PROGLAŠENJE POBEDNIKA NA TEMU "VOĆE I POVRĆE"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
51.037
Glasanje završeno. Priče su sjajne, i da sam mogla da glasam - bila bih na muci kome da doodelim poene.

Rezultati izgledaju ovako:
Priča br 1, autor Kojot, 19 glasova
Priča br. 2, autor Kamenita, 10 glasova
Priča br 3, autor Coco bill, 1 glas
Priča br.4, autor Džek svih zanata,14 glasova
Priča br. 5, autor malavelika, 16 glasova
Priča br. 6, autor lanavi, 10 glasova
Priča br. 7, autor Milica Čobanica, 5 glasova
Priča br. 8, autor Dragoljub, 9 glasova

Pobednik konkursa je Kojotić, zvani Koja Alium Cepa
Bravo, Kojotiću, ovo nije bio lak konkurs! :D
Tvoj red da zadaš temu ... a sutra ti predajem poklon, i obavljam zadatak koji si mi zadao. ;)
....................................................................
Molim da proverite da li sam dobro sabrala poene.

Glasanje završeno. Priče su sjajne, i da sam mogla da glasam - bila bih na muci kome da doodelim poene.

Rezultati izgledaju ovako:
Priča br 1, autor Kojot, 19 glasova
Priča br. 2, autor Kamenita, 10 glasova
Priča br 3, autor Coco bill, 1 glas
Priča br.4, autor Džek svih zanata,14 glasova
Priča br. 5, autor malavelika, 16 glasova
Priča br. 6, autor lanavi, 10 glasova
Priča br. 7, autor Milica Čobanica, 5 glasova
Priča br. 8, autor Dragoljub, 9 glasova

Pobednik konkursa je Kojotić, zvani Koja Alium Cepa
Bravo, Kojotiću, ovo nije bio lak konkurs! :D
Tvoj red da zadaš temu ... a sutra ti predajem poklon, i obavljam zadatak koji si mi zadao. ;)
....................................................................
Molim da proverite da li sam dobro sabrala poene.
Hvala ti, draga Borči, ovo se zove POGLED! :D

Ljudi, šta da vam kažem - moje iskrene čestitke i naklon.
Moje srce i vreme bili su ovde sve ovo vreme. Ne možeš ubiti vreme svojim srcem, ma koliko da je, a ono, vreme, je tako nemilosrdno, brzo proteklo.
Uživao sam ovih nedelju dana na ovom mestu. :heart:

Auh, kakva je ovo konkurencija bila, pa ovo su sve sami ovdašnji genijalci! Sad vidim koliko sam visoko, gore! (srećan)
Hvala svima koji su glasali za mene, za nas i za NJIH - PRIČE.

Nisam jedan od onih koji rado na svoju veliku glavu stavljaju bilo šta, bilo da je to kaciga, šešir ili kraljevska kruna, čak! (osmeh)
I pored toga često srećem nepoznate i poznajem ljude koje nikada nisam video bez nečega na glavi.

Dakle, neka naša sledeće priče budu o stvarima i predmetima koje ljudi drže na glavi (višlje od očiju):

- šešir, kačket, bereta, marama, keče, turban, fantomka, kaciga, kruna i još puno toga.

Puno vas pozdravljam, želim vam svima uspešan rad, što vrcavije priče i vrhunske rezultate.

Vaš, Koja Alium Cepa.

Poslednja izmena:
Kojote, sve čestitke. Tim pre, što mislim da priče ni na jedom konkursu nisu bile bolje, sve je praštalo. I Bogu hvala, bilo je duhovitih priča, što ovde baš i nije često.

Bravo za sve nas, glasače i skribomane.

Malavelika, ne bih da zvuči bzv, ali dok sam čitala tvoju priču sve vreme sam imala utisak - kao da sam je ja pisala, ne mogu da verujem da je bilo obostrano. Ijaooo, ala smo se prepoznale :).

Kojote, sve čestitke. Tim pre, što mislim da priče ni na jedom konkursu nisu bile bolje, sve je praštalo. I Bogu hvala, bilo je duhovitih priča, što ovde baš i nije često.

Bravo za sve nas, glasače i skribomane.

Malavelika, ne bih da zvuči bzv, ali dok sam čitala tvoju priču sve vreme sam imala utisak - kao da sam je ja pisala, ne mogu da verujem da je bilo obostrano. Ijaooo, ala smo se prepoznale :).
nije bzv, svaki put pomislim kad citam neku tvoju pricu "jao, mogla sam ja ovako da napisem, samo se nisam setila" :lol:
doduse, to mislim i kad citam Andrica, al sta sad :lol:
cestitke svima (price su bile bas dobre po mom misljenju ), posebno zivotinji :)

Za Kojota slavljenička torta, da ima šta da gricne u pauzi između grickanja:

birthday-prank-nsfw-baconasylum-1105236.png

Moralna i filozofska rasprava o grešnici Malus Pumili i svetici Beti Vulgaris - autor: Alium Cepa

Saučesnici moralno filozofske rasprave:

- Edenski vrt
- Bradati Baštovan
- Eva i Adam
- Kalenić pijaca
- Borac za prava životinja
- Jabuka - Malus Pumila
- Cvekla - Beta Vulgaris
- Papaja - Carica Papaya
- Smokva - Ficus Carica
- Višnja - Pronus Avium
- Breskva - Prunus Persica
- Pasulj (grašak i boranija) - Phaseolus Vulgaris
- Kupine - Rubus Fructicosus M
- Maline - Rubus Fructicosus K
- Bundeva - Cucurbita Pepo
- Kukuruz - Zea Mays
- Banana - Musa Paradisiaca
- Grejpfrut - Citrus Paradisi
i
- ALIUM CEPA - crni luk

Dok je Alium Cepa boravio u Edenskom vrtu užasavale su ga tri stvari: venac belog luka oko vrata bradatog Baštovana, njegove latinske poslovične psovke kojima je od svitanja do sumraka surovo pokrštavao horde paganskih sadnica i nadevao im apsurdna latinska imena, kao i bestidnost Adama i Eve. „Na rajskoj zemlji gologuzi, moliću lepo!“ - uzdisala je neutešna dres-kod Carica Papaya.
Užasavala ga je i strava koja se odigravala pod njom. Pod rajskom zemljom bilo je hladno i mračno, i činilo se da lukav pogled Aliuma Cepe tu nije naročito vredeo. Odozgo je dopirala huka moćne edenske reke, čulo se jezivo šištanje jedne seksualno izopačene zmije, vapaji grešnice Malus Pumile koji su cepali srce: „Gricni me, Adame, gricni me!“ - i tresak Baštovanovog srebrnog ašova o rajsko kamenje. Buka je bila tako užasna da je gotovo zaglušila Aliuma Cepu, i kad je viknuo nešto glas mu je odjeknuo na metar i po, lupio u ašov svom snagom i odbio se natrag u njegova ljutita usta.

Na trenutak Alium Cepa je osetio strah. Nedaleko od njega bila je ogromna Ficus Carica, veća od ostalih. Koren joj je bio obrubljen crvenim komšijskim izmetom Prunus Aviume. Bila je to carica svih edenskih smokava, sa crvenom krunom od trešnjinog soka na svom moćnom korenu. Alium Cepa krenuo je da se kotrlja ka njoj. Odjednom je sve pod njegovim okruglim telom počelo da se pomera, u hitrom ljigavom kretanju nečega što se uvija i gamiže. Zadržao je dah, prevrnuo se na peteljku, sagnuo svoju veliku glavicu i pokušao da razazna šta je to. Phaseolus Vulgaris! Beta Vulgaris! Rajska zemlja je bila živa, vrvela je od paganskih plemena Pasulja, Boranije, Graška i alfe i omege povrtarske nekulture – Betice Cvekle Vulgaris! Alium Cepa se toliko prestravio da mu se glavica umalo nije oljuštila od straha! Buka odozgo nije bila ništa u poređenju s lupanjem njegovog srca.

Naslonio se na Smokvu Caricu s osećanjem da je prvi koji je to ikad uradio, prekrio ljuskama lice i ostao tako sve dok strah nije iščezao. Kada je sklonio ljuske mogao je da vidi kroz pomrčinu – bilo je mračnobraon i tamnocrveno hladno, kao u nekom podzemnom svetu, u nekom paklenom, napuštenom mestu a ne u Edenu, pobogu! Prvi put je pažljivije osmotrio to što je živelo pored, ispod i iznad njega. Krupne Cucurbita Pepe bile su veličine Sizifovog kamena – neme i okrutne. Ležale su pored zlatokosih divova, Zea Maysa. Njihove preteće tikvaste okrugline povijale su se kao pozadine karnevalskih lepotica, a drške su im bile tvrde i grebuckave. Bilo je mnogo više sitnijih stvorova veličine Alium Cepe embriona, koji su se kotrljali po edenskoj zemlji dok su njihovi snažni Rubus Fructicosus M korenovi istovremeno vodili ogorčenu rajsku podzemnu bitku sa žilavim i zamršenim Rubus Fructicosus K korenjem, boreći se za što čvršću poziciju u raju. Dobro su se provodili.

Odrastati sa nekim koga Latini zovu Musa Paradisiaca a pagani Bananamen, u Edenu, ravno je igri sa Citrus Paradisijem usred Dženeta ili krstarovski rečeno - skoku sa Brankovog mosta, ali naš Alium Cepa priviknut na edenski vašar taštine, privučen igrom i naoružan ljutitim osmehom taman je započeo svoje bezazleno lukavo kotrljanje prema Musi, kad krenu grmljavina, lomljava i čupanje! Umoran od onolikog sađenja i zgrožen žestinom Adamovih sladostrasnih ugriza kojima su sočnom dupencetu Betice Vulgaris nanesene ozbiljne Jonatan povrede, Big Daddy bez ikakvog upozorenja ili prethodne objave grmljavine, lomljave i čupanja, svojim beskonačno velikim baštovanskim šaketinama na gorepomenuti način, zgrabi sve jestivo i nejestivo i pobaca iz Edena.

Život više nije mogao da se zamisli u edenskom svetu. Dok su putovali kosmičkim Seobe-prostranstvima, Alium Cepa i nepregledna migraciona kolona njegovih ex-rajskih drugara Flora-konsenzusom donose odluku da se do Zemljine atmosfere ne razdvajaju, a čim je dotaknu „ko korenom, ko stablom a ko listom i plodom“ - kud koji, mili moji!
Dok je pokušavao da eci-peci-pecom razreši egzistencijalnu dilemu: jugoistočna Azija ili severozapadni Egipat kao svoje buduće stanište, tresnuo je o krov nekakve građevine, probio ga svojom tvrdom glavicom i obreo se na tezgi jedne pijace, koju su Zeleni meštani jednog milosrdnog dana prozvali Kalenić. Još se nije ni pribrao a već ga je prihvatila jedna topla ruka i nežno spustila u ceger krcat njegovom braćom i sestricama, odmah pored jedne preslatke Persice. Prunus Persice. Da je znao da je to bila ruka ljutitog borca za prava životinja i da će uskoro postati svedok najstrašnijeg voćno-povrćno-žitaričnog genocida u istoriji zelene Kalenić pijace, pocepao bi, preskočio rub tog cegera smrti i otkotrljao se što dalje od njega, glavicom bez obzira!

P. S. U drugoj epizodi sage o lukavom i ljutom Aliumu Cepi, gledočitaćete:

- Alium Cepa-Borac za prava biljaka –

attachment.php

- - - - - - - - - -

Čestitke svima i s moje strane, premda sam Pobednika uskratila za bodove. Ali nakupilo se dovoljno za torticu, koja je otisla u prave ruke :).
Nadahnuće za ovu priču bio je snažno, napisao sam je za kratko vreme, a ono čemu nisam posvetio dovoljno pažnje bili su "ukrasi", ovo što sada možeš videti iznad. :)

Verovatno su klimatske promeme doprinele da ,u nedostatku ptica drkačica i
dugouhih čuždovišta, kojoti pređu u cveklojede,a budući da su suvi genijalci-to su odradili
knjižestveno...
Svašta nas još očekuje u klimatskim promenama i pored kojih ne nosim ,sem kose ,ništa na
klempi,a i u njoj slabo...Tako da ćemo još videti...
Inače-tema je bila veoma zahtevna,a odgovorilo se na nju skoro profi!
Svima čestitke! Čitaocima najviše...:mrgreen:

Upravo sam od Džeka svih zanata, u reputaciji u kojoj odgovara na moju zahvalnost na čestitkama i pitanje zašto nije glasao, dobio odgovor da nije znao da pisci priča učestvuju u glasanju i da mu je žao.

Pregledao sam glasove i utvrdio, da je od 8 pisaca priča, nas PETORO učestvovalo u glasanju i bodovalo priče svojih kolega konkurenata.

Nisu glasali:

- Džek svih zanata
- Kamenita i
- Milica Čobanica

Moj predlog sadržan je u insistiranju na učešću u glasanju svih učesnika u takmičenju.

Razlog je jednostavanno retoričko pitanje: postoji li lepša nagrada (i validnija kritika) za pisca priče od one koju dobije od svojih kolega!

I šta sledi nakon tvoje odluke?

Evo, reći ću ti: igra gubi draž, obesmišljavaš je svojom nepromišljnom, malom odlukom.

Zašto?

Zato što će malavelika čitati priče i poželeti da za njih glasa i kada ne učestvuje u nadmetanju.

I šta onda, pitaćeš.

Onda će svi znati da tvoje priče nema u konkurenciji, i uslediće -

- Huuu...

Uzdah olakšanja, zaboga.

- Uf, ćuti, evo njenih glasova, dakle - nema one Velike Male da svojim snažnim emocijama ozbiljno pripreti mojim, tako da...

Poenta:

Moj predlog je da glasamo i kada smo u igri i onda kad nismo.

Veća je napetost i drhtaji.

Veći neizvesnost i strah.

Veća IGRA.

Poslednja izmena:
:hahaha:

Ovo gore je moja reakcija na Drakčetov "Dečko, ajde oladi" muzički-prilog komentar.
Ista reakcija mogla bi da se odnosi i na Rajelicin. Međutim, ja nisam konj već kojote. (smeh)

Rajelice dušo, iščitala si samo Drakčetovu, priču br. 8 zato što je, osim što je maestralno osmišljena ujedno i najkraća. :lol: Rajelice - lenjivice jedna!

I drugo, ne glasaju samo autori, već je u ovom takmičenju od nas 8 učesnika 5-oro glasalo a 3-je nije.

Moj predlog je da svi autori - koji učestvuju u takmičenju sa svojim pričama - ujedno budu i glasači. Već sam obrazložio svoj predlog, da se ne ponavljam.

Poslednja izmena:
:hahaha:

Ovo gore je moja reakcija na Drakčetov "Dečko, ajde oladi" muzički-prilog komentar.
Ista reakcija mogla bi da se odnosi i na Rajelicin. Međutim, ja nisam konj već kojote. (smeh)

Rajelice dušo, iščitala si samo Drakčetovu, priču br. 8 zato što je, osim što je maestralno osmišljena ujedno i najkraća. :lol: Rajelice - lenjivice jedna!

I drugo, ne glasaju samo autori, već je u ovom takmičenju od nas 8 učesnika 5-oro glasalo a 3-je nije.

Moj predlog je da svi autori - koji učestvuju u takmičenju sa svojim pričama - ujedno budu i glasači. Već sam obrazložio svoj predlog, da se ne ponavljam.

Hehehhe, kako me citas, ko Politikin zabavnik:D
Pa valjda svako tako cita, ako i kad cita.
Ja i knjige koje me bas mnogo i ne zanimaju citam odpozadi;)

Zaista nisam mislio da je Ok da autori glasaju, ali ako se dogovorite tako, svakako ću da glasam ubuduće, bez obzira poslao pokušaj ili ne.
Takođe predlažem da se priče i komentarišu, tj, da se ukaže šta se kome svidelo, a šta ne, u datim pokušajima. Mislim da bi to bio benefit za autore (čitajući tuđe, unapređujemo svoju pisaniju) a svrha ovog konkursa bi se iskristalisala.
Konkursi služe da se prikupe najbolji radovi za objavu, a to ovde nije slučaj. Time bi konkurs prerastao u književnu radionicu u kojoj bi sve poprimilo ozbiljniji ton a iz diskusija bi se mnogo korisnog saznalo. Pod uslovom da diskusija podrazumeva dobronameran i konstruktivan ton.

Poslednja radionica u kojoj sam učestvovao cca 3 godine je pomogla mnogim autorima - učesnicima da budu objavljeni u mnogim izdanjima, pa i samostalnim a rezultat te radionice je izdata zbirka najboljih radova koje su učesnici slali. Mislim da ovde ima dovoljno štofa koji bi ukazivao na kompoziciju, pravopis, gramatiku, stil itd, jer eventualni urednik, koji prvi vidi vaš poslati rad, upravo to gleda.
Naravno, ovo je samo predlog, ali nemam ništa protiv ako se ovako nastavi.

Hehehhe, kako me citas, ko Politikin zabavnik:D
Pa valjda svako tako cita, ako i kad cita.
Ja i knjige koje me bas mnogo i ne zanimaju citam odpozad
i;)
Citirao sam tvoj post ni zbog čega drugog do nekulture, cinizma i uvreda kojima je nafilovan.

Pazi ovamo, mala - ako si nesrećna zbog bilo čega, otvori temu

Nesrećna Rayela,

pa u okviru nje opiši svoj čemer i jad, verovatno će ti neko od nas humanih ljudi pomoći makar svojim dobronamernim savetom da prebrodiš krizu identiteta.

Ovakvo tvoje ponašanje ovde, dalje neću da tolerišem. Preplakaćeš narednih nekoliko noći od težine uvreda kojima ću da te posipam, gde god na tebe naiđem.

Stidi se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back