Program za Vezbanje kod kuce ( BodyWeight )

Da li vam se svidja ponuda...?

• Da, super je...!!! :D

• Da, dobra je...!!! :)

• Pa, onako...!!! :/

• Ne ,losa je

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To je pitanje koje sve nas muci...Stomak se tesko skida, ali naravno da moze, trcanjem, voznjom bicikla, trbusnjacima...kada sve to radis, savetujem ti da stavis ispod majice crnu kesu, ona privlaci toplotu, i dolazi do lakseg sagoravanja i znojenja...pozdrav, i nadam se da sam pomogao, ako neko zna nesto vise, neka slobodno iznese svoje misljenje, sigurno ce biti od koristi...;)

To je pitanje koje sve nas muci...Stomak se tesko skida, ali naravno da moze, trcanjem, voznjom bicikla, trbusnjacima...kada sve to radis, savetujem ti da stavis ispod majice crnu kesu, ona privlaci toplotu, i dolazi do lakseg sagoravanja i znojenja...pozdrav, i nadam se da sam pomogao, ako neko zna nesto vise, neka slobodno iznese svoje misljenje, sigurno ce biti od koristi...;)

ako neko zna nesto vise, neka slobodno iznese svoje misljenje, sigurno ce biti od koristi..

Hvala Bogu da si ovo napisao u postu.....

Stomak se tesko skida, ali naravno da moze, trcanjem, voznjom bicikla, trbusnjacima.

KLASICNA NEBULOZA I PREDRASUDA U SFERI VEZBANJA........

VEZBE TRBUSNJAKA NE SKIDAJU SALO!!!!!!!!SALO SE NE SKIDA LIKALNO NEKIM POSEBNIM VEZBAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezbe trbusnjaka SAMO JACAJU misice stomaka a najvise musculus rectus abdominis i to je to....Mozete imati stomak tj misice stomaka jake i cvrste kao titanijum A PREKO TOGA OGROMNU STOMACINU.......

Trbusnjaci ne skidaju salo sa stomaka za to sluze kardio vaskularni treninzi i poseban proteinski rezim ishrane.....
Dalje salo se ne skida likalno - tj ne mozes ti da kazes e sad cu da se trudim da skinem salo sa bicepsa....To ne postoji - salo se skida na celokupnom telu samo od sebe i odredjenim redom vi mozete samo da vezbate.....Muskacu se salo najbrze skida sa ruku,sa nogu pa sa ramena pa sa grudi pa sa ledja pa sa bulje pa tek onda sa stomaka....Zenama se na guzi i nogama kao zadnjem mestu skida salo.To se zove evolutivna genetika.........

Znaci mozete da radite 10 000 trbusnjaka dnevno i to nece skinuti salo i "izdefinisati" misice sta god znacilo po vasem shvatanju "definicije" (jer su misici sami po sebi vec definisani tj odredjeni i odvojeni)

kada sve to radis, savetujem ti da stavis ispod majice crnu kesu, ona privlaci toplotu, i dolazi do lakseg sagoravanja i znojenja..

Da stavi crnu kesu ispod majice dok trci?????

Jel znas da moze neko da se tesko razboli i zdravstveno poremeti?????

Kad bi to telu bilo zdravo ono bi samo formiralo kesu preko koze i onemogucavalo znojenje i hladjenje koze i tela!!!!!!!!!!!!!J

Znaci ti sa ovom nebulozom njega savetujes da uradi upravo suprotno od prirodnog procesa tela!!!!!!!!!!!!!!!!!!Da zapusi sto vise pore na kozi NEZDRAVOM SINTETIKOM i samim tim procesom podigne temperaturu tela!!!!!!!!!!!!!!

Ovo je tako opasno da moze u nekim slucajevima da dovede i do srcanih poremecaja....

KAKAV SI MI BRE TI INSTRUKTOR KAD OVO NE ZNAS????

Pod 2 - NAPRAVIO SI DRUGU NAJVECU NEBULOZU ZA TRBUSNJANJE - STAVI KESU (i to crnu da sto vise sunce bije u nju da neko dozivi kolaps:hahaha:) NA STOMAK I TRCI VISE CES DA SE IZNOJIS I NARAVNO PRE CES DA URADIS TRBUSNJAKE.....

Ovo je glupost nevidjena - OVIME SAMO IMA DA IH UCINIS ZDRAVSTVENO OBOLELIMA JER IMA VEOMA BRZO DA SE DEHIDRIRAJU!!!!!!!!!!!

A i oni pojasevi "za mrsavljenje i trcanje" nisu nista bolji...Sve je to marketinski trik od toga se ne moze vise smrsati nego oicnim trcanjem bez njih...sta vise i opasni su tj skode po zdravlje...Ali naravno o ovome se cuti ovo vam oni nece reci da je istina jer je to sportsko trziste opreme i njima je u interesu da vam prodaju sportsu opremu....

I to sto su se oznojili vise to nisu skinuli ni gram sala to je sve voda izbacena iz tela a salo stoji a telo vise nema vodu i zapada u dehidrataciju a samim tim u katabolicko razgradativno stanje i u ceo jedan kolaps i zdravstveno tesku situaciju...Jos ovo kad se pomesa sa kesom koja povecava telesu toplotu ETO KOLAPSA......

STO SAVETUJES LJUDE NESTO STO CE IM UGROZITI ZDRAVLJE...!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena od moderatora:
E, ovako... Jednostavnno sam se potpisao kao instruktor, to je samo tag...Prestacu da spamujem, ako sam do sada to radio. Dosao sam na ideju da napisem nesto sto sam cuo od drugih ljudi, vidim da sam pogresio, zahvalan sam na savetima i informacijama koje ste mi napisali...Ako neko zeli neka skida, ko ne zeli ne mora. I naravno ne radim ni za koj web sajt. Cilj mi je bio da napravim neki program za vezbanje, nisam bio upravu, kao sto kazete i ok slazem se...kome smeta moja tema neka se zali i slobodno je izbrisite...!!!
Pozdrav svima
Zadnja poruka od mene na ovome sajtu, nadam se da ste svi zadovoljni...

E, ovako... Jednostavnno sam se potpisao kao instruktor, to je samo tag...Prestacu da spamujem, ako sam do sada to radio. Dosao sam na ideju da napisem nesto sto sam cuo od drugih ljudi, vidim da sam pogresio, zahvalan sam na savetima i informacijama koje ste mi napisali...Ako neko zeli neka skida, ko ne zeli ne mora. I naravno ne radim ni za koj web sajt. Cilj mi je bio da napravim neki program za vezbanje, nisam bio upravu, kao sto kazete i ok slazem se...kome smeta moja tema neka se zali i slobodno je izbrisite...!!!
Pozdrav svima
Zadnja poruka od mene na ovome sajtu, nadam se da ste svi zadovoljni...

Dobro,ok salio sam se......:super:

Mada nisam spomenuo i dobre strane - dobro je sto si ulozio trud da sve to skupis kompletiras i nakacis na net.....Bolje neko i da radi takav program nego da sedi po ceo dan.....Ako imas entuzijazma i dobre volje dobro se upoznaj sa tematikom,pogledaj iz raznih uglova pravi i skupljaj informacije polako i kad odradis da bude savrseno.....

Mada moram da ti priznam svaka cast i za trud i za pravljenje prezentacije a i za trud da svakom saljes ponaosob na mail....

Neko ni to ne bi hteo.....

Ti se bar trudis da drugom pomognes,a koliko sam provalio ipak ne zezas ljude nego to radis iz dobre volje?:bye:

pa *** burazeru meni ne treba ovaj tvoj program ja sve ovo vec mogu da uradim a zgoljav sam ko glista,a stomacina mi pocela da raste. U stvari ebu me trbusnjaci jer sam mislio da su potpuno bezvredni ali i oni ucestvuju pri radu zgibova i skekova tako da mi smanjuju ucinak.

Ne smanjuju oni nista.......

I nema vajde od zgibova i sklekova - radis samo sa svojom tezinom i to rade samo ledja i grudi......A ostali misici nista....

Dok se ne ode lepo u teretanu i vezba svaki ali bukvalno svaki misic sa odredjenim vrstama treninga i nacinom vezbanja - izometricno,koncentricno,snagasko,pumpajuce itd NEMA LEBA i nikada neces imati lepo skladno simetricno telo.......Niko od ovoga nije video vajdu pa neces ni ti...

Mnogi cak i od teretane ne vide vajdu jer nemaju odgovarajuc zivot ili genetiku a kamoli od sklekova i zgibova....

Samo se dzabe fizikalisete i mucite.....A stomak raste a rucice mrsave kao sto si i sam rekao........

Postoji samo jedan nacin da se izgradi telo a to je bodi bilding......Ako to ne zelis onda ne zelis ni izgradjivanje tela.....

Skladno i lepo oblikovano telo moze da se napravi i bez tegova.Sad naravno zavisi sta ko podrazumeva pod tim. Ako se nekima svidja telo kakvo imaju bilderi i ako je to "skladno i lepo oblikovano" onda su tegovi neophodni.

a kako ces skladno da razvijes bicepse i tricepse i ramena bez bucica tj tegova

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ja nisam rekao konkretno bez tegova,rekao sam bez teretane tj bez bodi bildinga a zna se sta je to - bodi=telo bilding= rad.izgradjivanje BB=izgradjivanje tela......

Stvarno ne razumem tu fobiju od tegova kod nekih. Jednostavno kao sto bru zli kaze ne mogu se te grupe misica raditi bez tezinskog opterecenja tj. tegova
Tegovi su u sustini ekvivalent za tezinu, tezina je ta koja udara na misic i trenira ga a ne sam teg koji je parce metala. Mozete vi i da nosite i trenirate sa dzakovima za cemenat ali pitanje je koliko je to rentabilno. Poenta kod tegova jeste da su oni tako napravljeni da predstavljaju najprakticnije resenje za vezbu.

A za one koji misle da ce da imaju bicepse bez tegova mogu da budu skladno uradjeni i nagradjeni ovoliko otprilike:

nbp-Dinca-1.jpg

:cepanje::cepanje::cepanje:

Pomocu sklekova zgibova,propadanja,cucnjeva itd.,mogu se pogoditi sve grupe misica na stotinu nacina i napraviti figura da curama zastaje dah. Bilderi deluju nekako sirovo i bez stila. Tegove i teretanu pogotovo ne preporucujem mladicima u pubertetu koji se obicno zale da nemaju "masu"(kako to glupo zvuci) a unazad godinu dana porasli 10cm. i vise.Narocito neka se paze "instruktora" koji im daju uputstva kako da povecaju istu.
Bodi=telo, bilding=rad, izigravanje, BB= izigravanje tela. Jer to neki sport?

Stvarno ne razumem tu fobiju od tegova kod nekih. Jednostavno kao sto bru zli kaze ne mogu se te grupe misica raditi bez tezinskog opterecenja tj. tegova
Tegovi su u sustini ekvivalent za tezinu, tezina je ta koja udara na misic i trenira ga a ne sam teg koji je parce metala. Mozete vi i da nosite i trenirate sa dzakovima za cemenat ali pitanje je koliko je to rentabilno. Poenta kod tegova jeste da su oni tako napravljeni da predstavljaju najprakticnije resenje za vezbu.

A za one koji misle da ce da imaju bicepse bez tegova mogu da budu skladno uradjeni i nagradjeni ovoliko otprilike:

nbp-Dinca-1.jpg

:cepanje::cepanje::cepanje:

Jednostavno kao sto bru zli kaze ne mogu se te grupe misica raditi bez tezinskog opterecenja tj. tegova

Bas tako lepo si rekao!!!!!

Poenta kod tegova jeste da su oni tako napravljeni da predstavljaju najprakticnije resenje za vezbu.

Tako je.....Postoji 1000 predmeta cijim se dizanjem moze vezbati telo....Ali neki ugrozavaju zdravlje neki ne mogu lepo da se uhvate i obuhvate neki krive kicmu neki nisu prakticni nekima ne moze da se dodaje/oduzima tezina...

Tegovi i sprave su napravljeni savrseno kao najbolje moguce pomagalo u izgradjivanju i vezbanju tela bilo kog sportiste.......Prilagodjeni su biomehanici tela,pogadjaju misic koncentraciono,izometrijski,aktiviraju vlakna sporog i brzog trzaja....Mogucnost podesavanja tezina cime se dobija postupnost u radu i nemogucnost pretreniravanja i povredjivanja.......Kako se napreduje tako se povecava tezina.....Svaka sprava se moze prilagoditi svakom telu u sitna crevca jer ima 100 podesavanja visina,naslona,ugla,tezina....

Znaci nema nista BOLJE,UCINKOVITIJE SVRSISHODNIJE,KVALITETNIJE OD TERETANE SA SVOM NJENOM OPREMOM....

To ti je kao kad hoces da igras fudbal a ovamo kuci vezbas sa loptom za ragbi pa onda sa loptom za basket pa onda sa lopticom za tenis pa za vaterpolo.......Ma dzabe vi fobicari ke nj ate uzmi bre loptu za fudbal fudbal se igra loptom za fudbal a ne sa loptom za ragbi....

Tako i ovo - Telo se ne izgradjuje sklekovima i zgibovima - to je samo 2% mogucnosti koje pruza teretana...A gde je 98%???

nbp-Dinca-1.jpg

Cuti brate ovo je Svarceneger za njih.....:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:......Oni ni ovakvi ne mogu da budu......:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena od moderatora:
Hoce li sad neko napisati program za VEZBANJE KOD KUCE napokon? A da je ispravan. :)

ne postoji tu nikakav ispravan i neispravan program kod kuce!

Svi ti programi, sve te dijete to su najvece gluposti!

Rezultati se ne dobijaju od "PROGRAMA" I "DIJETA" jer su to sad neki magicni pokreti i za 3 dana ces izgledati kao Sindi Kraford ili muski kao Roki u Rocky III !
Najverovatnije je da tako necete nikada izgledati jer nemate predispozicije cim ovde trazite pomoc !

Ali ne treba odustati, koliko moze "guraj" i budi zadovoljan sa oni sto jesi i sto si postigao/postigla!

Znaci uzmes kuci i radis, moze neko da ti kaze sta sve postoji i sta sve moze da se radi A PROGRAM PRAVIS ONAKO KAKO TI ZELIS I KAKO TI ODGOVARA STA ZELIS DA POSTIGNES, KOLIKO I KADA!

Samo se treba imati jedno u vidu : Da se covek ne povredi i da pravilno izvodi vezbe tj da su svrsishodne a ne fizikalisanje bez ucinka!

A sto se tice programa to je glupost!

Neko na zapadu je sakupio nekoliko vezbi , presipao iz supljeg u prazno, udario svoj trademark i to nazvao program kako bi uzimao ljudima pare!
Industrija vezbanja i mrsavljenja je ogromna i mnooogo zaradjuju jer ima preeeemnogo debelih ljudi i zena!
90% svega toga je glup marketing! Pocev od dijeta preko nekih magicnih programa koji ti garantuju to i to za toliko i toliko preko raznih telesop gluposti koje reklamiraju za astronomsku cifru a dovedu fitnes takmiceare koji vezbaju 15 godina profesionalno u teretani da reklamiraju te telesop igracke :rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Znaci odi na youtube i ukucaj woman bodyweight workout ili tako nesto igraj se malo sa recima, siguran sam da ces dobiti milion odgovora na tvoja pitanja!

E ako ti i posle toga nesto ne bude jasno onda dodjes ovde da nas pitas za nesto konkretno!

Sklelovi,propadanja,zgibovi,trbusnjaci...Mnogo toga moze da se radi bez tegova.U principu moguce je pokriti skoro sve misicne grupe.Trenirao sam otprilike nekih godinu i po kod kuce pre nego sto sam krenuo u teretanu.Videlo se da treniram tek kada skinem majcu, preko duksa nista.Ali mislim da to nije najbitnije, bio sam u dobroj formi i imao sam dosta energije.Sada posle treninga u teretani nisam ni za sta.Uglavnom, potrebno je pronaci trening koji najvise odgovara, nismo svi isti, i vezbanje kod kuce je sasvim dovoljno za pristojan izgled.Na ovom sajtu se nalazi dosta informacija o vezbanju kod kuce, postoje i snimci za svaku vezbu posebno:http://teretanasrbija.t35.com/

extra stvar za pocetnike .... svaka cast na trudu ! :)
evo i ja da doprinesem ovoj temi moj program....nije skroz body weight ...i nije za pocetnike :)))))

Ponedeljak
Propadanja (Dips) max
Zgibovi Siroki max
sklekovi siroki izmedju stolica ( znaci potrebne tri stolice i vazno je da propadnes izmedju stolica sto vise mozes) max
obrnut hvat zgibovi max

za vreme odmora shadow boxing ( ne mora) ovo traje od 60 do 90 sekundi kako ko oce

sklekovi sa loptom
max
ledjni max
podizanje skupljeni nogu ( znaci visis i skroz podizes skupljene noge ) max
super man ( legnes i pokusas da budes superman ...hahah ....za donji deo ledja ) zadrzati polozaj supermana maksimalno

60-90 skundi shadow boxing

bickl ...uhvatite se za vratilo visite i zamislite da okrecete pedale .... max
superman max
ja ovu vezbu zovem brisaci....okacis se za vratile i kao da brise prozor skupljenim nogama levo desno ....za bocne max
ledjni max

shadow boxing 60-90 sekundi
sve ovo ponoviti jos 3 puta ...( znaci sve se radi 4 puta )

PS : Neke vezbe sam smesno objasnio....haha *** sta da se radi....negde sam stavio video i tacno gde se ta vezba radi ( minuti i sekunde ) ...shadow boxing ne mora da se radi ...ali ja to treniram pa radim....
koga zanima naredna 3 dana ....cetvrtak petak subota...napisacu ...danii su slicni samo malo izmenjen redosled i mozda po neka nova vezba :)
pozdrav za sve ljude dobre volje :)

da dodam.....trcanje mozes po izboru ...ali veruj mi da ces kad uradis ovaj plan biti sav mokar kao da si pretrcao 50 km...hahaha zezam :D alli stvarno bices mokar....plan se moze modifikovati po potrebi ko oce znaci izbacis vezbu itd....ali glavnoi je da sve bude superset bez pauze....kad kazem bez pauze znaci uradis vezbu i odma na drugu...mozes da odahnes eto izmedju 15 sekundi .......i ne gledaj broj negde ces uraditi samo 5 ....ja naprimer uradim 20 propadanja izmedju stolica mogu vise ali se sacuvam da uradim 15 sirokih zgibova naprimer...posle toga odradim 30 sklekova izmedju stolca mnogo dobra stvar to se popularno zove sklekovi sa propadanjem...haha......i vazno je da pamtis koliko si uradio zapises pa sledeci put probas 1 vise da izvuces ili 2 ili vise .....ako ne mozes ni jedan ok je...ali stalno pokusavaj da uradis vise nego prosli put...:))))) za ljude koji rade u teretani mogu da rade isto 'vako samo eto mesto sklekova neka ubace becng press i kosi ...razvlacenje...sve po 24 ponavljanja :)))) tako sam ja radio...da ovo nije trening bodybildera....ako oces za body bilding radis 8 ponavljanja a ne 24 :))) ja to ne mogu da radim...jer treniram borilacke vestine i ovo me strasno ukruti ...osetim nekad da se pretvaram u drvo :))) i da radio sam bodybilding planove ....kako oni radie jedno 4 meseca...sada sam radio u teretani ovakve planove jedno 2 meseca i posto uskoro odlazim iz grada ....za 2 nedelje ne isplati mise uplacivati pa ovo radim kod kuce :)
pozdrav :bye:

Poslednja izmena:
Daj bate reci neke vezbe za skidanje stomaka koje vezbe da radim ?
Tolko si zapeo za skidanje stomaka , a imas mali milion temi i vezba na internetu...
Za skidanje stomaka ti je najbolje trcanje... Gledaj da pretricis bar 1.5 km dnevno... Kasnije trci svaki dan 100m vise...
Izbaci hleb iz ishrane i smanji unos ugljenih hidrata ... Jedi manje slatkisa i slanisa...
Uz ovaj savet za mesec dana se resavas stomaka :ok:...

Back