Prvo da udelim jedno iskreno
izvinjenje zbog neglasanja. Nikako nije bilo zlonamerno, iskalkulisano ili išta slično. Stvar je u tome što su me prethodne nedelje upregle dame iz pisarnice suda da im sređujem nesređene i neverovatno loše (ne)organizovane predmete i podneske, pa sam kući dolazio pomalo umoran i stoga reših da čitanje, glasanje i eventualno komentarisanje ostavim za petak (juče) kada mi se radni dan završavao ranije. I sedoh ti ja oko četiri popodne da iščitam priče. Posle četvrte mi dođoše tazbinski gosti i ne stigoh, nažalost, da završim započeto. Moje glasanje bi, međutim, izgledalo ovako:
Priča broj 5 - 5 poena - Najviše mi se dopala u priči ta blaga doza ironije - prelaz od slike okorelog rasiste sa početka do slike u kojoj su svi u srži isti (zatvoreni među zidove i uplašeni pošto su oguljeni odličja koja ih čine ljudima). I ta refleksija na kraju gde se mladi šegrt stavlja u kožu takve jedinke je odlično uradjen.
Priča broj 2 - 4 poena - Ovo je jedna, po meni, jedna od kvalitetnije napisanih priča koje sam na ovom takmičenju imao prilike da čitam. Dijalozi su odrađeni neverovatno realistično - onako kako mogu zamisliti da bi se u stvarnom životu i odigravali. Sam koncept ogledala je možda mogao da bude malo više dorađen, ali sve u svemu odlična priča!
Priča broj 1 - 3 poena - Ova priča je od svih pristiglih najviše pažnje obratila zadatoj temi. Atmosfera je u njoj pomalo čudna (u pozitivnom smislu čudna), i ako sam dobro razumeo sama priča je futuristička, a protkana nekim starinskim elementima. Dobila bi i više poena, ali su mi prethodne dve, lično, za nijansu više legle
Priča broj 10 - 2 poena - Stilski savršena, mistična, romantična i... stilski savršena
Priča broj 11 - 1 poen - Napisana fantastično. Tema dobro obuhvaćena. Međutim, ostale priče su mi nekako bolje, da se ponovim, "legle".
Belina mi je zanimljiva kao ideja, ali iskreno mislim (a ti se nemoj time ikako uvrediti, već shvati to kao neki vid pohvale za do sada napisano) da Konj to može mnogo bolje odraditi

Isto važi i za Ahajca
Predsednikova mi je privukla pažnju kvalitetnim opisima svega što se ovom napaćenom narodu izdešavalo kroz lik jednog naizgled, "običnog" čoveka i dobila bi bar drugo-treće mesto da nije bila duplo veća
Šesta priča je zanimljiva jer je prilično nova za ovo takmičenje. Ima elemenata epske fantastike, za obrtom na kraju koji ima i blagu humorističku i ironičnu notu, što mi se, na određeni način dopalo.
Blajbi napreduje iz konkursa u konkurs. Ideja je dobra, samo što se preplitala malo i kroz prethodno takmičenje pa je zato i ne uvrstih u prvih pet.
Znam da je ovo moje glasanje sada praktično irelevantno, ali eto, nadam se da mi previše ne zamerate.
Pošto je to rečeno sledi onaj, post-takmičarski deo:
Čestitke pobedniku! Ne sumnjam da će zadati kvalitetnu temu.
Čestitke i svim ostalim učesnicima. Nadam se da će i ostali konkursi biti bar ovoliko produktivni (i kvalitativno i kvantitativno).
Hteo bih pre svega da se zahvalim Borki na izdvojenom vremenu da sve ovo složi i izmoderiše. Naročito sad kada je praktično jedina moderatorka ovde