programeri- najtrazeniji muzjaci ?

emotivnost je stvar individue al decko je dobro objasnio,radi poso koji se placa i samim tim sebi olaksava zivot
doduse ove rasprave ni ne doticu marginalce,bili oni sa diplomom koja se ne placa ili bez...bitna je snalazljivost....a programeri je svakako poseduju
nekad bese da su to gikovi...al sve se preokrene

- - - - - - - - - -

programeri ce ti oduzeti radno mesto prave aplikacije koje ce preuzeti upravljanje nad vozilima....frikovi....

Sebi da, ali kakve to veze ima sa "traženošću" međ ženama? Ne, nisu traženi. Bar meni nijedna ne reče da traži programera. Svašta. Upoznaš čoveka, svidi ti se čovek. Da li je programer, ili pekar, lekar apotekar - koga briga.

Možda jednog dana 0 i 1 preuzmu sve, pa i programere. Sad je SF, sutra stvarnost, što da ne? Mada sam sklonija da poverujem da nas za par vekova više neće biti na planeti...a možda ne bude ni planete. Kad tako gledaš na stvar - zaista nije bitno ništa, svi smo mi samo kosmičko trunje.

Pogotovu nečije zanimanje.

A sad baš kad pomislim...žene vuče slava i moć, pa ako ih neko i fascinira zbog posla kojim se bavi, pre će to biti neki moćnik, ili slavna ličnost, možda glumac, javna ličnost.
Programeri su previše obični da bi bili masovno traženi, onako en general.

Poslednja izmena:
Sebi da, ali kakve to veze ima sa "traženošću" međ ženama? Ne, nisu traženi. Bar meni nijedna ne reče da traži programera. Svašta. Upoznaš čoveka, svidi ti se čovek. Da li je programer, ili pekar, lekar apotekar - koga briga.

Možda jednog dana 0 i 1 preuzmu sve, pa i programere. Sad je SF, sutra stvarnost, što da ne? Mada sam sklonija da poverujem da nas za par vekova više neće biti na planeti...a možda ne bude ni planete. Kad tako gledaš na stvar - zaista nije bitno ništa, svi smo mi samo kosmičko trunje.

A sad baš kad pomislim...žene vuče slava i moć, pa ako ih neko i fascinira zbog posla kojim se bavi, pre će to biti neki moćnik, ili slavna ličnost, možda glumac, javna ličnost.

Repka ko vrata!

e pa sad zna se koliki su kome dohodci...nije svejedno
u drustvu gde je prosek 200 eur naravno da ce biti trazeni jer ,,to se tako placa,,

emotivnost je stvar individue al decko je dobro objasnio,radi poso koji se placa i samim tim sebi olaksava zivot
doduse ove rasprave ni ne doticu marginalce,bili oni sa diplomom koja se ne placa ili bez...bitna je snalazljivost....a programeri je svakako poseduju
nekad bese da su to gikovi...al sve se preokrene

- - - - - - - - - -

programeri ce ti oduzeti radno mesto prave aplikacije koje ce preuzeti upravljanje nad vozilima....frikovi....

To dok dodje ovde ja cu zaradit penziju...po nasim putevima ne moze ni vozac da vozi a ne kompjuter...po nemackoj su pustili kao te autonomase na neke lokale ali ono...vidim i Scania je izbacila kamione sto idu na struju koriste Pantografe ali ne bojim se jos u skorije vreme te autonomije...ovde se jos moze Dajc i Bombarder videti u saobracaju :D

Najmanje ima veze sa profesijom, jer niko nije ukalupljen vec prica za sebe. Karakter, odnos prema drugima mnogo vise govori.

Nije to tako, ali mnogi vole da misle....
Profesija odredjuje razvoj i ponasanje osobe, a fakultet jos vise od profesije, zamisli, krace traje a vise menja coveka ka kalupu....

- - - - - - - - - -

Kako za koga. Moj bivši muž je softveraš, zarađivao ogromnu lovu, radio za švajcarski UBS u Švici ali kao čovek - gnjida. Aj što je stipsario, nema veze, ja sam uvek zarađivala svoju lovu, nego što, kad sam u par navrata otišla tamo (uzela neplaćeno, Bogu hvala), on mi 'ladno pretio da će me izbaciti napolje i ostaviti bez para u stranoj zemlji, ja bez posla...i sad kad se setim dobijem ubilačke porive. Naravno da sam se vratila, i naravno da je usledio razvod. Nikad veće đubre ni pre ni posle njega nisam upoznala.

Osim toga, moj utisak je da su mahom gojazni jer non stop sede i bulje u ekran, slabo se kreću, a vole da ručkaju. Ovo naravno možda nije istina u globalu, oni koje ja poznajem su bucko basovi, i meni potpuno neprivlačni.
I ne znam uopšte šta u programiranju ima privlačno, osim činjenice da se dobro plaća? I pa šta ako se dobro plaća? Ima još sijaset zanimanja koja mogu i donose dobru lovu, a nemerljivo su interesantnija od programiranja.

Postavlja se pitanje umnog kapaciteta nekoga ko djubre koje ne krije da je djubre ne moze da prepozna pre ulazenja u brak....

- - - - - - - - - -

Ali to je vec prilicno cesta situacija kod zena, a zove se projekcija zelja i projekcija da ce bez obzira na to kakav je sad da uspe da ga ispegla da bude njoj potaman...

Pa vidi, opet i ti generalizujes, kazem ti, danas su programeri fizicki aktivni kao i svaki drugi. Evo, u mojoj firmi od nas 60-tak programera, nema nijedan gojazan (ima malo opustenjih, ali niko sa previse kg), a preko 50% muskaraca je u top formi - keramika na stomaku, trce se maratoni, igra se fudbal, plivanje, veslanje, i tako to.

A sto se tice toga da li je posao privlacan ili ne, to je vrlo individualna stvar. Sad cu ja da uradim jednu glupost, i da malo izgeneralizujem, i da sve poslove podelim u dve kategorije:
1. poslovi kojima resavas zadatke-probleme
2. poslovi kojima palamudis - presipas iz supljeg u prazno.
Svaki posao koji je takav, da sa njime resavas zadatke i probleme, je po meni zanimljiv. Takvo je programiranje: imas problem - treba da ga resis. Nas posao se, u sustini, svodi na resavanje gomile sitnih zadataka, koji na kraju rese jedan krupni problem. I jako lepa stvar je u tome sto odmah vidis resenje problema, odmah vidis rezultat rada. I trece (sto, doduse, zavisi od firme, okruzenja, i licnih afiniteta), moze se desiti da imas ogromnu slobodu pri nacinu resavanja problema, i onda mozes svoju kreativnost da ispoljis na milion nacina.

Tako da, sto bi rekao nas narod, "ne kudi konja kojeg nisi jahala" (taj tvoj bivsi nije konj, nego magarac) :D :D :D

Ti mislis da nju realno zabole ****** za ovo sto ti pises?

Back