Proglašenje pobednika na temu ZVONO

Poruka
51.037
Završio se i ovaj krug glasanja. :)
Sudeći po rezultatima, priče su prilično ujednačene, tj. ujednačeno dobre.

Ovako stoje stvari:

Priča br. 1 (Shonery) - 12 poena
Priča br. 2 (Ahajac) - 16 poena
Priča br. 3 (n.n. lice) - 17 poena
Priča br. 4 (Lunja) - 20 poena
Priča br. 5 (Modesti B.) - 19 poena
Priča br. 6 (Konj na belom princu) - 18 poena

Molim vas da i vi proverite rezultate, da ne bi bilo da sam nekog oštetila.

Dakle, pobednica je LUNJA, i osim što će dobiti nagradno putovanje na Bali, pripada joj čast da zada novu temu. :vatromet::orkestar:
Čestitam joj, kao i ostalim učesnicima koji su bili - očigledno - vrlo uspešni.

Poslednja izmena:
Pobeda na konkursu nije merilo kvaliteta. Mislim da je ovo čak prvi put da je pobednička priča dobila ukupno nula bodova od onih članova koji su pisci i van foruma :)

Šteta što smo prestali s lepim običajem obrazlaganja glasanja.

Eh sad, sta je merilo kvaliteta i ko je taj autoritet koji moze reci ovo je dobro a ovo nije.
Prica koja skupi najveci broj poena sa pravom je pobednicka, uostalom ako je neko u stanju da pise (komponuje,slika, peva, svira ili dubi na glavi) na nacin koji je prijemciv sirem auditorijumu onda tu ipak ima nekog kvaliteta ( cak i kad je tzv komercijala u pitanju).

- - - - - - - - - -

Čestitam pobedniku i poseban pozdrav upućujem Ahajcu zbog jako lepe priče koju je napisao.

Hvala druze, sto se tice "pisca van foruma" pisem za svoju dusu (kao i mnogi od nas, verujem) ali to je svetlosnim godinama udaljeno od bilo kakvog objavljivanja.

Ahajac je pobedničkoj dao 3 poena.. e sad ako Ahajac nije "pisac van foruma" trebao bi da postane.

Ahajac često glasa za priču koja ima najmanje poena od ostalih glasača :)
A da mu je ova priča sjajna - jeste.
Imao je i ranije dosta dobrih priča.

E sad, jedared, kad je napisao nešto slabiju, sećam se da je kukao zbog toga što se priče komentarišu.
Tako da razumem da se i sad osetio pozvanim da priskoči u "pomoć" :)

Nisi shvatio moj komentar, ali ok, to ti se često dešava :)

Eh sad, sta je merilo kvaliteta i ko je taj autoritet koji moze reci ovo je dobro a ovo nije.
Recimo, uspešan stvaralac u nekoj oblasti je neko ko to može reći.
Osim toga, kriterijumi se uče i u okviru teorije književnosti.

Prica koja skupi najveci broj poena sa pravom je pobednicka, uostalom ako je neko u stanju da pise (komponuje,slika, peva, svira ili dubi na glavi) na nacin koji je prijemciv sirem auditorijumu onda tu ipak ima nekog kvaliteta ( cak i kad je tzv komercijala u pitanju).
Hoćeš da kažeš da ima nekog kvaliteta u knjizi kojom je na sajmu publiku oduševila Zoranaaaah?

Smatraš da glasanje za najbolju pesmu onda kada za nju glasaju muzičari, i glasanje za najbolju pesmu preko fejsbuka, kad pozivaš rodbinu i prijatelje da glasaju za tebe, jednako ukazuju na kvalitet izglasanog?

Priča koja skupi najviše poena je svakako pobednička.
Mi ovde biramo pobedničku, a ne najbolju.
Kada se govori o najboljem, onda se govori o kvalitetu, a kada se govori o kvalitetu, nužno se mora govoriti o kriterijumima kvaliteta.

Dakle, mi se ovde igramo na način da autor priče koja dobije najviše bodova ima pravo da bira sledeću temu. Zbog toga se glasa.
Kada bismo zaista izglasavali najbolju, onda bi glasovi onih koji ne umeju da obrazlože svoj stav drugačije nego ad populumom bili nebitni.

Ahajac često glasa za priču koja ima najmanje poena od ostalih glasača :)
A da mu je ova priča sjajna - jeste.
Imao je i ranije dosta dobrih priča.

E sad, jedared, kad je napisao nešto slabiju, sećam se da je kukao zbog toga što se priče komentarišu.
Tako da razumem da se i sad osetio pozvanim da priskoči u "pomoć" :)

Nisi shvatio moj komentar, ali ok, to ti se često dešava :)

A tebi se cesto desava da tvoj komentar biva pogresno shvacen:).Mozda je do nacina na koji komentarises.

Poslednja izmena:
Recimo, uspešan stvaralac u nekoj oblasti je neko ko to može reći.
Osim toga, kriterijumi se uče i u okviru teorije književnosti.

Hoćeš da kažeš da ima nekog kvaliteta u knjizi kojom je na sajmu publiku oduševila Zoranaaaah?

Smatraš da glasanje za najbolju pesmu onda kada za nju glasaju muzičari, i glasanje za najbolju pesmu preko fejsbuka, kad pozivaš rodbinu i prijatelje da glasaju za tebe, jednako ukazuju na kvalitet izglasanog?

Priča koja skupi najviše poena je svakako pobednička.
Mi ovde biramo pobedničku, a ne najbolju.
Kada se govori o najboljem, onda se govori o kvalitetu, a kada se govori o kvalitetu, nužno se mora govoriti o kriterijumima kvaliteta.

Dakle, mi se ovde igramo na način da autor priče koja dobije najviše bodova ima pravo da bira sledeću temu. Zbog toga se glasa.
Kada bismo zaista izglasavali najbolju, onda bi glasovi onih koji ne umeju da obrazlože svoj stav drugačije nego ad populumom bili nebitni.

Zao mi je ali objektivne kriterijume priznajem samo egzaktnim naukama (naravno ne pricam o gramatickoj korektnosti). Umetnost se poigrava emocijama i na svakoga od nas deluje na drugi nacin.

Sto se tice zoranaaah nisam je citao i ne mogu doneti sud o njenom delu.

Sto se tice glasanja preko fejsa, rodbine i prijatelja, to je svakako premali uzorak. Ali ako za neku pesmu milioni daju svoj glas verovatno ima odredjeni kvalitet ( ne mislim naravno na evroviziju gde se glasa po politicko/zemljackom principu).

Sto se tice glasanja preko fejsa, rodbine i prijatelja, to je svakako premali uzorak. Ali ako za neku pesmu milioni daju svoj glas verovatno ima odredjeni kvalitet ( ne mislim naravno na evroviziju gde se glasa po politicko/zemljackom principu).
čemu ovo "naravno" kad je princip isti? :)

Enivej, meni je naravoučenije da ubuduće ne kritikujem loše priče pre kraja konkursa, jer se može desiti akcija lobiranja kao sad ;)

Taktika, taktiziranje i lobiranje oko glasanja pokazuju (i dokazuju) da su neki ovde zbog gladne sujete, a ne zbog prica. I sve bi bilo smesno da nije rec o odraslim ljudima, pa odatle pomalo jeste i zalosno.
I broj ne/zasluzenih (politickih) poena ne moze da opravda ni jedno pomanjkanje u prici - prvo gramaticko, idejno, sadrzajno, stilsko...

Ono, sve se vidi i kad se misli da se ne vidi. ;)

Idemo dalje, a da se nista nece promeniti, nece. :)

Back