Proglašenje pobednika poetskog konkursa na temu Teško je.

Baudrillard

Autošoven
VIP
Poruka
131.089
Dobro veče.

Rezultat glasanja je sledeći:

Prvo mesto pesma br. 1 (Sojo) - 31 poen
Drugo mesto pesma br. 3 (Плет) - 30 poena
Treće mesto dele pesma br. 2 (Mika) - 27 poena
I pesma br. 4 (Lunja*) - 27 poena

Zahvaljujem se svima na učešću i čestitam @Sojo na pobedi, koga ću zamoliti da zada temu za naredni konkurs.
Što se tiče nagrade, promene generičkog natpisa ispod nicka, obrati se @tab503.

Pesme možete pročitati ovde - https://forum.krstarica.com/threads/poetski-konkurs-na-temu-tesko-je-glasanje.935920/

Hvala svima na glasovima, narocito @Kjaer , @jabajagi, @Emilia Marty koje su zapocele diskusiju, a nisam mogla da odgovorim, a da ne narusim pravila konkursa, jer je glasanje bilo u toku. ❤️ :cvet:

https://forum.krstarica.com/threads/poetski-konkurs-na-temu-tesko-je-glasanje.935920/post-43575671

Da bi se cuo zvuk obe ruke, potrebno je da se zna i da se ume slusati, ali da bi se cuo zvuk jedne ruke, to je bas izazov. Za to je potrebno prosvetljenje. To je onaj poznati zen koan.
Ovde, u mojoj pesmi, lako je voleti svojim srcem, ali znati da nekoga bolis, to znaci voleti partnera njegovim/njenim srcem. To je tesko. Za to je potrebno to ljubavno prosvetljenje. Logika srca.

Zato ta logika o kojoj su moje koleginice pricale meni je bila ovde neznacajna, jer u ovom slucaju, u ljubavi, vazne stvari gledamo srcem. To je to ljubavno prosvetljenje. Zato je stih takav, iskljucuje partnerovo prosvetljenje. On je voleo svojim srcem, a ne njenim srcem. On ne zna bol koji joj je naneo, ne zna njen bol.

...
TEŠKO JE

Poneseš li u jednoj ruci

vreme koje sam te volela,

a u drugoj nek’ ti bude

vreme koje si me boleo,

sta misliš,

kojoj će ruci biti teže?

Levoj ili desnoj?

Ne razmišljaj puno,

ne trudi se previše,

šta god rekao – pogrešio bi.

Jer, da ti šapnem tajnu:

ti nikada nisi znao

da čujes zvuk obe ruke,

a kamoli jedne.

"Što se tiče nagrade, promene generičkog natpisa ispod nicka, obrati se @tab503."

Bilo bi dobro da nagradu dobije drugoplasirani ili trećí, možda četvrti. Neka sami odluče.
Ja imam mnoštvo nagrada i medalji, odričem se u korist drugih.:D
Честитам на победи. Допада ми се нова тема.
Не допада ми се ова ,, непристојна понуда" 😊, мислим на награду 😁.
Не мислим да смо овде због те награде, ја нисам сигурно, други су разлози.
😊🍀

Честитам на победи. Допада ми се нова тема.
Не допада ми се ова ,, непристојна понуда" 😊, мислим на награду 😁.
Не мислим да смо овде због те награде, ја нисам сигурно, други су разлози.
😊🍀
"Sinko, kakva "nepristojna ponuda" šta je nepristojno u mom izlaganju i iskrenoj ponudi, šta? Da li misliš da je meni do neke nagrade?
Meni godine ne dozvoljavaju da nekog vređam ili ponižavam.
Iskreno, kad je čika Boško počeo da piše, većina članova nije bila u planu ili je nosila gaće u jednom komadu (pelene).

"Sinko, kakva "nepristojna ponuda" šta je nepristojno u mom izlaganju i iskrenoj ponudi, šta? Da li misliš da je meni do neke nagrade?
Iskreno, kad je čika Boško počeo da piše, većina članova nije bila u planu ili je nosila gaće u jednom komadu (pelene).
da, vidi se da ste "stara skola" vezani stih i sve :)

Чика Бошко, ако морам искусном познаваоцу речи и писања да објашњавам употребу наводника, постаје бесмислено,попут објашњавања сопствених стихова.
Моја реакција није усмерена на мотив понуде, већ на мој однос према истој.

😊🍀

Ја написала песму за конкурс, ал како је кренуло, нећа га дочекати 🙁, па нека је овде.

Мали ноћни осмех

Вече је мирисало на ракове и шкољке
Звезде су сврбеле ко бубуљице
Пићем, смехом су лечили души бољке
Над кровом су летеле птице селице.

На небу се смејао месец жути.

Са неба једна звезда падала је.
Судбину нико не може да спречи,
Док повлачи дим, помислила је.
И слушала га занесено без речи.

На небу се смејао месец жути.

Пољуби ме, стави ми прсте у косу