Проглашење победника такмичења на тему Жабља перспектива

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam resio da se vise ne takmicim ali cu zato bodovati ako mi se tema ucini zanimljivom i prilozene slike ukupno dobre.
ovde to nije bio slucaj .
nece mi nikad biti jasno zasto se glasa iz razloga ''dopadljivosti'' , jer ''eto ja volim tu boju'' , jer ''volim taj predmet ima ga moja ujna''
jer ''eto bio sam tamo bas prosle godine ''. shvatam da ne moze svako oceniti tehnicku stranu fotke takodje ali ne shvatam da se na
forumu o fotografiji takmicenja svode na razbibrigu bez ikakvih vrednosnih kriterijuma .kritika je dobra stvar , pre ili kasnije ucini od
entuzijaste snapera , od snapera amatera , od amatera naprednog amatera , od ..... i tako dalje .ovde je sve lepo i sjajno , svi su tu
da cestitaju , tapse se po ramenima a slike na prste da izbrojis vredne paznje .taj milje familijarnosti , poznanstava , ja tebi ti meni ,
nece podici ukupni nivo fotografije .na zalost .

:cool:

Poslednja izmena:
Pogledi i ukusi su nam različiti...meni lično je barem 10 fotografija je bilo ispred pobedničke.

Zavisi koji je segment cele priče kod tebe dominantan. Svoje obrazloženje zašto sam tu sliku vrednovao sa 3 poena sam dao a nije mi jasno zašto je moderator taj post izbrisao.

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam resio da se vise ne takmicim ali cu zato bodovati ako mi se tema ucini zanimljivom i prilozene slike ukupno dobre.
nece mi nikad biti jasno zasto se glasa iz razloga ''dopadljivosti'' , jer ''eto ja volim tu boju'' , jer ''volim taj predmet ima ga moja ujna''
jer ''eto bio sam tamo bas prosle godine ''. shvatam da ne moze svako oceniti tehnicku stranu fotke takodje ali ne shvatam da se na
forumu o fotografiji takmicenja svode na razbibrigu bez ikakvih vrednosnih kriterijuma .kritika je dobra stvar , pre ili kasnije ucini od
entuzijaste snapera , od snapera amatera , od amatera naprednog amatera , od ..... i tako dalje .ovde je sve lepo i sjajno , svi su tu
da cestitaju , tapse se po ramenima a slike na prste da izbrojis vredne paznje .taj milje familijarnosti , poznanstava , ja tebi ti meni ,

da, na žalost

jer ''eto bio sam tamo bas prosle godine ''.

Ako si primetio vecina glasova je bilo samo bodovanje bez komentara. Zato sam ja svojevremeno i forsirao da ljudi daju komantar uz glasanje pa sam i sam to radio, ali sam posle bio napadnut kako na taj nacin skrecem paznju na ovo ili ono i mogu da uticem na druge glasace pa sam prekinuo.
Kad glasaci glasaju samo sa brojem fotke i poenima mi ne mozemo da znamo po kom osnovu su glasali tako da tvoja teorija pada u vodu. Mi ne znamo da li su glasali tako kako pises ili po tehnickim kvalitetima ili po kadru ili po nekom drugom kriterijumu

...chestitke svim uchesnicima!!! :heart:

@ Arianna, u jednom od najstarijih parkova - Beograd, Topchider, nalazi se u dolini Topchiderske reke, samo fotkan ''sa druge strane...
Pogledajte prilog 338039

Probaj da ides u drugo doba godine kad je jezero ispraznjeno i kad mozes da se setas po njemu :)

dsc3846-1.jpg

Ako i ima toga nije odlučujuće u ukupnom skoru. Pobednica ovog takmičenja je ubedljivo osvojila najveći broj glasova. A niti ja niti oni koji su slici dali 3 poena nismo znali autora. Da sam unapred znao ko je šta slikao ponovo bih za nininu sliku dao 3 poena a ubacio Tabovu sa jednim poenom i napravio sprdnju u komentaru. Tek onda bi video kako izgleda glasanje kad se znaju autori. :manikir:

Ako si primetio vecina glasova je bilo samo bodovanje bez komentara. Zato sam ja svojevremeno i forsirao da ljudi daju komantar uz glasanje pa sam i sam to radio, ali sam posle bio napadnut kako na taj nacin skrecem paznju na ovo ili ono i mogu da uticem na druge glasace pa sam prekinuo.
Kad glasaci glasaju samo sa brojem fotke i poenima mi ne mozemo da znamo po kom osnovu su glasali tako da tvoja teorija pada u vodu. Mi ne znamo da li su glasali tako kako pises ili po tehnickim kvalitetima ili po kadru ili po nekom drugom kriterijumu

ja dajem komentare uvek kad glasam , svidjalo se to ili ne ucesnicima i posten sam u komentarima.
mislim da treba da se zna zasto sam dao te tzv poene , inace nema poente ili smisla , kako hoces .
to glasanje bez komentara smatram otprilike ko popunjavanja ukrstenih reci , slovo tamo dva ovamo.
tacno je da se samo stave brojevi fotki i pored toga skor . mislis li da je to dovoljno za forum koji je
zamisljen da pomogne amaterima za usavrsavanje / verujem da ima onih koji zele da budu bolji / ?
uvazavam razlicitost ne mora se glasati za ono sto ti se ne svidja ali isto tako mislim da treba svaku
svoju odluku obrazloziti, to ne mora da vodi konfrontaciji ,sto valja valja sto ne valja ne valja pa da
mu je bog ujak .uostalom po nacinu glasanja lako se da zakljuciti ko ima osnovno fotografsko znanje
a ko ne pa makar upisao samo broj poena i nista vise , ....

:D btw Ninina slika nije losa za 1 mesto .

Poslednja izmena:

ja ne volim odredjenu boju, ali ako su dobre boje to me privuce ka nekoj fotki.

ja sam davala komentare i prestala i to nema veze sa tim sto si ti to forsirao...medjutim smorih se posto skoro niko vise nije ostavljao komentare.

ja ne volim odredjenu boju, ali ako su dobre boje to me privuce ka nekoj fotki.

to je ok . lepe i prirodne boje su kompliment svakoj fotki .moze da privuce ali ako drugi elementi ne valjaju dzaba joj boje .treba suditi o ukupnom utisku slike , uzimajuci lose i dobre karakteristike .
procitao sam negde da je glasac dao poene / istina priznao je nerealno / fotki , zbog ''ljudskih kvaliteta '' samog autora ? pitam se sta se desava na primer sa nekim ko nema ''ljudskih kvaliteta '' a pravi odlicne fotke ?
ovo nije maliciozno i izvinjavam se ako se glasac prepoznao , no ja to gledam kao opstrukciju onima koji imaju zelje , entuzijazma da nauce nesto o fotografiji pa eto i zelje da pobede na takmicenju gde salju fotke .

toliko od mene :cool:

to je ok . lepe i prirodne boje su kompliment svakoj fotki .moze da privuce ali ako drugi elementi ne valjaju dzaba joj boje .treba suditi o ukupnom utisku slike , uzimajuci lose i dobre karakteristike .
procitao sam negde da je glasac dao poene / istina priznao je nerealno / fotki , zbog ''ljudskih kvaliteta '' samog autora ? pitam se sta se desava na primer sa nekim ko nema ''ljudskih kvaliteta '' a pravi odlicne fotke ?
ovo nije maliciozno i izvinjavam se ako se glasac prepoznao , no ja to gledam kao opstrukciju onima koji imaju zelje , entuzijazma da nauce nesto o fotografiji pa eto i zelje da pobede na takmicenju gde salju fotke .

Možeš da skačeš koliko hoćeš ali volja glasača je ne prikosnovena. Ovde su neki glasali za predsednika republike zato što je "kao medvedić". Drugi zato što je išao u školu u koju i on i td. A posledice u izboru predsednika republike i neke amaterske igre na nekom forumu ne mogu da se mere. Zato manimo kritiku glasača ili samih slika. Većina je rekla svoje a slučajno se potrefilo da sam glasao za dve slike koje su pobedile. :ok:

videla sam taj komentar...sto ukazuje na to da glasac zna cija je to fotka....jer kako bi drugacije znao za ljudske kvalitete. :think:

nije naveo o cijoj se fotki radi, ali jeste bez veze. ja npr. cesto glasam za arianu ili karposa, mada sada nije ucestvovao, ikao ne znam da se radi o njima dvoma.
- - - - - - - - - -

prosto se iznenadim kada na kraju saznam da nijedna od fotki za koju sam glasala nije tvoja. :lol:

Poslednja izmena:

Mene je teshko isprovocirati, narochito je teshko navesti me da se raspravljam, a izuzetno teshko na temi za "chestitanje"

Shteta shto se netjesh takmichiti, korektan si, no, tvoj post me naveo da se oglasim.
Shto se kritike tiche, slazhem se...dobra stvar...Ali...kritika se "popije" i bez komentara takmicharskih fotki od strane Moderatora, zapravo i nije kritika, vishe negde pozitivno ukazivanje i usmeravanje ili pak pohvale kao i od vetjine korisnika.

Govorim/pishem iskljuchivo gledajutji kroz svoju prizmu... "Ja tebi, ti meni, familijarnost..." Sve je to bez imenovanja " trchi maca oko tebe..."
Konkretno, ne komentarishem prilikom glasanja, glasam za fotografije koje mi se dopadaju.
Kada bih glasala "ja tebi, ti meni, familijarno..." uvek bih za Modesti B. koju poznajem, cenim, volim, znam gde zhivi, krvi bih joj dala, zaveshtala organe, :lol:...uvek prepoznam njen rad ukoliko je okolina motiv. Nisam bodovala MO, nakon proglashenja pobednika ispostavilo se da sam sa 3 poena bodovala Moderatora koji, uzgred, ne glasa.
Sa 2 poena Tol sa kojom ne pamtim kad sam poslednji put "opshtila" u bilo kom obliku, i sa jednim poenom !JO koja nije ni glasala.
Elem, ne chekam zadnji moment pred zatvaranje da se pojavim iz mraka i dodelim poene...

Ako se vetj toliko puta proziva u rukavicama od celofana do lakata, onda dajte ljudi imenujte tu "familiju" vishe ili ....nema dalje, kako vam drago... Svakako se "istorija ponavlja".

Nishta lichno, eto, pukim sticajem okolnosti si bash ti napisao to neshto shto me...malo iziritiralo.
Sad me vetj i proshlo, kliknutju na "poshalji", pa gde svi Turci...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back