- Poruka
- 4.812
Evo šta najveći ljudi iz sveta kodiranja kažu na tu temu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo šta najveći ljudi iz sveta kodiranja kažu na tu temu.
Evo da pomenem i jednog od (po mom mišljenju) naših najboljih programera - veterana Voju Antonića. Sve svoje integrisane programe za elektroniku (koju takođe on projektuje) čovek piše sam, u asembleru. Rispekt, šta drugo reći....
Programer je zanimanje, a genije je osobina.
Reći programer != genije je isto kao i reći lekar != genije, vozač autobusa != genije, dakle, besmisleno.
mada ima i ljudi koji se tripuju da mogu biti programeri, a nisu uopšte rođeni za to... ima svega...Da, ali dosta ljudi se tripuju na to da ne mogu biti programeri, a mozda bi vezbom i dosli do toga da mogu biti, tako da je rad keva!
mada ima i ljudi koji se tripuju da mogu biti programeri, a nisu uopšte rođeni za to... ima svega...
Naravno, tzv "kopirci"![]()
Nisu Mark i Bill programeri. U sustini oni su biznismeni koji su imali ideje i srece![]()
И даље треба правити разлику између неког ко користи туђу библиотеку и неког ко копира код и нада се да ће да му реши посао.Jedan pametan čovek je rekao: "Dobar programer piše pouzdan i čitljiv kod, a izvrstan programer koristi kod, koji je napisao dobar programer."Naravno, tzv "kopirci"![]()
Ovo je netačno... Bill je bio nekakav programer, po svoj prilici sasvim prosečan/loš, dok je Mark vrhunski programer....Nisu Mark i Bill programeri. U sustini oni su biznismeni koji su imali ideje i srece![]()
ja ipak mislim da bi ti prvo trebao da pročitaš neke stvari o istoriji tih operativnih sistema pre nego odvališ ovakvu ordinarnu glupost.Mislim da je greška oduzeti ovim ljudima epitet programera, s obzirom na to da je jedan od nule isprogramirao operativni sistem koji koristiš, a drugi pomerio granice društvene interakcije na internetu, takođe kuckajući po tastaturi
Usput.. niko od vas PROGRAMERA nije odgovori na moj post u temi iznad...
neko lako štivo kao što bi trebalo recimo 8 -bitni OS Gary Kildalla koji se zvao CP/M Control Program for Microcomputers koji je veliki Bill uzeo malo preradio i prodao IBM-u kao svoj prvi DOS -Disc Operating System
Dakle reklo bi se da je Bill ipak PROGRAMER, it ne bilo kakavJedan pametan čovek je rekao: "Dobar programer piše pouzdan i čitljiv kod, a izvrstan programer koristi kod, koji je napisao dobar programer."
Mislim da je greška oduzeti ovim ljudima epitet programera, s obzirom na to da je jedan od nule isprogramirao operativni sistem koji koristiš, a drugi pomerio granice društvene interakcije na internetu, takođe kuckajući po tastaturi
Usput.. niko od vas PROGRAMERA nije odgovori na moj post u temi iznad...
Od kakve nule sta pricas![]()
A sta ce im onda onoliki programeri u firmi ako su oni najbolji. Kad pogledas velicinu biznisa koje vode njihovo programiranje je u senci, neprimetno.
Dobro, sedmicu koju ti koristiš Bill nije isprogramirao od nule, ali ne može niko reći da on nije programer ! A jel win8 neprimetna ???