Proglašenje pobednika na temu SATIRA

Poruka
51.037
Ovo su rezultati vašeg glasanja:

Priča br. 1, autor Konj_na_belom_princu, 20 poena
Priča br.2, autor Ahajac, 14 poena
Priča br. 3, autor Sanja*, 12 poena
Priča br.4, autor Čovek bez imena, 12 poena
Priča br. 5, autor Coco Bill, 9 poena
Priča br. 6, autor BLAJBI, 3 poena
Priča br. 7, autor SUPERKULER, 3 poena

Molim da proverite jesam li dobro sabrala. :)

Pre nego što čestitam pobedniku, prenosim vam svima pozdrave od Lanavi, koju sam danas imala prilike da vidim. :D

Elem .... Prinče (moram tako da te oslovim :lol:), čestitam ti na pobedi i molim da zadaš novu temu najkasnije do srede.
Ostalim učesnicima takođe čestitam ... jer ste SVI odlični, i svaki put sve bolji.

jer ste SVI odlični, i svaki put sve bolji.
E, s ovim se ne slažem.
"Opasna igra" je dala daleko kvalitetnije priče.

Ovo je možda jedan od najslabijih konkursa do sada - od one tri za koje sam glasala, ja bih još jedino svoju izdvojila kao satiričnu (da se može glasati za svoje, njoj bih dala 3, ovaj put :mrgreen: ).
Dobre su sve, da, ali neke su prosto humoristične, ali od satire imaju malo.
Satira je ubojitija od noža, ona reže, udara nemilice, šiba, što bi rekao Don Hose Fuentas. Nije nežna i blago ironična opomena :)

E sad, problem sa satirom je uvek upravo u tome što je nemilosrdna, retko ko voli satiru, ponajmanje onaj ko je u neku ruku na strani onoga po čemu se udara. :)
(ja, recimo, nisam očekivala da udaranjem po ideji "etničke čistoće" na krsti dobijem ni ovoliko bodova :malav: )

U svakom slučaju, mislim da ćemo se sa detektivskom pričom malo vratiti u kolosek.

Poslednja izmena:
Ja nisam ni glasao jer mi to i nisu bile satirične priče...Ali,hajde,priče i nisu loše,ako se posmatraju kao šaljive i blago podsmešljive...:mrgreen:
Potrudiću se da detektivsku priču ne pišem u zadnji čas za deset minuta i pet minuta pre zatvaranje teme...:mrgreen:A i napisaću je tako da niko
(sem Borke) neće znati koju sam pisao...:plez:

Ja nisam ni glasao jer mi to i nisu bile satirične priče...Ali,hajde,priče i nisu loše,ako se posmatraju kao šaljive i blago podsmešljive...:mrgreen:
Potrudiću se da detektivsku priču ne pišem u zadnji čas za deset minuta i pet minuta pre zatvaranje teme...:mrgreen:A i napisaću je tako da niko
(sem Borke) neće znati koju sam pisao...:plez:

onda ćeš morati da se skoncentrišeš i da ne praviš tehničke greške u pisanju. :per:

Ja nemam veći problem u nepridržavanju pravila jezika-postmoderna me uči da su ta pravila zgodna za kršenje I da su naprosto nadmenost gluposti ljudske
koja se kiti strogom geometrijom u umetnosti! Biti veći Pikaso od Pikasa!:mrgreen::lol:
Istina,mešanje č I ć mi je svojstveno I posledica je odrastanja u hrvatskoj sredini I ranog učenja ukrajinskog jezika...:cool:
Glupi urednici su mi se ,svojevremeno, penjali na glavu zbog tih sitnica (a kolektura se svuda obavezno radi!),pa kad su mogli oni-što bi vi bili pametniji?:hahaha:
A zarez ispred upitnog priloga nekad stavim jer dinamika I akcentacija rečenice to traži,te je taj zahtev jači od pravopisnog pravila! Ybg-književnost je umetnost,
a pravila u umetnosti su kao veštački u seksu u odsustvu muža na službenom putu sa švalerkom...Slaba uteha kreacije!:hahaha:

Poslednja izmena:
Neki pisci su vrlo sujetni kada je reč o lekturi.:lol:
Desilo mi se, dva puta, da zbog toga doživim neprijatnost.
Prvi slučaj: žena napisala zbirku priča, prosečno lošu, punu gramatičkih grešaka. Dobijem zadatak da uradim korekturu, lekturu i prelom. Počnem ... a ona zivka sto puta dnevno da pita jesam li gotova, jer joj se žuri, našla sponzore, dogovorila sa štamparijom. Kažem joj da se strpi još koji dan, jer rukopis ne može u takvom stanju u štampu. Mislim - bruka, frlja se sa padeži, piše "neću" odvojeno a "ne znam" zajedno ... Pristane, i ja to završim, zovem je da joj predam CD, a ona kaže: "E, da si ti živa i zdrava, ali knjiga je već u štampariji. Nisam više mogla da čekam!" Knjiga je izašla u inicijalnom stanju, i pride sam navedena kao lektor. :mrgreen:
Drugi slučaj: kolega, iskusan pisac, donese mi rukopis, sav oduševljen svojim delom. Kaže: "Ovo je najbolje što sam ikada napisao! Molim te da napišeš recenziju." Ostavi mi rukopis na nekoliko dana. Već na početku ustanovim da je ono što je napisao potpuni promašaj, ne samo pun grešaka, već i totalna besmislica. Ali kolega voli da popije, i iz godine u godinu sve je lošiji u pisanju. Kako da mu to saopštim? Rešim da uradim i korekturu i lekturu, onako, gratis, prijateljski. Vratim mu rukopis, on pogleda, složi se sa svim sugestijama, kaže da će ispraviti, i pritisne me da u roku od 24h napišem recenziju koja će ići na zadnju koricu. OK - kažem - ali pod uslovom da u rukopis uneseš predložene izmene.
Možete da pretpostavite šta se desilo: uopšte nije intervenisao na rukopisu, knjiga je izašla sa mojim hvalospevima na koricama. Hajde što su njega napljuvali kritičari, nego što su, još više i surovije, mene: "Šta joj bi da toliko nahvali đubre? Mora biti da se tu muljala neka veća lova ... "

Knjiga je izašla u inicijalnom stanju, i pride sam navedena kao lektor. :mrgreen:
Ja bih uletala u knjižare, uložila svu ušteđevinu u otkup svih primeraka, a zatim ih ritualno zapalila na javnom mestu.

:rtfm:

anigif_enhanced-27852-1407164042-7.gif

i iz godine u godinu sve je lošiji u pisanju. Kako da mu to saopštim?
Rečima.
Uz vince ili pivce :pivce:

Zašto mu ne bi rekla, aman? Ja bih mu rekla.

Možete da pretpostavite šta se desilo: uopšte nije intervenisao na rukopisu, knjiga je izašla sa mojim hvalospevima na koricama. Hajde što su njega napljuvali kritičari, nego što su, još više i surovije, mene: "Šta joj bi da toliko nahvali đubre? Mora biti da se tu muljala neka veća lova ... "
Pa i ja bih to pretpostavila :malav:

Meni se desilo da za knjigu gde sam ja radila svašta (i prelom, između ostalog) oni koji su bili zaduženi za projekat angažuju najkretenskijeg mogućeg štampara u Srbiji. Zato što je najjeftiniji. Otišle strane naviše, naniže, muljava štampa, neodštampane strane posred knjige isl. :mrgreen:
Ok, al tad sam bila u bolnici, i nisam imala snage da intervenišem, ostade taj blam, al valjda niko neće da zagleda ko je radio prelom. Uostalom, ako mi zamere prelom, samo im forvardujem mail poslat idiotu od štampara, pa nek vide kako je to trebalo da izgleda :whistling:

- - - - - - - - - -

Istina,mešanje č I ć mi je svojstveno

Glupi urednici su mi se ,svojevremeno, penjali na glavu zbog tih sitnica (a kolektura se svuda obavezno radi!),pa kad su mogli oni-što bi vi bili pametniji?:hahaha:
A zarez ispred upitnog priloga nekad stavim jer dinamika I akcentacija rečenice to traži,te je taj zahtev jači od pravopisnog pravila!
Ma nismo mislili na č i ć :D

Nema ljutiš, sad vezano za novinarstvo: ako lektor treba da provede nad tekstom više vremena nego onaj koji je tekst originalno napisao - onda se ne isplati angažovati tog koji tako piše :)
OK je kad imaš par grešaka po tekstu, nezgodno je ako ih imaš par po rečenici :)

Poslednja izmena:
Ja nemam veći problem u nepridržavanju pravila jezika-postmoderna me uči da su ta pravila zgodna za kršenje I da su naprosto nadmenost gluposti ljudske
koja se kiti strogom geometrijom u umetnosti! Biti veći Pikaso od Pikasa!:mrgreen::lol:
Istina,mešanje č I ć mi je svojstveno I posledica je odrastanja u hrvatskoj sredini I ranog učenja ukrajinskog jezika...:cool:
A zarez ispred upitnog priloga nekad stavim jer dinamika I akcentacija rečenice to traži,te je taj zahtev jači od pravopisnog pravila! Ybg-književnost je umetnost,
a pravila u umetnosti su kao veštački u seksu u odsustvu muža na službenom putu sa švalerkom...Slaba uteha kreacije!:hahaha:

Kada sam rekao "tehničke greške" nisam mislio na pravopis ili gramatičke greške, nego na greške kod kucanja (ne odvajanje reči posle zareza ili povlaka između reči koju pišeš bez ikakvog razdvajanja), a to te kod mene čini prepoznatljivim.
Naravno, tu je i besmislena upotreba entera gde se, kao u boldovanom primeru, jedna ili dve reči nalazi u jednom redu, da bi rečenicu nastavio u drugom redu. A opet, neki put, kad odvojiš reč posle zareza ti udariš enter, kao u boldovanom primeru.:mrgreen:
Sve te greške su nastale usled nemarnosti (ne obraćanje pažnje) i lako se mogu ispraviti ako se koncentrišeš.

E, s ovim se ne slažem.
"Opasna igra" je dala daleko kvalitetnije priče.

Ovo je možda jedan od najslabijih konkursa do sada - od one tri za koje sam glasala, ja bih još jedino svoju izdvojila kao satiričnu (da se može glasati za svoje, njoj bih dala 3, ovaj put :mrgreen: ).
Dobre su sve, da, ali neke su prosto humoristične, ali od satire imaju malo.
Satira je ubojitija od noža, ona reže, udara nemilice, šiba, što bi rekao Don Hose Fuentas. Nije nežna i blago ironična opomena :)

E sad, problem sa satirom je uvek upravo u tome što je nemilosrdna, retko ko voli satiru, ponajmanje onaj ko je u neku ruku na strani onoga po čemu se udara. :)
(ja, recimo, nisam očekivala da udaranjem po ideji "etničke čistoće" na krsti dobijem ni ovoliko bodova :malav: )

U svakom slučaju, mislim da ćemo se sa detektivskom pričom malo vratiti u kolosek.

Znam da se u novije vreme skromnost i ne ubraja u vrline:)
Ali nekad je lepse posmatrati je na staromodan nacin.
Bez ljutnje;).

- - - - - - - - - -

Ovo su rezultati vašeg glasanja:

Priča br. 1, autor Konj_na_belom_princu, 20 poena
Priča br.2, autor Ahajac, 14 poena
Priča br. 3, autor Sanja*, 12 poena
Priča br.4, autor Čovek bez imena, 12 poena
Priča br. 5, autor Coco Bill, 9 poena
Priča br. 6, autor BLAJBI, 3 poena
Priča br. 7, autor SUPERKULER, 3 poena

Molim da proverite jesam li dobro sabrala. :)

Pre nego što čestitam pobedniku, prenosim vam svima pozdrave od Lanavi, koju sam danas imala prilike da vidim. :D

Elem .... Prinče (moram tako da te oslovim :lol:), čestitam ti na pobedi i molim da zadaš novu temu najkasnije do srede.
Ostalim učesnicima takođe čestitam ... jer ste SVI odlični, i svaki put sve bolji.

Pa mogla si ga i drugacije osloviti:D
I da, moje cestitke pobedniku.

Znam da se u novije vreme skromnost i ne ubraja u vrline:)
Ali nekad je lepse posmatrati je na staromodan nacin.
Bez ljutnje;).
Nema šta da se ljutim, prosto ne poznaješ biografije književnika pa ne znaš da mahom nisu patili od lažne skromnosti. ;)

Ovo gore, uostalom, nije pitanje skromnosti nego imanja kriterijuma po kojima se neko delo vrednuje.
Ne bih sebi dala tri poena ni kod Marginalca, ni kod Opasne igre (ne sećam se sad drugih konkursa, ali nije ni bitno) jer je bilo priča koje su po mojim (prilično jasnim) kriterijumima bolje (obično mi Bilova bude najbolja, i Don Hose je u vrhu, onda kada piše).
Govorim konkretno o ovom konkursu. :)

Poslednja izmena:

Back