Rešeno Program za text

Miroslav A.

Početnik
Poruka
4
Poštovani članovi, molim za savjet.
Tražio sam program ili aplikaciju koja bi prilikom pisanja teksta provjeravala riječi i rečenice, i najbitnije upozorila na već upotrebljenu rečenicu (frazu).
Na googlu sam našao određen broj aplikacija za obradu teksta, ali u opisu nijedne nema konkretna opcija koju sam pomenuo.
Unapred zahvalan.

Hvala na brzom odgovoru.
Ono što pokušavam naći je program za pisanje teksta, koji će praktično pamtiti riječi, fraze i rečenice. Poslije prvog teksta, za svaki sljedeći prilikom pisanja da me upozorava na ponovljenu frazu/rečenicu (kako u narednim tekstovima ne bih ponovio istu).
Na osnovu čega si zaključio da takav program postoji?

excel predlaze samo reci koje su vec unete u taj radni list..

iskreno mislim da ne postoji to o cemu pricas.
postoji u wordu opcija "compare" da uporedjujes dokumenta i nalazis identicne reci, recenice, ali ti prakticno zelis da ti svaka napisana recenica ide u bazu podataka i onda se u realnom vremenu vrsi provera sa recenicom koju ti pises i kad stavis tacku da iskoci obaveestenje da ta recenica vec postoji..
takav program ne postoji :D

Poslednja izmena:
excel predlaze samo reci koje su vec unete u taj radni list..

iskreno mislim da ne postoji to o cemu pricas.
postoji u wordu opcija "compare" da uporedjujes dokumenta i nalazis identicne reci, recenice, ali ti prakticno zelis da ti svaka napisana recenica ide u bazu podataka i onda se u realnom vremenu vrsi provera sa recenicom koju ti pises i kad stavis tacku da iskoci obaveestenje da ta recenica vec postoji..
takav program ne postoji :D
Evo pomogli ste svakako 👍 nisam nikad upotrebio to 'compare' u wordu. Poigraću se malo s tom opcijom. Hvala.

Eксел ти може наћи дупликате али Ворд не може. Мислим- не може сам, можда неки ВижБејзик детаљ да му се угради.
Али се можеш спасити губљења времена за куцање дугих фраза које ти се чешће понављају у тексту, не само путем макроа, него "аутофилом" који је на старој доброј тројци био савршен, (а била је тамо где ја аутокорект) могло се правити разних мустри уз помоћ АЛТ функције, да их не би чувао у клипборду. Наравно, не да узмеш неку већ постојећу АЛТ пречицу, него са пар знакова.
Уз ограду да то нисам користио одавно, колико видим та опција на новим верзијама је укинута, него се та фраза осенчи па се иде на
INSERT - QUICK PART - AUTOTEXT - и тамо се сними. И тамо те снимљене фразе "шуте" и чекају да их користиш.

Eксел ти може наћи дупликате али Ворд не може.
kako ne moze
evo ti revizija dva dokumenta
u jednom je pisalo pera zdera
u drugoom pera bane

i tacno je nasao razlike a samim tim ostalo su duplikati

99.jpg

88.jpg

Добро али је ово упоређивање. Ја то користим често, кад радим рецимо прелом књига. Али, право јурење дупликата је у Екселу
1612281771547.png

Back