Prognozirajte posledice referenduma

Mislim da sigurno mora biti nekih prepravki i to ne kozmetičkih. Iskreno, imam osećaj da nam je jedino zajedničko sport i reprezentacija (mislim pre svega na vaterpolo) i to ne zato što nas braća vole, nego zato što nemaju šta poslati u svet. Stvarno bi to bila zanimljiva država ili kako god tu tvorevinu nazvali, da nam je jedino zajedničko-REPREZENTACIJA!
Treba napraviti model, da "Vuk bude sit i ovce na broju", ali teško to ide na ovom "skandinavskom" području.

ma cepaju nas garantovano. kraj price. bice pravo cudo ako crna gora ne dobije nezavisnost. a posledice? to nije toliko bitno vise posle svega. crna gora ide u EU i tako cemo mi ispusiti. kosovo ce otici, crnogorci i albanci ce uspostaviti odlicne odnose, ovi nasi klovnovi ce i dalje nastaviti da glume i prave od naroda stoku, radikali ce se kao nesto bezuspesno boriti da dodju na vlast. srbija - uvek zadnja i konacno potpuno razcepljena. e to su ishodi svega.

Kohen:
Ako u CG ne uspe referendum, bilo bi skroz u redu, da se u najkracem roku, raspise isti u Srbiji ....
Sa pitanjem............" Jeste li za to da Crnogorce sutnemo iz zajednicke drzave?"............

A šta ćemo sa onima u CG koji hoće da žive sa nama?
a050.gif

Nista, brate.........pa ne moze to da se prebire ko pasulj..................

Neka se dogovore sa onima koji nece da zive sa nama.............................

Nije fer, da samo mi nemamo pravo izbora..........mozda vecina ne zeli da zivi ni sa Shiptarima, ni sa Crnogorcima, ni sa Mongolima .................Dajte i nama pravo da odlucimo , kao svi sto su imali referendum , gde su odlucili da nece sa nama.............pa nismo mi , valjda jedini gubavci na Balkanu, s kojima niko nece?????..........ili, ipak, jesmo???????

Kohen:
Nista, brate.........pa ne moze to da se prebire ko pasulj..................

Neka se dogovore sa onima koji nece da zive sa nama.............................

Nije fer, da samo mi nemamo pravo izbora..........mozda vecina ne zeli da zivi ni sa Shiptarima, ni sa Crnogorcima, ni sa Mongolima .................Dajte i nama pravo da odlucimo , kao svi sto su imali referendum , gde su odlucili da nece sa nama.............pa nismo mi , valjda jedini gubavci na Balkanu, s kojima niko nece?????..........ili, ipak, jesmo???????

Hehehe, ima rešenje- ako se Crnogorci odcepe, onda raspisati referendum i u Srbiji "Da li ste za crnogorsko odcepljenje?" pa da se izjasne i ovde ljudi sa "DA" pa da ispadne da je bio sporazumni razlaz! ;)

Problem je taj, što smo mi 1. trebali da raspišemo referendum. Ovako će izgledati vrlo jadno, oni sad hoće sa nama, mi sad nećemo sa njima. Mislim da i ovako nismo jasni nikome dalje od Horgoša, a sa tim izjašnjavanjem bi samo pogoršali stvari. Ja bih to formulisao ovako :"Imali smo pravo da se izjasnimo, nismo, sad, pa kako nam Crnogorci odluče"
c010.gif

filatelista:
Problem je taj, što smo mi 1. trebali da raspišemo referendum. Ovako će izgledati vrlo jadno, oni sad hoće sa nama, mi sad nećemo sa njima. Mislim da i ovako nismo jasni nikome dalje od Horgoša, a sa tim izjašnjavanjem bi samo pogoršali stvari. Ja bih to formulisao ovako :"Imali smo pravo da se izjasnimo, nismo, sad, pa kako nam Crnogorci odluče"
c010.gif
Ma, uvek možemo da grunemo i mi još jedan referendum naknadno! :lol:

Ja sam pristalica neke "normalnosti" društveno političkog sistema. Nikad nećemo doći na "zelenu granu" ako budemo tako razmišljali. Problem je što smo dosta indiferentni sprem veličine i potencijala. Umesto da budemo pokretač i inicijator svega, mi smo kao nemi posmatrači. Sad nam o državnom statusu odlučuje razlika od 50.000 glasova. Pa više je dobio Marijan Rističević. Jadno.

filatelista:
Ja sam pristalica neke "normalnosti" društveno političkog sistema. Nikad nećemo doći na "zelenu granu" ako budemo tako razmišljali. Problem je što smo dosta indiferentni sprem veličine i potencijala. Umesto da budemo pokretač i inicijator svega, mi smo kao nemi posmatrači. Sad nam o državnom statusu odlučuje razlika od 50.000 glasova. Pa više je dobio Marijan Rističević. Jadno.

Hehehhe, zaboravila sam za tog smešnog čovečuljka!!!

Shade_:
Kako sada izgleda, konacan rezultat referenduma u Crnoj Gori ce biti tesan, pa je tesko prognozirati na koju stranu ce da prevagne. Mnogo je interesantnije sta ce se desavati posle, u slucaju jednog odnosno drugog ishoda.
Ukoliko dobije opcija za nezavisnost, ja mislim da ce da bude sranja. Mnogo je Srba u CG koji nece zeleti da zive u drzavi koja ih diskriminise, a bogami nece zeleti ni da se sele iz nje.

Mislim da ce to biti poslednja Milova pobJeda

Kohen:
Ako u CG ne uspe referendum, bilo bi skroz u redu, da se u najkracem roku, raspise isti u Srbiji ....
Sa pitanjem............" Jeste li za to da Crnogorce sutnemo iz zajednicke drzave?"............

Ја сам за то да Тебе шутнемо ! 8-) Два полицајца да Те доведу до границе и - шут, нога у ду*е - па тамо иди по ЕУ и свађај људе.

milo je stara qrva.... silno se zalozio za taj referendum.... ochekujem pozitivan ishod...
nakon toga, srbija izruchuje mladica, a potom i karadzica...
otcepljuje se kosovo....
srbija konachno definishe svoje granice... okrece se sebi i ekonomskom posperitetu
----utopistichka verzija----

jedino na ovaj nachin cemo znati shta je nashe i na shta se mozemo osloniti....

filatelista:
Moje skromno mišljenje da će to završiti u "sivoj zoni" i opet ostajemo ni na nebu ni na zemlji! Frustracije sa strane, definitivno većinske Crne Gore i "Jovo nanovo" posle 3 godine! :roll:
Inače, novi sam na forumu i veliki pozdrav svima. :lol:

A sive zone se uzasavam. Tj. pomisli da ponovo prolazimo kroz ova izlizana dokazivanja na ovoj ili onoj strani. Ipak vecina dijeli tvoje misljenje.
Dobrodosao, pozdrav!

Ma ne znam...osecam se trulo... j.ebote - jedno smo a zahvaljujuci gomili napaljenih papaka(s` obe strane) opet cemo da odemo u tri lepe...Najjaci dokaz da su Crnogorci Srbi je upravo j.ebeni referendum - megalomansko mlacenje motikama oko medja...ako hoce,nek idu...Zao mi nas je,sto smo ovakvi...

Kaa:
Ma ne znam...osecam se trulo... j.ebote - jedno smo a zahvaljujuci gomili napaljenih papaka(s` obe strane) opet cemo da odemo u tri lepe...Najjaci dokaz da su Crnogorci Srbi je upravo j.ebeni referendum - megalomansko mlacenje motikama oko medja...ako hoce,nek idu...Zao mi nas je,sto smo ovakvi...
Znacemo rezultate u nedelju, osim ako se glasovi ne budu prebrojavali kao da je glasala Kina
:roll:

Back