Da li neko još radi programe dos-u ili ima aplikacije koje su aktivne.
Interesuje me da li neko koristi vDos
Interesuje me da li neko koristi vDos
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
~/.../examples/assembler >>> cat mzhello.asm
format mz
use16
org 100h
mov dx,msg
mov ah,9h
int 21h
mov ah,10h
int 16h
mov ax,$4c01
int 21h
msg db "Hello World!$"
~/.../examples/assembler >>> fasm mzhello.asm
flat assembler version 1.73.27 (16384 kilobytes memory)
2 passes, 61 bytes.
~/.../examples/assembler >>> file mzhello.exe
mzhello.exe: MS-DOS executable
Ne moze to. Treba ti novel netaware server i ipx mreza.Nije problem napraviti program u DOS-u koji nešto radi.
Problem može da nastane ako se uzme aplikacija koja je pravljena za mrežni rad (Novell Dos) i to hoću da radi na windows 10 pc u nekoj mreži.
Koliko vDos podržava mrežni rad ako je server Linux Open Suse 11.2 i ima startovanu SAMB-u.
DOS je operativni sistem, nije programski jezik, tako da je "programiranje u DOS-u" blag oksimoron.
Ako misliš na BAT skripte, to se koristi i dan danas. Ja kao sistemaš skoro svaki dan koristim CMD prompt, i komande koje se koriste još iz vremena DOS-a.
E sad, da neko sedne i da piše eksplicitno program koji bi radio u komandnom modu, na konzoli, to je isto moguće, ali je malo verovatno.
Ako radiš terminal emulator, ne miže gore od dos, jer mora i drajver za komunikaciju da se uradi. Lepe sam pare na tome zaradio 90ih...Pa eto mene i to zapalo. Program za neki japanski data terminal sam radio u čistom C i tekstualnom OS. Nije baš DOS ali je mnogo gore.
što me podsetiPa eto mene i to zapalo. Program za neki japanski data terminal sam radio u čistom C i tekstualnom OS. Nije baš DOS ali je mnogo gore.
Ako radiš terminal emulator, ne miže gore od dos, jer mora i drajver za komunikaciju da se uradi. Lepe sam pare na tome zaradio 90ih...
Na pr? Da pravis TCP stek i eternet drajver, mozda umesto progrmairanja PIC i UART_a?Može. Uvek može gore. Za bolje nisam siguran.
Imam citav niz programa pod dos-m u cliperu. Programi su za poslovanje firme kao; glavna knjiga, kupci i dobavljaci, robno-materijalno, plate, izrada kalkulacija za stamparije (ovo mislim da sam jedini jer nisam pronasao nesto slicno). Sve radi u mrezi Novel. Sada sam to uradio u C# i sa MySql bazom. Cliper ni podrzava prave baze.