PROGLAŠENJE POBEDNIKA NA TEMU "VOĆE I POVRĆE"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm ... Nemam ništa protiv da ovaj konkurs poprimi ozbiljniju notu.
Odnosno, da glasaju i autori, ali i da komentarišemo priče.
Takođe, ne bih ograničavala priče na 5000 slovnih karaktera. Već sam pomerila tu granicu na "nešto malo više" od 5000, u želji da i onim autorima, kojima više leže duže priče, olakšam učešće.

Nažalost, ja ne mogu da glasam jer jedina znam identitet autora sve do objavljivanja rezultata.

Ajde, dogovorite se, predložite, pa da - ako hoćete - menjamo.

Zaista nisam mislio da je Ok da autori glasaju, ali ako se dogovorite tako, svakako ću da glasam ubuduće, bez obzira poslao pokušaj ili ne.
Takođe predlažem da se priče i komentarišu, tj, da se ukaže šta se kome svidelo, a šta ne, u datim pokušajima. Mislim da bi to bio benefit za autore (čitajući tuđe, unapređujemo svoju pisaniju) a svrha ovog konkursa bi se iskristalisala.
Konkursi služe da se prikupe najbolji radovi za objavu, a to ovde nije slučaj. Time bi konkurs prerastao u književnu radionicu u kojoj bi sve poprimilo ozbiljniji ton a iz diskusija bi se mnogo korisnog saznalo. Pod uslovom da diskusija podrazumeva dobronameran i konstruktivan ton.

Poslednja radionica u kojoj sam učestvovao cca 3 godine je pomogla mnogim autorima - učesnicima da budu objavljeni u mnogim izdanjima, pa i samostalnim a rezultat te radionice je izdata zbirka najboljih radova koje su učesnici slali. Mislim da ovde ima dovoljno štofa koji bi ukazivao na kompoziciju, pravopis, gramatiku, stil itd, jer eventualni urednik, koji prvi vidi vaš poslati rad, upravo to gleda.
Naravno, ovo je samo predlog, ali nemam ništa protiv ako se ovako nastavi.
Sa svime što si naveo se u potpunosti slažem, i ponavljam: ovo je bio moj predlog, a ne proglas noviih propozicija i pravila glasanja. Hoće li on biti usvojen, zavisiće naravno od svih nas.

Dabome. Mislim da bi se moderatori mogli izjasniti i proširiti pravila učešća, ili ih makar precizirati. Da li autori glasaju ili ne?

- - - - - - - - - -

Ups, preteče me Borkinja.
Mislim da je, ako se predlog usvoji, bolje nakon glasanja, jer komentari mogu da utiču na ostale glasače, znam iz iskustva, a tokom glasanja ne bi valjalo da se diskutuje, zagubiće se glasovi u mnoštvu postova.
Drugo, niko nije u obavezi da daje analizu i kritiku, sem ako neće, nego lični utisak i eventualne sugestije. Red, dva, kako god.

Poslednja izmena:
Autori, naravno, mogu da glasaju.
Ne mogu glasati moderatori na konkursu kojeg uređuju.
Npr, na proznom konkursu ja mogu da učestvujem ali ne mogu da glasam. Ali to važi samo za mene, kao moda, iz prethodno navedenog razloga: znam ko su autori.
Ali na poetskom konkursu mogu i da učestvujem i da glasam.
Tako je i sa Lanavi: može da učestvuje na oba konkursa, ali da glasa može samo na proznom.

- - - - - - - - - -

Dabome. Mislim da bi se moderatori mogli izjasniti i proširiti pravila učešća, ili ih makar precizirati. Da li autori glasaju ili ne?

- - - - - - - - - -

Ups, preteče me Borkinja.
Mislim da je, ako se predlog usvoji, bolje nakon glasanja, jer komentari mogu da utiču na ostale glasače, znam iz iskustva, a tokom glasanja ne bi valjalo da se diskutuje, zagubiće se glasovi u mnoštvu postova.
Drugo, niko nije u obavezi da daje analizu i kritiku, sem ako neće, nego lični utisak i eventualne sugestije. Red, dva, kako god.

Ok, ovo je logično.

Ostavljam vam ovu temu otključanu do sutra uveče, kako biste se dogovorili.

Hmm ... Nemam ništa protiv da ovaj konkurs poprimi ozbiljniju notu.
Odnosno, da glasaju i autori, ali i da komentarišemo priče.
Takođe, ne bih ograničavala priče na 5000 slovnih karaktera. Već sam pomerila tu granicu na "nešto malo više" od 5000, u želji da i onim autorima, kojima više leže duže priče, olakšam učešće.

Nažalost, ja ne mogu da glasam jer jedina znam identitet autora sve do objavljivanja rezultata.

Ajde, dogovorite se, predložite, pa da - ako hoćete - menjamo.
Razlog zbog kojeg insistiram na OBAVEZNOM učešću autora u glasanju u sebi nosi isključivo moralne pobude - čini mi se nepošteno da neki od nas prate tok glasanja, uživaju u bodovima koje dobijaju upravo od svojih suparnika a sami ne učestvuju u glasanju. Deluje mi pomao gordo, oholo, prepotentno (i boldovano).

Ako tome dodamo i ovo o čemu je govorio Džek svih zanata, onda će mi ovo mesto postati zaista privlačno i rado ću ga i redovnije posećivati, a ne povremeno kao do sada.

U ostalom, neka se u narednih nekoliko dana izjasne i ostali, pa ćemo već videti.

Ja nekako mislim da bi glasanje trebalo pustiti na volju samim skribomanima. Šta ako neko od autora ne glasa, ja sam obećala da ću glasati, nije reč o tome. Ali hoće li biti diskvaliikovan ako ne bude glasao? Ako se dogovorimo da se glasa, ok, ali čini mi se da to ne mora biti uslov. A komentarisanje mi jako sviđa. Neki ovo gledaju kao igru, neki nešto ozbiljnije, ali u svakom slučaju dobro je da se i jednima i drugima ukaže kako može bolje ili šta nije bilo dobro.
Naravno, poštovaću odluku, tj. dogovor većine.

Razlog zbog kojeg insistiram na OBAVEZNOM učešću autora u glasanju u sebi nosi isključivo moralne pobude - čini mi se nepošteno da neki od nas prate tok glasanja, uživaju u bodovima koje dobijaju upravo od svojih suparnika a sami ne učestvuju u glasanju. Deluje mi pomao gordo, oholo, prepotentno (i boldovano).

Ako tome dodamo i ovo o čemu je govorio Džek svih zanata, onda će mi ovo mesto postati zaista privlačno i rado ću ga i redovnije posećivati, a ne povremeno kao do sada.

U ostalom, neka se u narednih nekoliko dana izjasne i ostali, pa ćemo već videti.

Apsolutno.

Bez veze mi je to, Borkinjo, mislim, igramo se nepristrasno, objektivno. Čemu sve ako ćemo pristrasno? Ovo je ipak mali kružok, nikakve pare, slava i objava nije u igri, ne postoji motiv za pristrasnost.
Što se mene tiče, slobodno i da moderatori glasaju.

Ma slažem se. Bojim se samo da će biti optužbi (a to ne bi bilo ni novo, ni prvi put) na račun nekakve modovske pristrasnostI. Ali, ako ćemo da se igramo, možemo ozbiljno da se igramo :lol:: glasamo za priču koja nam se sviđa, nema ljutnje, uvređenosti, ljubomore, durenja.
Ostaje da vidim sa Lanavi.

Ja nekako mislim da bi glasanje trebalo pustiti na volju samim skribomanima. Šta ako neko od autora ne glasa, ja sam obećala da ću glasati, nije reč o tome. Ali hoće li biti diskvaliikovan ako ne bude glasao? Ako se dogovorimo da se glasa, ok, ali čini mi se da to ne mora biti uslov. A komentarisanje mi jako sviđa. Neki ovo gledaju kao igru, neki nešto ozbiljnije, ali u svakom slučaju dobro je da se i jednima i drugima ukaže kako može bolje ili šta nije bilo dobro.

Uvek ima realan osnov da neko od autora ne glasa, i to je po meni Ok. Dakle, poželjno je i očekivano da autori glasaju ako su u mogućnosti i nikakva, po meni, diskvalifikacija ne dolazi u obzir. Mislim, zašto ignorisati dobar rad zarad gluposti?

Neće biti diskvalifikovan.

Kao što postoji sloboda glasanja, mora potojati i sloboda ne-glasanja :lol:
Mogli bismo to, npr, da izvedemo ovako: autor koji ne želi da glasa, ima obavezu da se pojavi na temi i kaže: Nijedna priča mi se ne sviđa dovoljno da bih joj dao/la poene.
Čik da to uradi! :mrgreen:

:zcepanje:

Ma slažem se. Bojim se samo da će biti optužbi (a to ne bi bilo ni novo, ni prvi put) na račun nekakve modovske pristrasnostI. Ali, ako ćemo da se igramo, možemo ozbiljno da se igramo :lol:: glasamo za priču koja nam se sviđa, nema ljutnje, uvređenosti, ljubomore, durenja.
Ostaje da vidim sa Lanavi.

Pa, ako išta znači, ja mogu da garantujem za tvoju nepristrasnost, jer se dovoljno poznajemo. Ipak, da ponovim, od pristrasnosti niko nema ništa, a eventualne optužbe bi bile u najmanju ruku - infantilne. I uvek postoji diskusija i komentari da se obori nečiji pristrasan kont. Naravno, u normalnom tonu.

Anticipiram moguću situaciju:
Bude ukupno 10 radova na Temu.
Tvoj rad sve vreme trajanja glasanja dobija najviše glasova, i ti to vidiš, naravno raduješ se, a šta bi drugo, je l', međutim
u ukupnom saldu tvojih bodova glasovi kolega autora- učestvuju sa 95%
što je po završetku glasanja jasno vidljivo svima
a ti si ignorisala njihov trud, upinjanje, krivljenje kičme i ostale napore
a TI si sve vreme uživala u sopstvenom trijumfu ne mareći za mene... pardon, za njih.

Kako vidiš ovu situaciju?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back