Program za teretanu-za devojke

Evo ja da predlozim nesto posto sam devojka a i u treningu sam dugogodisnjem gle cuda imam 174 i 60kg i izgledam sjajno :) za one koji misle da je to previse nek se lece....
Prvo prestanite da gledate sebe kao devojke u vezbanju da se razvlacite po parteru sa raznim odnozenjima prinozenjima ,vezbama za ``guzu`` ,zenskim sklekovima i da mislite da su samo bucice za devojke.
Razvijajte svoj maksimum u svakom pogledu
Izdrzljivost,gipkost ,snaga
Najbitnije komponente kod jednog rekreativca.
Zato tegove u ruke izracunajte jedno maksimalno ponavljanje , od toga 80% i 10-12 ponavljanja , kruzni trening u pocetku sve misicne grupe, kasnije selektujte ,jedan dan ovo jedan ono i sve tako...raznovrsnost vezbi ,pokreta i kretanja...sto vise ideja... nek vam niko ne kaze sta mora da se radi.
I necete se nabildovati imate estrogen ne testosteron
I naravno kardio u skladu sa zeljama,bitno je obavljati ciklicnu aktivnost, kombinujte jedan dan dzoging,jedan fartlek,jedan futing, jedno istrcavanje....... sve to uz pracenje pulsa i za 6 meseci vidno cete imati rezultate.

Devojke samo napred :)

Meni je bitno da teretana ima sprave steper, traka za trcanje, neke tegice i to je to. Kazem ne zelim da mi teretana postane glavna preokupacija pa stoga mi nije bitno jel mala, velika, ima li licne trenere itd. Samo sam pitala da li neko zna neki program kojim bih mogla da pocnem, koliko ponavljanja da radim, koje vezbe, kojim tempom...Nista preteranoz:)

I...sta mislite o tae-bou?
ovo je matora tema al nema veze :lol: meni je tae bo super,jak trening i dosta se istrosis...licno,vise mi prija nego treninzi koji su vise staticni.

Zanima me sta je bolje uzeti kao program tae-bo ili aerobik-mix?
Treniram sa manjim prekidima vec par godina,u dobroj sam kondiciji,trcim rekreativno,prija mi intenzivan trening sa puno znojenja,rutina u treningu mi bas ubija volju.

Zelim da se zategnem,mozda da skinem kg-do dva.Da li biste preporucili uz ovaj program i teretanu,trcanje?

Meni treba strucna pomoc!!!
Ja sam tri meseca vozila(sobni)bicikl oko sat i po vremena...ne znam koliko je to km(nemam taj merac)sa menjanjem opterecenja na svakih par minuta.I dobila sam ono sto sam najmanje zelela,masu i jake noge...KATASTROFA,meni to izgleda jako ruzno.A ja sam mislila da sto duze vezbam da mogu samo da budu bolji rezultati,da cu pre tako postici zeljeni efekat-zateci se,sta vise i smrsati(2,3 kg).
I kako da ja sada vozim bajs da bi tu misicnu masu sto sam dobila izgubila,tj da bi izgubila koju kilicu...!?
molim odgovor od nekog koje strucan...
HVALA UNAPRED:worth:

Prvo sta znaci tyo da si menjala opterecenje na svakih par minuta?
Koliko tacno i kako?
Drugo za mrsavljene je neophodan dug i kontinuiran rad...znaci sa minimalnim promenama intenziteta, tek kada dovoljno udjes u trening onda pravis kombinacije,izmeri sebi pul ,puls treba da ti bude najvise do 150 pri toj voznji, a to sto su ti narasli misici je sasvim prirodno , noge odgovaraju na opterecenje ,sto je opterecenje vece misic ce vise odgovarati na napore,znaci treba da radis u jednom krajnje laganom rezimu rada kljuc je u opterecenju -sto teze okreces pedale veci ce biti stimulus na misice,znaci ti mozes tesko i polako da okreces pedale sat vremena na primer ali ce to stimulisati rast misica, treba da nadjes optimum i vozis tako oko sat vremena.
Inace bicikl je takav da ce ti noge ``rasti` u svakom slucaju :) tako da samo polako

Back