....
hm... ? ! a da se bratanici svidja ? to izbaci-po mom mišljenju.Ne živi se od svidjanja,od lepih radova,kreativnih,to nije isplativo u ovoj zemlji gde su nas preplavili sa Kineskom,Turskom robom.
Ne bih da te obeshrabrim,lepo je imati želju i ambiciju i krenuti samostalno,ali da li je to isplativo,nisam baš sigurna.

Volela bih da se javi neko ko je mnogo stručniji od mene,ko već ima razradjen posao vezan za proizvodnju tekstila.

Ako planirate ozbiljan posao,da imate svoju firmu kako biste plasirali svoju robu,potreban je malo veći kapital.
Poslovni prostor,registrovana firma,najmanje 2 industrijske mašine,veliki sto za krojenje,kasnije će vam biti neophodan nož za krojenje.
Ne znam koje su cene dekor platna u veleprodaji :(
Mislim da se isplati otići u Tursku !

I treba imati iskusne radnike.Mada je to najmanji problem.

Sve što si mi navela znam...i za krojački sto, dobre industrijske mašine...ne samo ravne, i endlarica možda mora, progres pomoću koga se kroji, različiti uvodnici.....htela sam da je pomoću nekog mog znanja uvedem u posao, jer mladi sebe u ovom poslu ne vide....moj kolega se bavi proizvodnjom pidžama....i pred dobrih brendova na tržištu, on prolazi...robu prodaje širom Srbije...komercijanim načinom prodaje, u početku je išao od butika do butika, mnogo je putovao, sada su stvari legle na svoje mesto.....
Sve što si navela je tačno......e jedino što se iskusnih radnika tiče, tu polako kao esnaf izumiremo....škola u Kragujevcu više ne postoji...obnova mladog kadra u nešto malo privatnih firmi je svedena na 2%, jer mladi sebe ne vide u ovom poslu i plus su privatnici u pitanju...dosta njih je otišlo u penziju, mnogo njih čeka par god. do nje...nekako se osipamo...
U celoj ovoj priči ma šta da se proizvodi uvek je problem tržište i kakoa naći mesto na tom tržištu....hvala ti na savetima, prihvatam i dobri su.....ko zna nešto više dobro bi mi došao još neki savet.

Slično sam i ja razmišljala,sve dok mi mama nije otišla u Grčku i donela super haljinu za 5 evra.
Onda stavim prst na čelo-pa zar se onda isplati bilo šta šiti ? ili skupiti odredjenu sumu novca(mnogo manju u odnosu na otvaranje svoje firme,kupovine mašina i opreme za rad...)

Koja je tu onda zarada ako se proizvodi,a početnik si ?
ili bolje :koliko finansijski treba da budeš jak da bi opstao dok posao ne krene svojim pravim tokom ?
to može da potraje neko duže vreme gde si non stop na pozitivnoj nuli .

Back