Proizvodi koji su promijenili ukus

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.331
Znamo svi da je ukus subjektivna kategorija,ali da li vam se nekad cini da su neki proizvodi koji su dugo na trzistu promijenili ukus.
Meni,recimo "plazma" nikako nema onaj nekadasnji ukus.Nesto joj fali,ne znam sta,ali mi nije to to.
Nasuprot tome, npr.za "jafu"keks mogu tvrditi da je uvijek bila istog ukusa,i da joj se nijedan slican keks nije uspio pribliziti po ukusu.
Da li se stedi na materijalu ili su neke nove tehnologije u pitanju,ne znam.
Imate li vi slican dojam?

Znamo svi da je ukus subjektivna kategorija,ali da li vam se nekad cini da su neki proizvodi koji su dugo na trzistu promijenili ukus.
Meni,recimo "plazma" nikako nema onaj nekadasnji ukus.Nesto joj fali,ne znam sta,ali mi nije to to.
Nasuprot tome, npr.za "jafu"keks mogu tvrditi da je uvijek bila istog ukusa,i da joj se nijedan slican keks nije uspio pribliziti po ukusu.
slažem se i za plazmu i za jaffu
i eurokrem je izgubio šmek

Msm, da je sada već hrana retko gde u svetu istog ukusa. Nešto jeste do sastava, do izmenjenog sastava i kvaliteta zemljišta,pojedine namirnice nemaju više nekadašnji ni miris ni ukus.Ligično,kada je zemljište sve zagađenje i sadrži sve manje hranjivih sastojaka.Hrana koju kupujemo u marketima je inače prilično loša.
Recimo,meni ni mentol bombone nemaju više isti ukus ,niti miris.

onaj knjazov crveni recharge sok- napitak šta li je
od kako su promenili pakovanje, nije više isti.
u tome i jeste problem. ambalaža.

@tema. smoki i bananice nisu isti otkako su ih hrvati prebacili u onu foliju.
bananice kupujem u štarku na meru, ne može da se poredi ukus. da ne pominjem da su i oni utanjili sa čokoladnom glazurom
jafa nije promenila ukus ali kanda su nekog piroćanca zadužili da stavlja pomorandž(ic)e. :lol:
krastavce i paradajz ne jedem već nekoliko godina.
lubenica nije kao pre.
reče fabrika i za čokoladno mleko.
plazma više nije nikakva....
sve u svemu ništa ne valja.

Back