Proglašenje pobednika na temu OGLEDALO

Poruka
51.037
Dobro veče, dragi gledaoci i ... slušaoci.

Ovako ste glasali:

Priča 1 (Napast) - 34 poena
Priča 2 (N.Prospekt) - 23 poena
Priča 3 (Konj na princu) - 8 poena
Priča 4 (Ahajac) - 10 poena
Priča 5 (Fjodor) - 39 poena
Priča 6 (Shonery) - 11 poena
Priča 7 (Predsednik odeljenja) - 16 poena
Priča 8 (Blajbi) - 11 poena
Priča 9 (Čovek bez imena) - 24 poena
Priča 10 (Modesti B.) - 27 poena
Priča 11 (Don Hose) - 36 poena

Fjodore, primi moje čestitke, ček na 25.000 $ i simboličan poklon u vidu Patek sata:
http://qwer.com/wp-content/uploads/2015/09/Patek-Philippe-Sky-Moon-Tourbillon-watch.jpg

i preuzmi štafetu!

p.s. Odlične su vam priče.

- - - - - - - - - -

Naravno, proverite moju računicu.
Zapravo, MOLIM VAS da je proverite.:lol:

Čestitke Fjodoru, mada je meni (kao što sam glasanjem pokazala, jel) Čovekova priča bila najbolja.

Šoneri, od mene si ostao bez poena jer sam na prvo čitanje bila glupa i nisam skapirala kraj :sad2: Inače, ova mi je verovatno najbolja tvoja do sad :ok:

- - - - - - - - - -

Btw, ja sam imala ideju za priču, ali nisam uspela da je realizujem zbog haosa u kojem sam trenutno.
No, napisaću je, svakako :)

Ah, dupla kruna na forumskim takmičenjima (poetsko i prozno). Hvala drugari :)

E, sad, izvinjavam se što ja nisam glasao, jer, budući da je razlika ovako mala, možda bi moji glasovi izmijenili pobednika. Nažalost, nisam stigao pročitati sve priče, iako sam namjeravao, ali ono što sam pročitao mi se zaista dopalo. Izgleda da je teže i zahtjevnije ocijeniti radove, nego napisati jedan. Sljedeći put ću obaviti i taj teži dio posla.

Što se sljedeće teme tiče, smisliću do sutra, mada sumnjam da će biti primamljiva i forumskom takmičenju adekvatna kao što je ova.

Hvala svima još jednom, čestitam svim takmičarima, Napasti posebno, jer mi se, od priča koje sam pročitao, njegova najviše dopala.

Ah, dupla kruna na forumskim takmičenjima (poetsko i prozno). Hvala drugari :)

E, sad, izvinjavam se što ja nisam glasao, jer, budući da je razlika ovako mala, možda bi moji glasovi izmijenili pobednika. Nažalost, nisam stigao pročitati sve priče, iako sam namjeravao, ali ono što sam pročitao mi se zaista dopalo. Izgleda da je teže i zahtjevnije ocijeniti radove, nego napisati jedan. Sljedeći put ću obaviti i taj teži dio posla.

Što se sljedeće teme tiče, smisliću do sutra, mada sumnjam da će biti primamljiva i forumskom takmičenju adekvatna kao što je ova.

Hvala svima još jednom, čestitam svim takmičarima, Napasti posebno, jer mi se, od priča koje sam pročitao, njegova najviše dopala.

Bolje da nisi glasao! :ok:

Mogao si glasati po savesti, pa drugoj ili trecoj prici dati 4-5 poena i tada ne bi bio prvi...:mrgreen:

Bolje sto si se uzdrzao. :aha2:

Ja zato nisam glasao. :rumenko:

Čestitam pobedniku, a i ostalim učesnicima na konkursu.
Naći ću vremena da obrazložim zašto sam nekim pričama dao prednost nad ostalim, a samim tim im dao poene.

- - - - - - - - - -

Bolje da nisi glasao! :ok:

Mogao si glasati po savesti, pa drugoj ili trecoj prici dati 4-5 poena i tada ne bi bio prvi...:mrgreen:

Bolje sto si se uzdrzao. :aha2:

Ja zato nisam glasao. :rumenko:

Opasan je ovaj Blajbi.:D

„O moj zete, Popović Stojane,
kupi svata koliko ti drago,
po đevojku kad gođ tebe drago;
al’ čuješ me, Popović Stojane!
Nemoj vodit Srba u svatove,
jer su Srbi teške pijanice,
a u kavzi kavgadžije ljute,
opiće se, zametnuće kavgu,
pa je teško kavzi dževap dati
u latinskom Mletku pletenome;
već povedi Grke i Bugare“.
A to sluša gospoja kraljica,
pogledala malo na Stojana,
pogledala, pa se nasmjenula.
Opremi se Popović Stojane,
pa on ode dvoru bijelome,
u putu ga knjiga dostignula
od punice, đevojačke majke:
„O moj zete, Popović Stojane,
ti ne vodi Grka ni Bugara,
već sve zovi Srbe u svatove:
Latini su stare varalice,
bojati se kakove prijevare
“.

Gospodo, cini mi se da smo se udaljili od teme....

Čestitamooo..
Najgori sam al me teši misao da smo sve bolji (ukupno) i da je sve više priča. :)
Meni je tvoja priča bila super,ali je kec standardnija...Radi se o tome da neke stvari nisu za priču...
ybg-poplašeni ljudi vise vole kakvu romasntiku,a ne da se podsećaju kako im kosac duva za vratom...
ili u ogledalce mrtvozornika...:mrgreen:
Verujem da ćeš se složiti...;)
Ali,kako odoleti ,a ne napisati ponekad "grobljarsku" priču...

Dobro veče, dragi gledaoci i ... slušaoci.

Fjodore, primi moje čestitke, ček na 25.000 $ i simboličan poklon u vidu Patek sata:
http://qwer.com/wp-content/uploads/2015/09/Patek-Philippe-Sky-Moon-Tourbillon-watch.jpg

i preuzmi štafetu!

p.s. Odlične su vam priče.

- - - - - - - - - -

Naravno, proverite moju računicu.
Zapravo, MOLIM VAS da je proverite.:lol:
Vidim...putovalo se ,videlo se sveta,pa nam I marketing se popravio...:lol:
Čist tejlorizam,čist kao suza...:per:

Latini su stare varalice,
bojati se kakove prijevare
“.
Prevara je da je prevara na ijekavici prijevara :malav:

I drugo, ako je devojka Latinka, i majka devojčina Latinka, i ako majka Latinka kaže da Latini lažu, da li majka laže ili govori istinu? :zper:

Gospodo, cini mi se da smo se udaljili od teme....
Nisam ja gospoda, ja sam žojmerika :rtfm:

- - - - - - - - - -

Meni je najbolji onaj deo kad ga teraju da menja reči po deklinaciji i konjugaciji.

Da, i onda ceo zid da ispiše ispravno, za kaznu :lol:

Prvo da udelim jedno iskreno izvinjenje zbog neglasanja. Nikako nije bilo zlonamerno, iskalkulisano ili išta slično. Stvar je u tome što su me prethodne nedelje upregle dame iz pisarnice suda da im sređujem nesređene i neverovatno loše (ne)organizovane predmete i podneske, pa sam kući dolazio pomalo umoran i stoga reših da čitanje, glasanje i eventualno komentarisanje ostavim za petak (juče) kada mi se radni dan završavao ranije. I sedoh ti ja oko četiri popodne da iščitam priče. Posle četvrte mi dođoše tazbinski gosti i ne stigoh, nažalost, da završim započeto. Moje glasanje bi, međutim, izgledalo ovako:

Priča broj 5 - 5 poena - Najviše mi se dopala u priči ta blaga doza ironije - prelaz od slike okorelog rasiste sa početka do slike u kojoj su svi u srži isti (zatvoreni među zidove i uplašeni pošto su oguljeni odličja koja ih čine ljudima). I ta refleksija na kraju gde se mladi šegrt stavlja u kožu takve jedinke je odlično uradjen. :klap:

Priča broj 2 - 4 poena - Ovo je jedna, po meni, jedna od kvalitetnije napisanih priča koje sam na ovom takmičenju imao prilike da čitam. Dijalozi su odrađeni neverovatno realistično - onako kako mogu zamisliti da bi se u stvarnom životu i odigravali. Sam koncept ogledala je možda mogao da bude malo više dorađen, ali sve u svemu odlična priča! :klap:

Priča broj 1 - 3 poena - Ova priča je od svih pristiglih najviše pažnje obratila zadatoj temi. Atmosfera je u njoj pomalo čudna (u pozitivnom smislu čudna), i ako sam dobro razumeo sama priča je futuristička, a protkana nekim starinskim elementima. Dobila bi i više poena, ali su mi prethodne dve, lično, za nijansu više legle :ok:

Priča broj 10 - 2 poena - Stilski savršena, mistična, romantična i... stilski savršena :mrgreen:

Priča broj 11 - 1 poen - Napisana fantastično. Tema dobro obuhvaćena. Međutim, ostale priče su mi nekako bolje, da se ponovim, "legle".

Belina mi je zanimljiva kao ideja, ali iskreno mislim (a ti se nemoj time ikako uvrediti, već shvati to kao neki vid pohvale za do sada napisano) da Konj to može mnogo bolje odraditi ;)
Isto važi i za Ahajca :)

Predsednikova mi je privukla pažnju kvalitetnim opisima svega što se ovom napaćenom narodu izdešavalo kroz lik jednog naizgled, "običnog" čoveka i dobila bi bar drugo-treće mesto da nije bila duplo veća :lol:

Šesta priča je zanimljiva jer je prilično nova za ovo takmičenje. Ima elemenata epske fantastike, za obrtom na kraju koji ima i blagu humorističku i ironičnu notu, što mi se, na određeni način dopalo.

Blajbi napreduje iz konkursa u konkurs. Ideja je dobra, samo što se preplitala malo i kroz prethodno takmičenje pa je zato i ne uvrstih u prvih pet.

Znam da je ovo moje glasanje sada praktično irelevantno, ali eto, nadam se da mi previše ne zamerate.

Pošto je to rečeno sledi onaj, post-takmičarski deo:
Čestitke pobedniku! Ne sumnjam da će zadati kvalitetnu temu.
Čestitke i svim ostalim učesnicima. Nadam se da će i ostali konkursi biti bar ovoliko produktivni (i kvalitativno i kvantitativno).

Hteo bih pre svega da se zahvalim Borki na izdvojenom vremenu da sve ovo složi i izmoderiše. Naročito sad kada je praktično jedina moderatorka ovde :worth:

Back